Jump to content
Българският форум за музиканти

Petar Delov

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Petar Delov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Веднъж на концерт в едно малко клубче видях соло китариста на групата да прави едни пинизчета с перото си между песните. Въртеше го между пръстите и ми заприлича малко на това как се премятат монети между пръстите. За съжаление не можах да го наблюдавам достатъчно дълго че да го запомня, нито да говоря с него пък и не бих питал никой китарист след концерт за нещо подобно За това питам тук дали някой знае някакви такива трикчета и ако може да пусне импровизирани урочета. П.С. Само за уточнение не говоря за Alternative, Sweep или какъвто и да е друг вид picking. Става въпрос за трикчета с перото, не по време на свирене.
  2. Колкото и патриотично да съм настроен, като музикант не мога да кажа че китарите Кремона си струват. Удобни са да ринеш сняг с тях или да чистиш улуци но опре ли до свирене не са на такова високо ниво. Това което най-много ме изненадва е как може една Кремона да струва 500лв. а същата китара, направена от една от най-добрите фирми за китари в света - Fender да струва 200 лв. ... Родното производство отново ме хвърля в тъча...
  3. Според мен синтетичната кост е най-добрият избор за каквато и да е китара, тъй като нъта не влияе особено на звука. Синт. кост е здрава и стига да не си играеш с пили покрай нея може да забравиш че се сменя. П.П. На китари с тремоло (в случай че с и играете много с ръчката) графита е добър избор.
  4. Интересува ме какво е мнението ви за един от най-евтините материали за направата на тяло за китара - липата (Basswood). Самият аз имам такава китара и съм много доволен но наскоро дочух че се появяват проблеми след година-две когато дървото изсъхне. В един такъв момент се получавало изкривяване което влияе на грифа и т.н. Аз още не съм изкарвал с една и съща китара цяла година за да разбера, затова се допитвам до вас.
  5. Мога да ти предложа начина по който аз ги уча: Започни с пентатоника, запомни 5те позиции на Ре (или която нота си решиш, няма значение), това би трябвало да ти отнеме не повече от час-два. Няма значение дали ще учиш мажор или минор тъй като пръстовката е една и съща просто позициите се разминават с 3 стъпки т.е. Да речем че свириш Ре Пентатоника Мажор на 5та позиция ("роот" нотата ти е на 7ми праг на 3та струна), единственото което трябва да направиш е да изсвириш същото с 3 стъпки (прага) по-надолу и получаваш Минорна Пентатоника (отново в Ре). И така за 2 часа упражнение вече знаеш 2 скали (някои китаристи дори не си правят труда да учат други ) Надявам се съм помогнал, ако имаш някакви въпроси - пиши!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.