Jump to content
Българският форум за музиканти

AnonymousRecz

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

AnonymousRecz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. За желаещите да обсъдим педагогическата стойност на шамара всяка вечер до 7.03 съм в клуба. В другите дни когато не съм по срещи прекарвам свободното си време в местата, в които се играят джаги. Вече няколко групи ми казаха, че Емо от али син им е звънял или им е писал, за да ги разубеждава да участват още преди началото на кампанията. Това обяснява и отвратителното поведение на GMS и не им прави чест- да се бяха отказали от участие вместо да правят такива циркове. Емилиане, с тия селски истории до къде смяташ, че ще я докараш? И не, не съм син на собственика, и аз и той си вършим работата, стига сте сипали гняс по клуба. Разбирам злобата на шепа дребни души, които пикаят газ всяка сутрин само при мисълта за нас, но това да прехвърляте тъпанарщините си на клуба, групите, които участват или персонала е прекалено. Валичи, когато разбереш със средното си образование какво означава да развиеш един бизнес ще разбереш защо е напълно нормално една фирма да се продава за 180к. И ако някой беше направил една скрита камера щеше да е супер, за да се види колко изкривено са предадени думите ми в това съчинение от GMS. И знам, че във форум за музиканти думите ми ще заболят много, но приемете, че света не се върти около вас. От бизнес гледна точка един музикант е точно толкова важен колкото една промоутърка. Всяка професия си е професия и труда на всеки трябва да бъде уважаван. Ако ще трябва да сравняваме защо не се пробвате да се сравнявате с мен? Интересно ми е как "звездите", които работят какво ли не, за да живеят ще коментират дохода на един аналитик или пък как ще поставят ползите от своя труд сравнени с тези от усъвършенстването на ефективността на една компания с 2000 души. За мен моята работа и умения са точно толкова ценни колкото вашите и се отвращавам от такива мерения на пишките. Това, което ще ви направи по-ценни от околните е професионалното отношение и развиването на уменията, а не надуването и чупенето на стойки. Знам, че сега "величията" ще ревнат колко съм "духовно беден" и ала-бала, но истинските музиканти, които предпочитат да правят изкуство вместо да обясняват на околните колко са велики ще разберат, че не се опитвам да принизя техния талант, а да призова към по-земно отношение спрямо околните.
  2. Това, че никой не е обърнал внимание на групата не е вярно както и около 90% от твърденията им в тази "статия". И Иван, и Жоро, собственикът на клуба са ги поздравили, но те не са счели за нужно да отговорят. Подобно арогантно поведение е типично за изгряващи звезди, каквито GMS в момента се явяват. Няма да коментирам какво са обсъждали на висок глас по време на чека, нито заплахите на басиста след като изфуча от гримьорната. И ние си имаме кусури, но ако това е нивото на "професионалните" групи то сега съм още по-убеден да не взимам съвети от тях. Лъжи, откровенно изнагляване (момичето да се била извинила, защото казала, че името им било дълго?!), целенасочена PR акция срещу първите, които се осмелиха да им зашият заслужения словесен шамар. Единственото за което съжалявам е, че не им казах да си ходят още преди да са започнали да свирят, но и ние се учим, следващият път при такова отношение към околните мерки ще бъдат взети своевременно. Отново казвам, че Васко прави изключение, защото момчето с нищо не е прегрешил, но просто е част от кофти група.
  3. Валичи, спри да търсиш под вола теле и да ми вкарваш думи в устата. Смешно е да доказваш, че съм излъгал за неща, които не съм казал. Чети, предполагам, че го можеш след като пишеш толкова успешно макар и пълни глупости. Ще помоля ако още някой има намерение да се държи като Good Music Society и се е записал за прослушване още днес (1.03) да ме извести, за да му спестя разкарването до клуба. Единствената причина да ги оставя на сцената беше, че мой близки приятели ме помолиха. И спокойно мога да заявя, че поне 5-6 момента в историята им са изкривени думи извън контекст или просто откровени лъжи. Няма да обяснявам с какво "добрите момчета", християнчета, нагафиха, но ако някои от тях бяха толкова смели и в гримьорната колкото из интернет просто щяха да си изядат шамарите. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ДЪРЖИ УНИЗИТЕЛНО С ЧОВЕК, КОЙТО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. НА МОМИЧЕТО СЕ ПЛАЩА ДА БЪДЕ КРАСИВА И ДА КОКЕТНИЧИ И ТОВА ЧЕ ЕДИН НАДУТ БАСИСТ Е ИМАЛ КРИВ ДЕН НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ТЪРПИ КРЕТЕНСКОТО МУ ОТНОШЕНИЕ. ПРОСЛУШВАНЕТО, КАКТО И РАБОТАТА ЗА ЕДИН МУЗИКАНТ, ЗАПОЧВА МНОГО ПРЕДИ ТОЙ ДА СЕ КАЧИ НА СЦЕНАТА И GMS СЕ ОАКАХА ЕПИЧНО. Извинения поднасям на Васко (май така се казваше момчето с растите), който единствен беше достатъчно човек, за да отиде при момичето и да й се извини за тъпанарското отношение на своя колега. Ако един ден ти писне от двуличници, грубияни и подлизурковци ще се радвам да ти посоча няколко групи, които биха оценили таланта ти.
