Jump to content
Българският форум за музиканти

a_panov

Members
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by a_panov

 1. a_panov

  Squier Affinity YN735814

  Здравейте Изпадна ми тая китара Squier Affinity със сериен номер YN735814. Въпроса ми е дали си заслужава да я държа или да я шитвам? Чакам нови струни да я сетъпна към тях но и с текущите е много лесна за пипане. С малка глава е, и е сигурно на 20 - 30 години щото е станала кремава, и пикгарда е станал кремав. А като я отворих отвътре е бяла и пикгарда отдолу е бял. С малка глава и сериен номер, а сегашните Афинита нямат сериен номер. И няма "хъм кенселинг". Споделете вашето мнение,
 2. Здравейте Търся две винтчета. Първото е за пристигане на единия от шестограмите за Floyd Rose тремоло. Отзад на главата има държа на двете ключета, едното е 2.5 мм другото е 3 мм и със специфично болтче се закеркенечват във държава. Второто е за капачето на батерията,, дълго е 3 мм и е с малка глава, май като на плочката на стратокастерите. Имам болтчета на плочката на пружините ама те с два пъти по голяма глава.
 3. Тука мога да ги дам на златар да ми направи същото от злато или сребро, или другото решение е да си поръчам от Gotoh... Ама от Gotoh ще е комплект 12 или 16 ботлтчета. А за държача ще ми предложат нов комплект.
 4. Това е винтчето на капачката на батерията. Един брой ми трябва.
 5. Първия пост не мога да го редактирам, това е болта и до него има дупка за друг който държи второто ключе. Такъв болт търся.
 6. Да се........ таковам в главата. Не се стърпях! Но моята улица през една пресечка продаваха за 50 лева LINE 6 SPIDER IV 120 - мъртвец в ковчег. Вече е в къщи и търся схема по която да може да се прозвъни и да се види кое къде ходи и защо. Накратко, търся принципна схема на LINE 6 SPIDER IV 120 за да се ремонтира, щото не работи в момента. PS. Де@ба, тежи тоя мъртвец, направо като умрял в ковчег е, за 150 метра ме изпрошна!
 7. Трупа се е вмирисал! Заминало е нещо от платката на DSP-то, постоянно слага в Mute и Stand-By крайните стъпала. Ще се обходи цялата схема около DSP-то да се види дали не е от нещо друго. Има чип за управление на предните бутони, има 2 кварца, има и други глупости, слушалков амп, "USB" порта, интегрални стабилизатори на напрежение. Човека който ми го прави е на навътре в нещата, на ти е с цифрова и аналогова техника. Когато го отвори ми звънна и ми каза: - Ще си направя харакири, ще са самуубеся и изчезна везвъзвратно! - Ширпотреба та дрънка! Каза ми да купя и педала за 50 лева лева. И ако не може да го дигне, ще купя нова DSP платка и го засилвам с 0% печалба на пазара! Вярно, може да ме изкара още 1 година или 5 години, но ми каза че има инжинерни недоразумения и да се оттървавам най-бързо от него. За някой ще е подарак от небето! Line 6 със 2 Celestion високоговорителя за 220 лева. Аз говоря лева ама са евро, 50+50 евро са 100 евро.
 8. Имах Audio-Technica, дойде един приятел DJ в къщи и каза: - Това са моите слушалки и ги отмъкна. Сега имам едни високоомнир около 50 ома Philips EM6050 които не могат да се слушат на звукова карта от компютър или телефон, но процесор Digitech ги клатеше. Подарих Digitech-a, а сега ще подаря и слушалките. Приятел издебна от Ибей много ефтино BeyerDynamic DT-770, и аз заради това ще си подаря мойте слушалки!
 9. Подарявам кубе Фендър 10W Говорителя бражди и на чист тон. За връзка на лични съобщения тука във форума, а при желание давам и телефон!
 10. Пристигнал е по местоназначение, да се радва новия му притежател.
 11. Подарявам китарен процесор Digitech RP100 без захранване работеше преди години, наскоро не иска да се включва със захранването от друг Диджитеч. Контакти на лични във форума или при желание давам телефон.
 12. a_panov

  Тремоло на страт

  4.8, 5, 5.5, 6 мм размери има -> http://g-gotoh.com/international/product/product-category/arms
 13. Търся някой да направи 20W китарен усилвател (solid state - TDA 2040) След като смених Маршал 40W Фендър 15W Безименен 25W Laney 120W Реших че бих искал кубе, мой модел, и понеже ще е за домашно и репетиционна и ще го размъквам напред - назад, нагоре - надолу се ориентирах в следните параметри: Jenson MOD 8-20, 4 ома, 8 инча усилвател TDA 2040 (използва се в бая заводски кубета) TDA-то ще включвам Диджитеч RPx400, така че не ми трябва буфериране и предусилвател. Моля за връзка използвайте лични съобщения във форума, или мога да дам телефон да ми се обадите ако искате!
 14. a_panov

