Jump to content
Българският форум за музиканти

Metanoia

Members
  • Мнения

    151
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Metanoia

  • Рожден ден 05/03/1982

Previous Fields

  • Инструмент
    Ballroom dancer

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.smallbusiness.bg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Велико Търново

Metanoia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Човек, много добре се е получило. Не знам защо няма похвали от други хора.
  2. Микрофонът ли е зле, не знам, но високите ти доста грозни идват в този запис. А иначе пееш доста добре, което ме навява на мисълта за проблем със записващата техника... или просто тези тонове ти се падат в глухите и не можеш да покажеш добре способностите си. Пробвал ли си да транспонираш песента 1-2 тона нанякъде?
  3. Metanoia

    Ортодокс

    Не си го спомням това песнопение да съм го чувал преди това и не мога да направя сравнение с други изпълнения, но сега си звучи много хубаво. Доста труд си положил за да го направиш така добре. На едно място високите тонове не са се получили много добре, но това са подробности.
  4. Не е като Parkway Drive, но ми харесва! Ще го чуя още веднъж-два пъти за по-обективно мнение.
  5. Доста е приятно, всъщност!
  6. Аз също одобрявам! Малко ми е странно, че тези резачки се водят Progressive Metal, но...
  7. Metanoia

    Kirkland Guitars

    Жена ми има такава и е супер. До преди 3 минути свири на нея. Китариста на Пластик Бо, е свирил на нея, много му хареса и на него. Обаче един познат, който разбира от китари, я избра. Може би не е добра идея да се купува на сляпо - по-добре някой да я провери.
  8. Доста добре звучи, всъщност, за one-man-show. Но си трябват вокали. Добре е, харесва ми!
  9. Metanoia

    Да хвана ли баса?

    Моето мнение е, че ако те кефи музиката, то трябва да свириш и толкова. Ама да го правиш за себе си. Не защото ще се научиш да можеш да свириш. Аз отидох на спортни танци, за да правя компания на жена ми за 2 тренировки, а тренирам 2 години и съм задобрял доста. Защо? Защото не отивах с идеята да стана добър, велик танцьор. Ако бях тръгнал така - никога нямаше да се науча на нищо. Хващаш инструмента, който ти ляга в ръцете и дрънчиш яко, заради самото дрънчане. Ако искаш с китарата/баса да: а) седиш и да си свириш разни неща, които ти пасват на настроението в момента (с тази идея тръгнах); б) да сваляш мацки (истинската ми идея май беше тази); в) .... никога няма да стане, защото момента, когато това ще се случи е след много, много време.
  10. Жестоко е! Само Тралала-то не ми се отваря...
  11. kolio_k, имах предвид "Горе-долу толкова добре, колкото и ти свириш", като съм с ясното съзнание, че с моето свирене 10 пъти, на тримесечие, за по 1 час, ще са ми нужни около 200 години за да го достигна. В общи линии се самоуверявам, че проблемът с лошото свирене е в ръцете, а не в китарата. Ами може и той, като мен, да видя за пръв път темата днес. Между другото - жена ми чу първия семпъл и каза "това е евтината китара", преди да се стигне до Гибсъна въобще, ама върви доказвай, когато вече резултата е излязъл. П.П. Обожавам такива теми. Голямо слушане пада и после, най-често, голямо псуване какъв съм глухар... Този път, обаче познах.
  12. Само да кажа, че на моя KX5 адаптерите не са Zebra, а са целите черни. В първия момент ми се стори, че и формата на тялото е различна, защото не се виждаше добре "издяланото" по краищата (не знам как се нарича), но всичко си е така. Другото, което установих е, че можах да позная Корта от Гибсъна и това, че докато не се науча да свиря като Кольо нямам нужда от друга китара...
  13. Аз имам Cort KX5, с фиксиран бридж и нямам никакви проблеми с разстройване, кофти ключета и т.н. Китарата е досущ като истинска, като единственият й сериозен дефект е, че сравнително трудно се върти потенциометъра за "volume". Иначе има 2 други козметични дефекта: - единия ръб на главата е все едно отчупен, но е боядисано върху него и от далеч не си личи; - на предния хъмбъкер единия му край стърчи 1 мм. над дървото, тъй като видийката е превъртяла и сега не може да прибере добре капачката. За 312 лв. - толкова. На мен ми стига. А и Baby Thomas беше доволен, когато я видя. П.П. Трета струна по първите прагчета дава малко по-къси тонове.
  14. Да, пропуснах да кажа, че точно това ми е мъката - не мога да отида лично да я видя до 6-ти Февруари... Аз ако можех нямаше да ви занимавам.
  15. Изключително много се извинявам, че ще пусна поредната глупава тема, все едно съм някое тъпо хлапе на максимум 12, но просто не ми дойде нищо друго наум. Става въпрос за ето тази китара. Или по-скоро ето тази, но ще се купува от Камертон. Интересува ме дали някой е имал досег с такава и дали става за свирене т.е. дали не е фалшива, със струни на 2 см. от грифа или да дрънчи и резонира гнусно на някой тон или нещо такова. Не се изисква да има божествен звук, като за китара, която струва 20 000 евро. Трябва просто да може да се свири на нея. Преди няколко дни бях пуснал въпрос дали ще е лесно въпросната китара да се поръча от Германия, но като попитах в магазин "Камертон" дали случайно не са докарали черна, за мое учудване ми казаха, че има, съответно варианта да я поръчвам от чужбина отпадна. Китарата е с найлонови струни, с пиезо (което въобще не ме интересува), "отрязана" (което, заедно с черния цвят й е основно предимство, защото е избирана на външен вид). На нея ще свири жена ми, която преди години (стояла е права под масата) е свирила на китара с найлонови струни и сега иска отново на такава - моята, електрическата, не й допада. Помолих една приятелка да иде до магазина да я види (тя е дипломиран преподавател по класическа китара), ама тя само като видя, че струва 250 лв. и че има пиезо и реши, че не става, преди да я е видяла, и разправя, че трябва да се вземе нормална класическа китара, каквато не харесва на жена ми (на външен вид говоря). Да не говорим, че въпросната приятелка е и доста заета, и дори и да успее да отдели време не знам до колко ще й обърне истинско внимание. Изобщо - мразя да се разправям с хора с педагогическо образование, които задължително знаят какво е най-добро за теб. Помагайте, че рождения ден на жена ми наближава.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.