Jump to content
Българският форум за музиканти

arlina

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    вокал

Profile Information

  • Gender
    Female

arlina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. arlina

    Glottal closure

    Здравейте хора Чудя се дали сте се сблъсквали с термина "glottal closure" и какво ви е мнението за него Прочетох за на него в една книга за бел канто техниката (класическо пеене). Това представлява едно своебразно затваряне на гласните връзки в основата им, в резултат на което те не трептят с цялата си дължина. Резултата е по-чист звук и усещане за компресия в областта на глотиса (без стягане!). Някои от по-старите учители много са държали на това и са го смятали за основа на доброто пеене. Въпреки това тази техника има и много противници, именно заради объркването със стягане на гърлото. Нямаше да пиша за това, ако не бях прочела, че то се използва и в поп пеенето и дори в рока като ефект или за постоянно (там му викат glottal compression) Интересно ми е дали и вие го използвате
  2. arlina

    Бучене

    леле, нямам намерение да щурмувам студията с този запис... Просто искам да се чуя без бученето. Не Омаловажавам вашата работа, но в момента просто нямам време за това. Онези малките микрофончета няма ли да свършат работа?
  3. arlina

    Бучене

    Здравейте музиканти Занимавам се с класическо пеене и ми се иска да се запиша, за да видя какво наистина се случва Само че с обикновените програми за записване (Audacity, Soundcloud) се получава много гадно бучене, особено на високите ноти, изобщо не ги хваща. Може би причината е в моя телевизор, понеже нямам микрофон и записвам директно на компа (имам Mac). Какво ще ме посъветвате? Има ли програма, с която да премахна досадното бучене или пък трябва да се сдобия с микрофон? Може ли да ми препоръчате някой добър и не много скъп?
  4. arlina

    Hello my name is...

    Ейй, не давате съвети, ама то верно мнението пари струва! Да отидеш при учител 15лв трябва да му дадеш, за да ти каже, че не ставаш... Ама все пак кажете, въобще този микс получава ли се, щото знам, че гласът ми е по-оперен ама какво да направя като не слушам такваз музика!
  5. arlina

    Hello my name is...

    Здравейте отново Пускам още едно нещо. Не знаех къде да го сложа. Нито е кавър, по-скоро на джем мяза, но не исках да пускам нова тема, защото не е много завършено. Това е едно откъсче от Santeria, доста променено, не знам дали се е получило, ама поне е с инструментал http://kiwi6.com/file/5xv273y975
  6. arlina

    Hello my name is...

    Мерси Вярно е, нямам никакъв опит с микорофон, дори и това съм го записвала на аудасити директно на лаптопа. И аз имам чувството, че на по-високата част повишавам. Не е супер изпипано, следващия път ще пусна нещо със синбек. Тая година записах поп и джаз пеене и още не съм сигурна, че ставам за тая работа. Работата е там, че не се кефя особено на поп и джаз, естествено има песни, които слушам с кеф, ама нали човек трябва да се насочи към някой стил. Слушам най-вече рок, пънк, алтърнатив и разните там производни :Р И се чудя дали гласът ми е подходящ. Получих оферта за оперно пеене от една учителка, ама... да :/ Иначе мога да пея високи тонове, даже ми е по-лесно. Въпросът е туй вибрато има ли място в рока?
  7. дааам Мерси, че сте я пуснали, сега остава само да натрупам мнения, за да стана пълноправен член
  8. arlina

    Hello my name is...

    Виждам, че тук има хора, които се занимават професионално и имат опит и много ще се радвам ако някой от тях (и не само) сподели някакви критики, препоръки, похвали или въобще каквото ви душа иска )
  9. Добър ден! Тоя пост въобще не е за тая тема, ама просто не знам къде да го пусна. Малко е кофти за нови потребители... нито могат да се свързват с модератори, ако имат въпрос, нито да пишат в раздела за информация, ЛС не могат да пращат... добре че я има тая тема! Имам аз един въпроос - вчера пуснах нова тема в раздел "Вокали" и още я няма! Не че бързам за някъде, просто не съм сигурна, че съм я отворила както трябва, ако не съм ще я отворя пак Ако не е одобрена още, няма проблем, ще почакам
  10. arlina

    Hello my name is...

    Здравейте Ами, реших и аз да се представя във форума, а пък вие да прецените Едно нещо поствам засега, просто защото се озорих докато го запиша, то не става баш от първия път. Тая песен всичко живо я пее, ама няма как такива песни са рядкост в днешно време... Няма повече да се извинявам и да скромнича, вие сте! :Р http://kiwi6.com/file/bms81og6zd
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.