Jump to content
Българският форум за музиканти

a_panov

Members
  • Мнения

    516
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Мнения публикувано от a_panov

  1. Имам един гардероб китари, 11-12 ли, 14 ли, не знам, но са над 10. И по малко съм почнал да ги модвам. Ако се спра на някоя, правя и леки ъпгрейди и най-важното и слагам струни и я интонирам за струните и строя. Сега една ме чака за 12-56 или 13-56 и дроп D за неща на Obituary, имам една разглобена на две и тя чака за струни и 12 -13-ски и дроп ама за Sodom-ии. Имам две LP, едно SG, един Ibanez S470, и още няколко които не мога да си ги спомня сега. Имам 2 кубета които не ги харесвам едното е 6.5 говорител, другото е 10-ка. Имам и 10-ка  в кабинет. Имам и Marshall Plexi. Имам и Line 6 Spider IV 120 с два 10 инча с педала ама изостана Малта, само педала е 80 пари. И да ви кажа моя опит! Нищо от това дето имам не ми трябва!!! Даже и колата само с две врати  и нея ще изхвърля някой ден...

    Послеслов: Тая на снимката от половин година е с четири струни, иначе е с Planet Waves колан! И я чакат два нови потенциометъра и медно фолио... И струни!

    DSC_0365.JPG

  2. Може ли да вмъкна един въпрос в темата. През каква Операцианна Система ги ползвате тия софтуери, чини ми се че всичко е за Windows. А аз премих на Линукс и ми е по мирна главата от към софтуер. И не го ползвам компютъра за свирене. Дали има някой опит с Линукс и китара?

  3. Здравей!

    Имам части за:
    https://ax84.com/archive/ax84.com/hioctane.html

    Но нямa дa ги ползвам!
    6 чисто нови потенциометри по спецификация от немски магазин съм ги купил, пазя и фактурата, дал съм 20€.

    3x500k log Alpha 24mm
    1x50k lin  Alpha 24mm
    1x1M log CTS 24mm
    1x250k lin Bourns 24mm

    Заедно с тази покупка на потенциометрите съм взел 6 маршалски "златни" врътки.
    Два ключа за захранване и отопление.
    Два жака.
    Отделно имам захранваш траф от старо лампово ра
    дио и метално шаси с 4 цокъла от това радио.

    Ако някой му трабват за собствена употреба да ми се обади.

  4. Line 6 Pocket Pod на батерии има нисък изход и бражди, на адаптер си е ОК. По точно когато е на батерии и му свети екранчето звука е ок, като му изгасне екранчето се разваля звука. Когато е на траф няма значение дали му свети екранчето или не, винаги е читав звука.э

    На кого да го дам да го оправи?

    И имам английско зарядно което е шумно, може да му се вземе кабела и да се направи някакво друго зарядно.

    Моля за мнение!

    Благодаря!

  5. преди 31 минути, emosms написа:

    п.п. Само от любопитство, за какво ще е нужен 1 М логаритмичен?

    https://ax84.com/archive/ax84.com/hioctane.html
    Това ми трябват като потенциометри:
    1 1Meg LOG
    1 250K LIN
    3 500K LOG
    1 50K LIN
    Най-накрая ще ги поръчам от Англия и ще им платя митото!

    PS. Пробвах musikding.de - нямат наличности от това което търся!

  6. Заслужава ли си да платя 18 Евро транспорт от Немски онлайн магазин за доставка до България? Или цената на доставка е по-ниска?

    Ето това искам да си купя:
    6 потенциометъра
     

    pots.png

  7. Ще взема участие в разговора, ама нали знаеш или може би не знаеш - жена, деца, котки, хъски (хъскито не е куче, то е хъски). Ииии чак сега се добирам до дискусията.

    1. Кутия, затворен обем, ще ми я правят по поръчка.
    1.1 Мога да си позволя и по-голям кабинет, а даже и голям кабинет. То така или иначе отвора отпред дали е 8, 10 или 12 при изработката няма да им пречи..
    2. Това е за домашно свирене... Може да си направя кабинет и да сменям усилвателите.
    3. Еминенса е 65 пари а всички останали за по 35 пари включително и 10-ката Jensen C10R и той е 35 пари.
    4. Бос-катана-мини, не е оферта щото вече имам камиони и процесори, още един не ми трябва. Имам шаси с EL84 с изходен траф, захранващ траф и анодно изправено от EZ80. "Истинския" звук няма да го заменям за Бос-катана-мини.
    5. Имам Line 6 Spider IV 120 със два говорителя... Нито купувам, нито продавам, само се хваля ?
    6. Имах и други 3 усилвателя, един Фендер 10W, един фендер 15W, един Маршал 25 вата, ама всичко го "подарих" на цени два пъти по ниски от пазарните, и веднага ги разкупиха, просто исках да не са при мене защото не можех да ги трая, може би заради солид-стейта...
     

  8. Предложи нещо за стъргалки?

    Имам EL84 и искам говорител който да не вика много. Искам да си свиря с компютъра, на компютъра имам друг стерео усилвател на който слушам музика и искам от там да си пускам песни и с ЕL-ката и този говорител да свиря на китара. Имам и камиони и Line 6.

    Eminence Patriot 820H 8" - If you’re a rock or metal guitarist, the Patriot 820H won’t let your sound turn into mud. If you play on clean or crunch, it also gives you a very clear sound with lots of highs. 60$

    CELESTION Eight 15 -  38$

    Jensen C8R - 35$

    Jensen C10R -38$

    или

    Jensen MOD8-20
     

  9. Здравейте

    Изпадна ми тая китара Squier Affinity със сериен номер YN735814.
    Въпроса ми е дали си заслужава да я държа или да я шитвам?
    Чакам нови струни да я сетъпна към тях но и с текущите е много лесна за пипане. С малка глава е, и е сигурно на 20 - 30 години щото е станала кремава, и пикгарда е станал кремав. А като я отворих отвътре е бяла и пикгарда отдолу е бял. С малка глава и сериен номер, а сегашните Афинита нямат сериен номер. И няма "хъм кенселинг". Споделете вашето мнение,

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.