  Подарявам кубе Фендър 10W

  a_panov@mail.ru Ще дойдеш да си го вземеш от спирката на метрото "Жулио-Кюри"!
 15. Аз имам пари, до парите не е въпрос! Това е че не ми харесва звука на кубетата! Трябва ми нещо за вкъщи което да не дразня съседите! Със Laney 120W идва полиция и ми писаха предупреждение. От лаптопа в line-in на процесора, и от там в колонката. Laney-то съм го мъкнал само веднъж на репетиция и им отрязах главите със звук щото помещението е 2.50 на 3.50 а може и по-малко. Отделно че втори път никога не съм го мъкнал с неговите 40 кила и китара на гръб! Трябва ми нещо за вкъщи, и което евентуално да не ме "прекинва" като го разнасям. Имам кой да ми направи затворен обем колона за говорителя, трябва ми усилвател.
 16. Проца заминава за Сливница! Благодаря!
 17. https://sahhar.bandcamp.com/ Едва ли ми трябва нещо повече от Диджитека да си чувам! Може би Корг-а или Зуум-а... Не ми трябва засега! Пее се на старо-Сирийски, ако въобще може да се каже пеене! А музиката ако може да се нарече музика си е обикновено чегъртане, колкото да надвикаме барабаниста...
 18. Здравейте От къде да купя говорител Celestion Eight 15, в София кои магазини предлагатCelestion? Или по интернет откъде да го купя, моля връзки на проверени уеб сайтове. Благодаря ви предварително!
 19. Мисля че ще е интересна новина за регистрираните тука във форума потребители: Започват продажбите на първите лампови микросхеми Nutube 6P1 на KORG, цена $53 в DIP корпус. Новината я прочетох в kaldata.com с автор: Даниел Десподов и публикувана там на: 22.09.2016 г. Може да я намерите на адрес: https://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B2-113757.html А ако форумните правила забраняват пускането на препратки към други сайтове от ще преразкажа в две изречения новината: KORG започват продажбите на двоен триод в DIP корпус от 23 септември на цена около 53 щатски долара. Живот около 30000 часа, и анодни напрежения около 10 V, и коефициент на усилване 12.
 20. И Charvel-ите...
 21. Винаги ги се кефя на такава китара, ама още не съм виждал на живо! Чарвела ми хваща окото още през средата на '80. То е ясно че Чарвела е 3-и пъти по-скъп от LTD-то, ама е важно кой свири на нея! http://www.espguitars.com/products/9782-st-213fr-maple-blk?category_id=1963308-st-series http://www.charvel.com/guitars/index.php?partno=2967000576 Темата е за чешенена езици...
 22. a_panov

  K. D. Зона

  Няма ирония... ТИ разбираш и знаеш повече, по-опитен си и то много. И както казваш червената е реставриран Пълдин а другата която е разлепена е... за буклука. Бялата, нищо и няма... Водих я в един клуб да я нядуя до края на усилвателя... Чудна динамика и звук... Несравнима с инструмента Фендър който свиреше местния шоумен. Да вметна само че ме вика няколко пъти да я показнам на негови колеги щото тука в Африка няма много инструменти. Има ама си ги избират от каталога на Фендър, Ибанец и др. фирми и никога не може да се доближат до лютиерско изпълнение на инструмент. И една реклама за тебе - при едно от посещенията при него на маса с други музиканти призна че бялата китара не я чувства в ръцете си, така му е удобна и вади голяма динамика и състейн(дълъг, продължителен звук), балансирани нива на свободни струни и по целия гриф. И тогава ми предложи да я купи за 1000 евро, не я продадох. Не се обиждай, предпочитам да тези които те познават и тези които ти се дивят на изкуството да разберат че аз съм любител - крив, неук, и от време на време дървен в отношенията си с хората, отколкото на тебе да ти навредя не реномето. Още веднъж се извинявам ако съм прозвучал груб в изказването си!
 23. a_panov

  K. D. Зона

  Още ми е чудно как съм се доредил до тебе да ми направиш 2 китари! Майстор си! Само да вметна за публиката че с Коцето водим дискусия за влагата, и как тя действа на неговите два инструмента... В момента живея на 12 метра надморска височина и на 60 метра от брега. При мене в Африка може да не пиеш вода, просто си дишаш влагата (майтап)! И една китара тотална щета: Така се е отлепил фингърборда та чак се вижда крушката от другата страна...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.