  4. Емо, най-после да кажеш нещо смислено: "Бг музика се продава повече по концертите а не в магазините!" ! Сега надявам се излязло от твоята уста ще стигне до ушите и на другите дървени философи и ще осъзнаят какво значи "безплатна музика" и защо на този етап на развитие на групите на родната сцена това е начинът. А относно групите, които се явяват на прослушването ще те помоля да се въздържаш от коментар, защото от миналите до тук чух повече музика отколкото от всяка "сериозна" банда у нас. Да, по всяка има да се работи, но освен талант те показаха и желание да го развиват, нещо което плюещите в тази тема, а и тези, които ви ходят по акъла не демонстрират. Не бъркай стремежа към лично израстване със злобата и манията да стъпчеш всеки, който има шанс да те задмине. За мен отношението на тези млади групи е далеч по-достойно за уважение от постиженията на "големите", които спокойно мога да нарека пренебрежими. Това е и последният негативен коментар по техен адрес, на който отговарям в рамките на добрия тон. От тук нататък всяка дума за тях би била демонстрация на пълна липса на колегиалност и определено не бих толерирал толкова крайна глупост, наглост и простотия. Относно безумията, че сме тръгнали да правим всичко без пари, че "така стоят нещата" и ала-бала в по-горните мнения ще пожелая живот и здраве на авторите и ще ги помоля отново да прочетат какво съм им обяснил по пет пъти на всеки "съвет" и "обяснение как стоят нещата". Ние продължаваме да работим с групите, които си струва да се разработват докато те си измислят теории на конспирацията и ни обвиняват в какво ли не от "взимане на подаяния от излъганата публика" (една бира, две групи, пет лева, не виждам кое е лъжа?) до планове да забегнем на остров с милярдите, които ще "откраднем" от входа на това прослушване (между другото Иван помоли да препоръчате някой по-голям, че все пак очакваме сериозни постъпления).
  5. До колко злословенето тук, а и не само е повлияло на резултатите ще оставя всеки сам да преценя. Иначе за пореден път ще ти повторя, че в момента, в който изкараш и един лев от бизнес ще се радвам да чуя напътствията ти. До тогава ще те помоля да спреш да се повтаряш, защото вече не е смешно, а досадно. Ако толкова някой от вас имаше представа какво прави в бизнес отношение щях да си оставям петте лева на входа за концерт на групата ви, а не да предпочета да си спестя риска от една кошмарна вечер в полза на 3-4 коли в заведение без жива музика Най-веселото е, че има хора, които явно наистина имат такива като теб за авторитет и си правят кокошкарски сметки за по 50 лв. Да сте живи и здрави, сами филтрирате хора, с които не ми е рентабилно да работя. С това балканско мислене още много дълго ще си свирите пред публика събирана по телефона
  6. Така е, програмата се промени с излизането на две групи от нея. Никой не е насила там и ние уважаваме тяхното решение. За актуална информация най-добре следете ивента: http://www.facebook.com/events/180654172045819/ . Иначе в предния си поуст писах предимно за себе си, защото до тук цялата информация, която се изкарва е за мен. Също така трябва да ПОВТОРЯ (за стотен път) няколко неща: Никога не сме претендирали това, което правим да е някаква форма на идеалистичен поход към по-светло бъдеще за родната музика. Това е бизнес. Как един човек е изтълкувал даден текст си е проблем на него и на началната му учителка. Запознайте се с понятието "независим лейбъл". Какви са ни плановете за групите е описано в поне 5 поуста до тук. Съвети за това как се прави бизнес с радост ще изслушам от човек, който е развил поне една фирма. Всичко останало си е чиста проба балканско даване на акъл и всичкоразбирачество подправено с типичната за тези географски ширини житейска философия "ти на мене ми дай и само гледай". Иначе нещата започнаха силно, и двете групи ни зарадваха с идейната си музика, ще видим какво ще ни донесат следващите дни.
