Jump to content
Българският форум за музиканти

Isay

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Isay

  1. Здравей. Предполагам че духаш твърде силно и от това идва високия тон, поиграй си с дебита на въздуха. В началото може би няма да можеш да изкарваш ниските тонове. И ако не е тайна кажи къде се намираш.
  2. Това е традиционния ирландски инструмент аналог на нашия дудук. В София има в някои магазини за Варна незнам.
  3. Нормално е. Някои за два дена никакъв звук не изкарват. Свирила ли си на друг инструмент?
  4. Не трябва да стягаш винтчетата много единствено за да не развалиш резбата. Влагата няма да ти развали хармониката (освен може би ако си взел някой боклучав инструмент) все пак е направена да бъде олигавена. Най-много трябва да внимаваш как движиш четката като миеш платките, да не вкараш косъм между платката и някоя пластинка че може да изкривиш пластинката. За това ти препоръчах да видиш някое видео, там е обяснено добре.
  5. Здравей. Хармониката задължително трябва да се разглоби (не го намирам за никак сложно сглобяването) на 2,3 или 5 (зависи как я съхраняваш) месеца и да се измие с препарат за миене на съдове и четка за зъби. Ако я носиш без кутия или плик по джобовете тя бързо се задръства пухчета и какви ли не други дребни неща. Хубаво е също и да не свириш на духов инструмент докато се храниш или веднага след хранене. В YouTube има достатъчно видео как да си измиеш хармониката.
  6. Пиши от кой град си и до къде ти е удобно да пътуваш, за да може някой да ти даде полезен отговор.
  7. Браво. Усещането да направиш нещо със собствените си ръце е прекрасно. Аз искам да попитам за лепилото Titebond, мислиш ли че е достатъчно добро за цената си или още е рано да се каже?
  8. Мисля че това ще ти свърши работа https://myspace.com/tupanmaker
  9. Трява ми фрезист. lyu_records немога да ти пиша лично съобщение, затова тук си давам скайпа Jesusevillution.
  10. Интересно защо не си взе шкурка а си използвал гъби за миене.? Но китарата изглежда много добре.
  11. Принципно дървото е триизмерно а ти си дал по два размера. С надеждата че третия размер не голям те съветвам да провериш в магазините за паркети, може да използваш кухненска дъска за рязане те са предимно букови или използвай някой стар захвърлен на тавана стол или маса хем ще знаеш че материала е изсъхнал.
  12. Човече, все пак пиши за кой град става въпрос.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.