Jump to content
Българският форум за музиканти

OtsirH

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно OtsirH

  • Рожден ден 04/14/1985

Previous Fields

  • Инструмент
    kitarka

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Asenowgrad

OtsirH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Не знам Аполо до колко си струват 300те кинта. Гледам има няколко лопати в ОЛХ ама никакво инфо от долу
  2. Мерси за отзивите. Ще се оглеждам за някой Скуайър, може и от "по-класните", дали няма да изпадне на старо. А до тогава ще си цъкам дъртата китарка, дето и без това от няколко години събира прахта
  3. Здравейте, от известно време се оглеждам за бас китара J или PJ конфигурация. Освен да обиколя няколко магазина в София и Пловдив, не съм кой знае колко активен в търсенето, а и сега по празниците не съм намерил време. Може би е най-добре да си взема нещо на старо. Не съм професионален музикант, на времето си дрънчах на китарка, която от едно 5 години не съм пипвал. Обаче напоследък от време на време ей така за разтуха си дрънча. Бас, ако взема, ще е по същата причина ей така да си дрънкам за кеф в къщи (най вероятно през компютъра като за начало), а и ниските са ми били винаги по-на сърце Като кинти не мисля да надхвърлям 300 - 350 лева, даже мисля малко да си помогна като шътна едно старо китарно кубе и един драйв педал. По принцип разглеждам тук в базара и в olx разни обяви чета разни спецификации (то не че за тия пари може да се вземе нещо кой знае какво, ама все пак). Не знам за тия пари някой читав Squier дали може да се намери? Като че ли до сега ми е хващала окото ей тая китара http://bad_link/bas-kitara-maison-i37541291, проблема е, че не ми е много в парите и още повече не мога да ида да я видя/пробвам чак до Варна, но не знам дали да рискувам така на сляпо? Поздрави.
  4. здравейте и благодаря за съветите. На мен ми трябва направо готов нът, за да си го сложа сам. Свалил съм размерите и ще взема стария нът като обикалям по магазините. надвам се най-много да иска някаква елементарна обработка, като например сваляне на дебелината с шкурка, нещо от сорта.
  5. Къде в София или Пловдив се продават нътове от различни материали и за различни модели китари?
  6. е значи по-добре на лютиер да я занеса...
  7. Екстра, Значи ще потърся по магазините! Обаче как да разлепя стария ??? до го изкъртя с някоя отверка, но дали няма да повредя китарата ???? и после как се залепва новия: епуксидна смола и стяга ?
  8. Привет! Значи не съм специалист, но ще се опитам да обянся какъв ми е проблема... Значи имам тука една евтина къстъм китара, правена в БГ. Дървото си звучи мноого добре (според моите непретенциозни изисквания). Обаче преди време ми се счупи горното мостче на грифа ( 0 прагче) и сега 6та струна е извън грифа. От къде в Пловдив да си купя такава част и да са и я сменя сам евентуално, или къде може да ми го сменят с качествен материал и горе долу колко ще струа манипулацията?! Благодаря предварително са съветите. Може и на ЛС за разни препоръки към лютиери и евентуално цени. Поздрави Ицо
  9. Иди и си купи един акустичен Стаг или Ямаха с метални струни (малко ще те болят пръстите в началото, но ще свикнеш). Почни да се ограмотяваш нотно - сам или на уроци (за предпочитане). Та след време ако решиш да се занимаваш с музика и ел. китара може да си вземеш.
  10. Щото ако се реже от заготовката от слепените орехови дъски по тяхната дължина ше се направи едно тяло, а така като е напречно печелим 2 тела "хитро"
  11. Те в заводите не слагат тръст роуди, щото не е нужно май на такъв тип китари. На мене обаче като ми е бил толкова акъла на времето... Незнам нещо като изпилване на фрет-борда - да се отнеме малко то горната част, която е към главата на грифа?
  12. Привет, имам от 12 години една акустична Кремона със сантиментална стойност за мен. От 3-4 години стоеше в един шкаф без струни, преди това около 4-5 беше с метални струни (големи грешки, но кой да му обясни на хлапака). сега на 1 праг височината на струните е 1.5мм, на 5 - 3мм, на 7 - 4мм, на 12 - 6мм. Та възможно ли е да се коригира грифа по някакъв начин, защото сега ми е доста неудобна (електрическата ми китара на 12ти праг е 3мм)? И каква ще е цената на евентуалния ремонт с рефрет. Може и на ЛС От Асеновград съм, тъй че Пловдив ми е близко и удобно за лютиер. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11038932 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11038933 Благодаря преварително Ицо
  13. http://www.schecterguitars.com/index.asp hellraiser 006, може би трябват на всеки му няколко ракии, за да познае китарата..., ако не друга чакам поне впечатления, може и на лс
  14. Здравейте хора, купих си басче от 1 човек от форума и сега искам да си купя струни за него, но какви да бъдат те нямам представа. На баса има 3 струни и едната е различна от другите две, но като слушам тази едната има много по-глух звук от другите две, не искам комплект като тази глухата. Гледах по нета някви по евтинки, че кесията се изпразни и dean markley - по 25 лв. та дали стават?
  15. ^ чети биографията в сайта, иди и на френдс. Ем нафукан... Ама то нафукани много, зависи от каде го погледнеш - някои даже с по една скала и две гами цел живот карат ама пак си се фукат... туй то. Шанс!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.