  7. valitchi, доста хаотично построена теза, но не съм този, който има право да съди за това след като самия аз не се изразявам особено ясно от което идват и много от недоразуменията. Профилът в myspace, който си намерила е личен. Регистриран е с личен мейл и т.н. Тъй като на myspace му мина модата с появата на FB се прехвърлих там, но тъй като всички знаем каква краста и загуба на време е предпочетох да го изтрия. Затова и нямам профил там. Профилът и снимките от myspace са от преди 5-6 години и честно казано се разсмях като ги видях, спомних си, че и аз съм бил млад Относно контакти с нас на страницата на лейбъла във FB има няколко пъти посочен мейл - anonymous@business-structure-solutions.eu. Регистрацията във този форум е направена с него и мисля, че е настроен да бъде видим. Ползваме домейна на business structure solutions, защото една от услугите на тази компания е консултация на стартиращи бизнеси (бизнес модел, план, процеси, техническо осигуряване и т.н) поради което и аз самият съм намесен в лейбъла. Предполагам до средата на март ще можем да се похвалим с някаква бета версия на сайта, защото се прави като платформа, а не просто като информационна брошура въпреки че очевидно към момента има нужда точно от такава. Наша грешка. Телефон избягвам да давам, защото в по-голямата част от деня сме на срещи и не отговарям. Въпреки това всяка от групите го има, защото лично съм прозвънил всяка една, за да ги събера на една организационна среща ден след като изкарахме имената на участниците. Част от групите си го ползват. За останалите мейлът е достатъчен за запитвания, проверяваме го редовно и очевидно достатъчно хора са го разбрали и пишат, когато можем отговаряме. Мейлът за административни контакти на BSS се съмнявам да е моя личен, но зависи какво са правили хората от IT. Роднинска връкза със който и да е в клуба нямам, избрахме го, защото е в центъра а и моите лични впечатления от преди това са положителни. Ако вземеш да дойдеш да видиш на живо за какво става въпрос вместо да разследваш из нета и да разобличаваш световния еврейски заговор срещу България ще можеш да се запознаеш с мен (Стоян, въпреки, че май вече знаеш повече отколкото аз самият), Иван (другата половина от стартовия състав), собственика на клуба, големия му син, охраната, промоутърките, озвучителя, групите и който още пожелаеш. Надявам се, че това те успокоява, че не шмекерувам и не се крия, просто си управлявам каналите за комуникация. Не е яко на личния си мейл да получавам неща за работа или пък на този, който е предвиден за ВА проекти да ми се пише с въпроси за лейбъла. На ден получавам сумарно по 70-80 само по проектите, които са актуални и сама можеш да прецениш ако не разделям какво мазало би се получило и дали бих могъл да намеря нещо старо, а често се налага. Не знам каква е тази злоба, с която изливате всичко това по адрес на хора, които не познавате и начинание, което дори не е имало шанс да се докаже. Това си е ваша работа, но ще ви помоля поне като пишем нещо някъде да го четете- това е отговор на вашия въпрос. Не сме очаквали кой знае каква подкрепа, дори бяхме подготвени за заяждания и философстване, но се надявахме, че като отговорим на всички въпроси ще се спре Уви това вече се превърна в кръстоносен поход срещу нас, а въпросите и обвиненията стават все по-безумни. Един ни предизвиква на "публичен диспут", друг ни обвинява, че сме собственици на клуба, трети ни очерта минимум 10 000 чиста печалба (чул те Господ), четвърти ни прати на море и т.н Ако исках да си изкарвам парите с престъпления нямаше да си скъсам нервите и задника от работа в продължение на един месец, да забъркам толкова народ и да си напляскам името навсякъде. Има си кредитни карти, банкови схеми, пробойни в публичната администрация и какви ли не други далеч по-лесни и доходоносни начини да се правят пари, които са технически достъпни за "млад отличник от математически факултет" ако е решил да се храни с измами. Аз лично предпочитам честната работа да слага хляба на масата ми. Също така се надявам, че след толкова обяснения и отчети най-после ще се спре с безумните обвинения. Искаме да правим бизнес и искаме да го правим отговорно. Както неведнъж казах, а надявам се и доказвам с поустовете си, не търсим конфликт с никой. Сами преценете как влияят подобни спекулации и обвинения на това, което се опитваме да направим, а и на нас самите. Работата е много, времето е малко, а ние както виждаш се опитваме да угодим на всички и колкото и грешно да изглежда като стратегия ще продължим да го правим, защото качествено изпълнение е това, към което няма база за критика.
