Jump to content
Българският форум за музиканти

a_panov

Members
 • Content Count

  487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by a_panov

 1. Да се........ таковам в главата. Не се стърпях! Но моята улица през една пресечка продаваха за 50 лева LINE 6 SPIDER IV 120 - мъртвец в ковчег. Вече е в къщи и търся схема по която да може да се прозвъни и да се види кое къде ходи и защо. Накратко, търся принципна схема на LINE 6 SPIDER IV 120 за да се ремонтира, щото не работи в момента. PS. Де@ба, тежи тоя мъртвец, направо като умрял в ковчег е, за 150 метра ме изпрошна!
 2. Трупа се е вмирисал! Заминало е нещо от платката на DSP-то, постоянно слага в Mute и Stand-By крайните стъпала. Ще се обходи цялата схема около DSP-то да се види дали не е от нещо друго. Има чип за управление на предните бутони, има 2 кварца, има и други глупости, слушалков амп, "USB" порта, интегрални стабилизатори на напрежение. Човека който ми го прави е на навътре в нещата, на ти е с цифрова и аналогова техника. Когато го отвори ми звънна и ми каза: - Ще си направя харакири, ще са самуубеся и изчезна везвъзвратно! - Ширпотреба та дрънка! Каза ми да купя и педала за 50 лева лева. И ако не може да го дигне, ще купя нова DSP платка и го засилвам с 0% печалба на пазара! Вярно, може да ме изкара още 1 година или 5 години, но ми каза че има инжинерни недоразумения и да се оттървавам най-бързо от него. За някой ще е подарак от небето! Line 6 със 2 Celestion високоговорителя за 220 лева. Аз говоря лева ама са евро, 50+50 евро са 100 евро.
 3. Имах Audio-Technica, дойде един приятел DJ в къщи и каза: - Това са моите слушалки и ги отмъкна. Сега имам едни високоомнир около 50 ома Philips EM6050 които не могат да се слушат на звукова карта от компютър или телефон, но процесор Digitech ги клатеше. Подарих Digitech-a, а сега ще подаря и слушалките. Приятел издебна от Ибей много ефтино BeyerDynamic DT-770, и аз заради това ще си подаря мойте слушалки!
 4. Подарявам кубе Фендър 10W Говорителя бражди и на чист тон. За връзка на лични съобщения тука във форума, а при желание давам и телефон!
 5. Пристигнал е по местоназначение, да се радва новия му притежател.
 6. Подарявам китарен процесор Digitech RP100 без захранване работеше преди години, наскоро не иска да се включва със захранването от друг Диджитеч. Контакти на лични във форума или при желание давам телефон.
 7. a_panov

  Тремоло на страт

  4.8, 5, 5.5, 6 мм размери има -> http://g-gotoh.com/international/product/product-category/arms
 8. Търся някой да направи 20W китарен усилвател (solid state - TDA 2040) След като смених Маршал 40W Фендър 15W Безименен 25W Laney 120W Реших че бих искал кубе, мой модел, и понеже ще е за домашно и репетиционна и ще го размъквам напред - назад, нагоре - надолу се ориентирах в следните параметри: Jenson MOD 8-20, 4 ома, 8 инча усилвател TDA 2040 (използва се в бая заводски кубета) TDA-то ще включвам Диджитеч RPx400, така че не ми трябва буфериране и предусилвател. Моля за връзка използвайте лични съобщения във форума, или мога да дам телефон да ми се обадите ако искате!
 9. a_panov

  Подарявам кубе Фендър 10W

  a_panov@mail.ru Ще дойдеш да си го вземеш от спирката на метрото "Жулио-Кюри"!
 10. Аз имам пари, до парите не е въпрос! Това е че не ми харесва звука на кубетата! Трябва ми нещо за вкъщи което да не дразня съседите! Със Laney 120W идва полиция и ми писаха предупреждение. От лаптопа в line-in на процесора, и от там в колонката. Laney-то съм го мъкнал само веднъж на репетиция и им отрязах главите със звук щото помещението е 2.50 на 3.50 а може и по-малко. Отделно че втори път никога не съм го мъкнал с неговите 40 кила и китара на гръб! Трябва ми нещо за вкъщи, и което евентуално да не ме "прекинва" като го разнасям. Имам кой да ми направи затворен обем колона за говорителя, трябва ми усилвател.
 11. Проца заминава за Сливница! Благодаря!
 12. https://sahhar.bandcamp.com/ Едва ли ми трябва нещо повече от Диджитека да си чувам! Може би Корг-а или Зуум-а... Не ми трябва засега! Пее се на старо-Сирийски, ако въобще може да се каже пеене! А музиката ако може да се нарече музика си е обикновено чегъртане, колкото да надвикаме барабаниста...
 13. Здравейте От къде да купя говорител Celestion Eight 15, в София кои магазини предлагатCelestion? Или по интернет откъде да го купя, моля връзки на проверени уеб сайтове. Благодаря ви предварително!
 14. Мисля че ще е интересна новина за регистрираните тука във форума потребители: Започват продажбите на първите лампови микросхеми Nutube 6P1 на KORG, цена $53 в DIP корпус. Новината я прочетох в kaldata.com с автор: Даниел Десподов и публикувана там на: 22.09.2016 г. Може да я намерите на адрес: https://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B2-113757.html А ако форумните правила забраняват пускането на препратки към други сайтове от ще преразкажа в две изречения новината: KORG започват продажбите на двоен триод в DIP корпус от 23 септември на цена около 53 щатски долара. Живот около 30000 часа, и анодни напрежения около 10 V, и коефициент на усилване 12.
 15. И Charvel-ите...
 16. Винаги ги се кефя на такава китара, ама още не съм виждал на живо! Чарвела ми хваща окото още през средата на '80. То е ясно че Чарвела е 3-и пъти по-скъп от LTD-то, ама е важно кой свири на нея! http://www.espguitars.com/products/9782-st-213fr-maple-blk?category_id=1963308-st-series http://www.charvel.com/guitars/index.php?partno=2967000576 Темата е за чешенена езици...
 17. a_panov

