Jump to content
Българският форум за музиканти

Narnia

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    piano

Narnia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Търся човек, който се занимава с въвеждане на нотен текст. Пишете ми на лични съобщения за контакт в скайп.
  2. Преподавам пиано, флейта и солфеж в музикалната школа на Читалище "Петър Берон" /бул."Витоша" 109, над сладкарница "Лучано"/ или частни уроци у дома. Майя Райкова, 885-33-36, GSM: 0886728576
  3. За възвратния импеданс при певците /за разлика от механизмите и вентилите/ срещнах в съдържанието на тази дисертация: Тема: Профилактика нарушений голоса у лиц речевых и вокальных профессий http://planetadisser.com/see/dis_58632.html За правилната настройка на гласоподаването при студентите пък е тази /също срещу заплащане/ дисертация: Тема: Формирование вокально-слухового самоконтроля у студентов музыкально-педагогического факультета на занятиях по постановке голоса http://planetadisser.com/see/dis_225530.html
  4. Narnia

    Чудя се

    Опитай се да пееш вкъщи от без часовете от 2 до 4 следобяд и от 21.30 май беше по правилник. Или си избери някакви постояни часове, с които съседите да свикнат. Ако не желаят въпреки преговорите"- представи си ги че са публика, която не те харесва. Настройвай се всеки ден че винаги ще срещаш хора, които няма да харесват нито теб, нито как пееш. Нещо като бойно кръщение.
  5. Narnia

    Репертоар

    Опитен в бранша е примерно Васил Петров. Репертуарът му върви и сред българи в чужбина. Купуваш последните му дискове и си вадиш песни. По БНТ в някой от празничните концерти пя и руски бар-мелодии. Успех!
  6. И аз слушах парчето повече от седмица, интересното е че там изкарва красиви звуци. П.С. ама някои пък пишат - действа им раздразнително
  7. Въобще "нормално" ли е през цялото време целите песни да ги пееш на "макс" ? Някой който през цялото време пее на макс е безпереспективен като музикант. Мъчение за слуха е това. Ти си Садист!
  8. Пишеш за новата песен която се чува когато влезеш в сайта му нали? Влязох и я чух и вярно че напомня Be Gees с фалцета. Старата песен във сайта му беше "Грейс Кели" и напомняше Фреди. Стига бе! Човека успява да интерпретира всичките в своя собствен мелодичен поп-стил, а ти - гнида бил! Мен ме накефи че цялата тази мелодичност я е учил от руснак-емигрант. Просто като факт се накефих. И още ми стана приятно, че обложките сестра му ги е рисувала. Нищо че са аматьори и двамата но някак си ти дават кураж в цялата тази ежедневна комерсиална масовка...
  9. @NIKOCHIM, трансферът на думите ми от една плоскост в друга - битовата не бих го нарекла интересен, защото битовата интерпретацията е толкова изтъркана от употреба че отдавна е банална В днешно време има толкова информация по въпросите за пеенето, колкото книги - толкова и преподаватели по тях, както и обратното. Така че нищо друго на редовия човек с намерения в пеенето не му и остава, освен да се учи да плува. В този огромен информационен океан да се учи да плува. Защото дори ходенето на уроци може да се окаже поредното самоограничение /върху собственото съзнание/.... така че на практика излиза че тук никой от никое "гуру" не може да бъде научен. Усмихнати поздрави!
  10. Мисля, че става дума за пистолет. Пиесата в която той гърми не е много известна и се казва "Иванов" 1889 Там относно свободната експроприация на цитати и драматургични идеи - един от героите казва следното: Животът наш... Животът човешки прилича на цвете, пищно разцъфнало в полето: идва козелът, изяжда го - и няма го цветето...
  11. Знаеш ли, отначало си помислих че има логика което си писал, но си мисля че все пак не е така. Защото 1вид глас и 2това което му казват характер /или настроение, обичайно умонастроение или нравствен кодекс/ - много често се разминават. Гласът ти е даден като "вид" - отгоре , можеш само да го усъвършенстваш /или похабиш/. Това пък, което влиза в характера ти е продукт на житейска настройка. Възможно е тотално разминаване между двете неща. Между това, което ти харесва да пееш и това, за което гласът ти става.
  12. . Така си е. Интуицията е знание, недостигнало още до ума. Някой/нещо наистина трябва да ти помогне в избистрянето на представите, за да се усвояват нещата на съзнателно ниво, тъй като несъзнаваното е тъмни доби и мрачевини. Не случайно е казал народът - Напред! Науката е слънце!
  13. Narnia

    Music Idol

    От първо четене много ми беше харесала втора точка. Изключително точно. Върнах се специално да го прочета отново как стегнато и точно си формулирал житейското си наблюдение.
  14. Narnia

    Music Idol

    не мога да отрека че това са част от неприятните черти които също ме дразнят в някои музиканти. Когато се питам защо го правят си мисля че защото има пред кого. Навярно създавам първоначално впечатление за добра публика. Повечето непрекъснато се занимават да си търсят аудитория. Дори на случайни места по кафета. А представи си какво им е да ги дават по тЪлвизията /както в скеча си за такива твърдеше Татяна Лолова/.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.