  8. Господи, за 2 седмици станах по-известен от всяка група, която се явява на това прослушване Не знаех, че има мой снимки из нета пък било и от преди 6 години С всичкия трафик генериран към този сайт най-вероятно по ключови думи моето име вече това ще е топ резултата. Живи и здрави, всеки преценява какво да прави. Нямам нужда от съвети как да ръководя която и да е от компаниите си, но благодаря за загрижеността. Не е важно колко време си изкарал на този свят, а какво си правил през него
  9. Контакти сме дали, най-малкото лично съм прозвънил всяка група, която е обявена за участие, за да ги поканя на среща. Случва се да има проблеми, никой няма да свири по задължение, така че проявяваме разбиране. Валичи, работа търсиш ли, такова старание и отдаденост не съм очаквал от екипа, камо ли от някой извън него Марто, реакции като повечето в тази тема показват, че чалга културата е на по-високо ниво от тази в алтернативните среди. Ако тръгнеш да правиш нов лейбъл за маанета ще бъдеш посетен от "асистентите" на Митко Пайнера, а тук това не е нужно, имаме си достатъчно хора, които да сипят отрова без никакво основание. По типично балкански маниер и тук властва мантрата "ти ли точно ще създадеш нещо/промениш нещата?"
  10. Хайде ще го опиша тук, дано това прекрати всякакви подобни разправии вече. Не търсим конфликт с никой, слабо ни вълнува кой в какво ни обвинява (това лесно се опровергава с резултати), но пречи на работата ни и това вече е проблем. Аз самият съм най-скапания оратор на света, така че заяжданията и злобните спекулации на шепа дребни душици правят сериозни проблеми. И за да си останем анонимни само по бранд, моето име е Стоян, както казах и във фб, другата част от екипа ни се казва Иван. Първо да изясним нещо, което никога не сме казвали или писали, но троловете повтарят постоянно- ние го правим от добра воля. Това е абсолютно невярно, и ние ядем и плащаме сметки, това си е бизнес. Единствената разлика е, че все пак искаме нашия бизнес да просъществува и да носи още повече пари в бъдеще, а за целта ни трябва мир и разбирателство в екипа, което се постига със справедливо разпределение на приходите, което ни отличава и от другите на пазара. Второ да разясним какво е инди лейбъл. Indy идва от independent и ще рече, че зад нас няма голяма корпорация, която притежава каналите си за разпространение. Бюджетите са ограничени, не може да те изведе от гаража до стадиона за седмица и определено диска и клипа не идват на втория ден. Това с което един такъв лейбъл може да е полезен на група е постоянното разработване на всички канали за популяризация, подържане на отношения с все повече клубове и договарянето на рентабилни условия за участие, привличане на спонсори за групата, подържане на екип, който да се грижи за развитието на групата (композитори, текстописци, гримьори, стилисти, сценографи, дизайнери) и като цяло развитието и управлението на групата като продукт. Нямам намерение да обещавам на никой чудеса, само здравата и отговорна работа на всички може да ги постигне и това е което предлагаме. Относно това, че не обичаме да плащаме за музика съм готов да го повторя още няколко пъти. Не смятам, че е нормално група, а още по-малко лейбълът зад нея да се издържа от авторски права, които развява в лицето на феновете си. Има един куп лицензи, които позволяват музиката да е безплатна за обикновения слушател или дори за клубовете, но ограничават ползването й за комерсиална цел- реклами, радио, филми и т.н. Подобни лицензи са copyleft, GNU, GPL Free Arts Act и т.н. Това разбира се не пречи музиката да се разпространява и срещу заплащане, но то по никакъв начин не трябва да е задължително. Темата е дълга и сложна, особено с българското законодателство, но си има адвокати за тази работа. AlleySin, жив и здрав да си, оправи ми деня. Кое те кара да мислиш, че ще накарам близо 80 души да отделят 2-3 часа и то не за да работим или пием по бира,а да ни гледат как се разправяме за нещо, към което ти нямаш отношение? Да не говорим, че ако имах 2-3 излишни часа последното което бих правил в тях е да се занимавам с излишни караници с "говорителя на тълпата", предпочитам да се наспя. Както казах не съм добър оратор, а и май доста си си повярвал след като чак ме "предизвикваш" на "един публичен диспут по темата" Никой не съм накарал насила да се занимава с нас, а това, че "част от групите" са те потърсили за съвет е тяхно право, все още никой не ми се обадил да каже, че неговият духовен водач го е посъветвал да не участва