  K. D. Зона

  Няма ирония... ТИ разбираш и знаеш повече, по-опитен си и то много. И както казваш червената е реставриран Пълдин а другата която е разлепена е... за буклука. Бялата, нищо и няма... Водих я в един клуб да я нядуя до края на усилвателя... Чудна динамика и звук... Несравнима с инструмента Фендър който свиреше местния шоумен. Да вметна само че ме вика няколко пъти да я показнам на негови колеги щото тука в Африка няма много инструменти. Има ама си ги избират от каталога на Фендър, Ибанец и др. фирми и никога не може да се доближат до лютиерско изпълнение на инструмент. И една реклама за тебе - при едно от посещенията при него на маса с други музиканти призна че бялата китара не я чувства в ръцете си, така му е удобна и вади голяма динамика и състейн(дълъг, продължителен звук), балансирани нива на свободни струни и по целия гриф. И тогава ми предложи да я купи за 1000 евро, не я продадох. Не се обиждай, предпочитам да тези които те познават и тези които ти се дивят на изкуството да разберат че аз съм любител - крив, неук, и от време на време дървен в отношенията си с хората, отколкото на тебе да ти навредя не реномето. Още веднъж се извинявам ако съм прозвучал груб в изказването си!
 18. a_panov

  K. D. Зона

  Още ми е чудно как съм се доредил до тебе да ми направиш 2 китари! Майстор си! Само да вметна за публиката че с Коцето водим дискусия за влагата, и как тя действа на неговите два инструмента... В момента живея на 12 метра надморска височина и на 60 метра от брега. При мене в Африка може да не пиеш вода, просто си дишаш влагата (майтап)! И една китара тотална щета: Така се е отлепил фингърборда та чак се вижда крушката от другата страна...
 19. Имам два негови инструмента!!! Може да нямам пари, да карам три месеца само на варен ориз и домати с лук но на Коцето с китарите не се разделям! http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/page-42?do=findComment&comment=596325 http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/page-53?do=findComment&comment=661758 http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/page-59?do=findComment&comment=716334 http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/page-59?do=findComment&comment=716335 Та да ви кажа, по-добро от ръчната изработка има!!! Това е ръчната изработка на Коцето! И при него се ходи така: http://forum.muzikant.org/topic/62005-k-d-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/page-57?do=findComment&comment=705683
 20. Хайде сега, де жа вю файл да не може да го отвориш? Има една програма IrfanView която отваря почти всички графики. Пробвай я!
 21. a_panov

  Лампа или Транзистор

  Аз веднъж занесох на село усилвател и китара... И дето се казва за първи път си правех кефа на МАХ, само жулене. Експериментирах, и се оказа че има разлика при свирене на кубе набичено на МАХ... И това се случва в моята къща в общ двор с къщата на баща ми, и какво получавам като feedback: - Абе зайката е бременна, да не вземе да и стане нещо!? Я понамали музиката... Угодия за музикант няма, ама в жилищен блок не може, не трябва да се бичи яко. Съжителстваме с много хора и трябва да им даваме тишина. НО някъде където може, прибичваме на МАХ и тогава се чува и китара, и звукоизвличане, и кубе. Всяко кубе си има собствен глас, някой са еталони в музиката, други са ширпотреба. Едно което съм го разбрал за аудиотехниката и ми е като настолно правило: - Каквото ти е захранването, такъв ти е звука. - Едно време си направих DIY усилвател за слушане със ширпотреба интегралка. Първо го пуснах с трафче 1.5 А и схема грец след него. Работеше, ама дето се казва - нямаше въздух. Преоразмерих захранването с нов траф на 8А (пиково потребление на интегралката 6А) със двупътно изправяне и звука не страдаше, просто слушаш... Хайде, лека и ползотворна седмица!
 22. a_panov

  Конкурс за шапка на KD видео

  Държиш ни като кучета на каишка... Ти си имаш фаворит, и ти ще си избереш музиката. Но все пак нека и публиката да чуе нещо и от другите хора които са ти предложили нещо. Вложили са труд, нека и ние да им кажем браво!
 23. 1. Не казваш каква ти е звуковата карта! 2. Изброеното от тебе симтоми са на вградена в дъното на компютъра звукова карта Realtek. Същите симптоми и аз имам от вградената на дъното карта. Но имам PCI звукова карта Chaintech AV-710 и към нея няма споменатите от теб "артефакти".
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.