Jump to content
Българският форум за музиканти

krez11

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    акустична китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

350 профилни разглеждания

krez11's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Може да пробваш и тук http://luthierscentre.com/bg. До колкото имам впечатления работят добре. А китарата ми се струва интересна. Какави са ти впечатленията като изключим високия action?
  2. Може ли все пак да дадеш малко повече информация, като например каква е китарата и къде ще пращаш за сетъп?
  3. Здравей, Ето какво казват Yamaha по въпроса: http://faq.yamaha.com/us/en/article/musical-instruments/guitars-basses/el-ac-guitars/fgx_fsx/11003/4068/?current_page_id=3&sort=undefined&type= Разбира се, това са приблизителни стойности. Има и много променливи, които трябва да се имат предвид.
  4. За мен има две разумни обяснения: дефектен комплект струни или дефектен ключ на 5-та струна. Сравнително безболезнено е да пробваш първо да смениш струните с нов комплект и ако няма промяна според мен следва ремонт на ключа.
  5. В момента "свиря" на въпросната ямаха. Китарата не е лоша, но за тези пари може да се намери и по-добър вариант. Ето един : http://www.audio-factor.eu/onlineshop/index.php?page=product&pid=706 А и разбира се можеш да пробваш и по-евтината и посестрима: http://www.musicworld.bg/bg/c_385/i_35201/YAMAHA_GUITARS_FG700_MS_Natural_Matt.html. Като цяло идентична китара с различен финиш и 100 лева разлика в цената.
  6. Имам такава китара и... гласувам за ямахата. Нито е от дърво нито е особено здрава. Моята след няколко месеца ползване и се раздрънчаха ключовете, а напоследък като, че и грифа е тръгнал да се разлепва.. При това съм я гледал като писано яйце. А колкото до материала - направена е от ламинат най-лошо качество. Поздрави
  7. Тук евентуално можеш да погледнеш електро-акустичния вариант. http://musicdivision.bg/%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%90%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8/lag-acoustic-guitar-t66dce
  8. http://www.camerton99.com/product.php?ProductID=506 Този магазин е до музикална академия на "Евлоги Георгиев" след военната академия в посока парка "Заимов". Там на близо е и Форте, където можеш да пробваш някой LAG. Късмет.
  9. Акустичната китара от подписа на Върбанов, разбира се в електо - акустичния и вариант. http://www.washburn.com/products/acoustics/heritage/wd10sce.php За съжаление вече е изчерпана във Фактор София и не се очертава да я имат скоро. Но ако успееш да я намериш няма да съжаляваш, гарантирано. Поздрави
  10. Прав си, плоско звучи! Наскоро изпробвах из софийските магазини доста голям брой електроакуст. китари на цени под и над 1000лв и съм много разочарован от натуралният им звук. Накрая дори изпробвах някакви маркови модели за 3 - 4000лв и щях да се гръмна от лоша изненада - посредствен натурален звук, ако не са включени! Впечатлиха ме много приятно един Godin за 1370лв и един елакуст. "Лаг" за 415лв, но вторият беше пълен с всякакви други дефекти. Та сега се колебая дали да не го купя този "Лаг" и да ми го оправи някой лютиер за още 100-200лв и май така ще направя. За мен Washburn D10SCE е доста добра китара като за парите си. Скоро пробвах една във Фактор и бях очарован еднакво plugged in и unplugged . Отделно е уникално красива. Единствено бях разочарован, че нямаше как да пробвам Washburn D11SCE (с топ от кедър). Естествено, колегите не трябва да разчитат особено на съветите на начинаещ, но препоръчвам на @genatawa да и отдели малко време.
  11. Друго предложение YAMAHA GUITARS APX500II http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_45796/YAMAHA_GUITARS_APX500II_VW_Vintage_White.html Достатъчно е да я докоснете само веднъж и ще разберете, че това е най-удобната акустична китара която сте пипали в живота си! Това е тайната на най-продаваната серия акустични китари в света. Направена е точно така, че да ви даде удобството и бързината на електрическата китара в комбинация със звука на акустична китара озвучена през скъп Neumann. Всъщност никога не сте чували акустична китара да звучи така "през кабел" В момента в базара се продава такава. Но като махнеш кабела, чисто акустично не звучи ли малко плоско?
  12. Нямаше ли в пакета резервно седло? До колкото знам Washburn ги продават с две седла с различна височина точно с цел лесен сетъп. Провери и дали грифа ти е с подходящия релеф. Често само с добра настройка на грифа е възможно струните да се свалят доста. Поздрави.
  13. Ако дрънченето идва от прагчетата вероятно ще трябва лека настройка на тръс рода. Писано е доста по въпроса във форума, а в youtube има и доста видеа. Другия вариант е да имаш някакъв дефект на нъта, което обаче е по - малко вероятно. Съветвам те да изчакаш няколко дни преди да предприемеш нещо, за да можеш по-добре да оцениш от къде идва проблема. Поздрави.
  14. Здравей, до колкото успях да намеря информация оригиналните струни са тези: http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=92&productname=EXP11_Coated_80_20_Bronze__Light__12_53 , като за размера не съм сигурен. Поздрави
  15. Здрасти, във всеки от по-големите магазини трябва да има такива адаптери. Качествените обаче са доста скъпи. Нека по-опитните китаристи да си кажат мнението, но до колкото аз знам акустична китара се озвучава по-добре с микрофон. Поздрави
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.