  11. enuffznuff, точно на теб отговорих доста дълго и изчерпателно във фейсбук след първата вълна спам. Хубаво е когато питаш да четеш отговорите
  12. Най-интересното е, че има едни 3ма души, които обикалят тук и във ФБ ивентите и си повтарят едни и същи глупости и колкото и да им се обясняваме човешки пак си пеят същата песен. За това си има термин - internet bridge trol Може и подхода ни към задачите, които сме си поставили да е странен и труден за разбиране и това да налага да се обясняваме пред хората, но в случая вече си говорим за чиста проба заяждане. Имената си вече споменахме във ФБ, съветвам хората да се запознаят с понятия като "ирония", "независим лейбъл" и най-вече "свободна музика, книги и софтуер". Старанието, което шепа хора влагат в тролване би повдигнало съмнения за платено плюене, но в този момент се сещам, че съм в България и осъзнавам, че първо нямаме реално съществуваща конкуренция, второ тук всеки разбира и може. Ето защо ще ви дам един съвет- времето, което влагате из интернет, за да дърпате тези, които опитват надолу (българския казан в ада няма дявол, и сами се държим вътре един-друг) може да го вложите за да се сближите и с още една странна за нашите географски ширини концепция- "работа". Нас ни чака доста, така че ви желая лек ден и до скоро
  13. В световен мащаб не съм чул за самопродуцираща се група, която става известна. Има такива, които са се продуцирали сами и в последствие подписват с лейбъл, за да се прочуят или пък такива, които са станали известни с лейбъл и след това стават независими. Както и да е, в последните дни доста слушахме, че сме измамници, че няма да успеем каквото и да имаме за цел и т.н и т.н. Всеки си има право на мнение, колкото и да ви убеждаваме с думи единственият начин да докажем, че грешите е с работа и резултати Желая ви успех и дано намерим място на една сцена
  14. Sevenstring, ако успея да намеря къде да прочета личните си съобщения форумът е начин. Можеш да пробваш и на anonymous@business-structure-solutions.eu, споменавали сме го на страницата си във фб Относно записването можеш да го направиш и днес (20.02). Формуляра ще бъде затворен в полунощ, а до сутринта на 21.02 ще гледаме да сме изкарали и имената на групите. rockfire, пак на същия мейл можеш да драснеш два реда да видим какво можем да се разберем. България не свършва със София, а не всяка група може да си позволи пътните разходи за едното прослушване, така че колкото по-рано тръгнем по градовете толкова по-добре
  15. Работата на лейбъла е да създаде среда за групите, в която те да не се интересуват за нищо друго освен музиката си и всякакви подобни бизнес въпроси да бъдат решени за тях. Когато се отиде в един клуб в Берлин няма значение от къде сте и дали музиката ви се харесва на собствениците, а какъв е шансът да напълни заведението и какви са очакваните приходи и рисковете свързани с тях. В този ред на мисли за една група се прави концерт както в София така и в Берлин- по телефона. Иначе като приключи кампанията в София за рок и метъл групи ще проведем подобна и за пънк, ска, реге и дъб, а след това ще обиколим из страната да видим какво има да предложи сцената в останалите градове. Естествено, че и за в бъдеще ще гледаме да разширяваме списъка с продуцирани изпълнители, но както казах нещата не стават за ден. И на мен ми се иска да извадя сума с много нули, да наема хора и лейбъла да се пръкне за седмица, но това е подхода на корпоративните, а именно техните методи на работа ни провокираха да започнем това начинание.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.