Jump to content
Българският форум за музиканти

stan_dd

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно stan_dd

  • Рожден ден Март 7

Previous Fields

  • Инструмент
    хармоника

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    bulgaria
  • Interests
    music language

stan_dd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. само ( понеже знам, че може някои "мегамастери" на хармониката да ми се нахвърлят тук-) знам, че JP Allen свири на диатонична повече,но пък предлага много прости мелодии за разлика от други, така че не е лош вариант като за начало.. успех
  2. има много неща в интернет, но не знам колко ще ти свършат работа; като за начинаеш пробвай с LP Allen като за начало
  3. явно в тоя сайт сте от "големците", които като хиени се нахвърляте на мърша, когато напиша нещо или някоя тема; немският ми е прекрасен и се опитах да се пошегувам с момчето, но очевидно тук не попадам на подходящите хора- е, не е болка за умиране; а целта ми тук е изпълнена - намерих човек, който да ми помогне да намеря това, което търся ( по-възрастен разбира се); така че au revoir:)
  4. имам хармоника в C мажор диатонична, но пише, че е хубаво да имаш и хармоника в още някой друг ключ- A, F, E, Eb; каква е трудността на свирене на тези/ някои от тези спрямо тези в C? Не съм съгласен, че на диатоничните не може да се "докара" друго освен блус; много си зависи и от човека,който свири и според мен за какво е писана песента- за пиано или тн.; тези за пиано горе долу се докарват, вече метъл и тн не знам (понеже ме питат и са ме питали, дали става метъл на хармониката, та казвам само)
  5. uebel значи "лош" на немски, тъй че не знам.. успех
  6. колкото по-скъпа- толкова по-добре hoehner са ок, но също и huang съм чел , че са хубави; важно е и гребенът от какъв материал е; дървените гребени май пишеше, че не държат много на влага, но не съм много сигурен - както казват - отиваш на място и пробваш, ако ти дадат приятен ден
  7. Четох, че за извличане на единични ноти при вдишване, трябва да се освободи колкото е възможно по-голямо пространство в гърлото.. Само че като начинаещ използвам метода "Pucker", т.е. "целувка" и както може да се предположи двете неща не са много съвместими- от една страна 'pucker", а от друга място в гърлото. .Ясно е, че не може да се спреш по средата на някоя песен да се нагласяш. Вие как действате, тъй като нотите при вдишване са много по-трудни от нотите при издишване за точна интонация и тн. Мерси и приятен ден
  8. да, идеята е, че самите улеи вътре ми се виждат много финни и както е показано в един клип, който гледах в Youtube, да се "минават" с памучени клечки за уши - може и да се повредят.
  9. Далеч съм от класата на споменатите и все пак ме кефят- особено Sony Terry; Little Walter е като че ли по-голям импровизатор. Какво мислите вие и кои песни харесвате - Tell me mama, Bring it on home to me?...
  10. по конкретно имам предвид как е на практика и как го правите вие ; както виждам най-трудни са т.н. "draw" ноти, ако да кажем са в последователност- например -4-4-5-5-6 и тн....Тогава дишането се обръща някакси, а и вдишване в дупка 2 (G) не винаги се "хваща"( може би защото е в самия край)
  11. Имам следния въпрос към вас и ще се радвам някой да ми отговори. Четох, че за по добро извличане на звука от хармониката, хармониката трябва да е в устата, а не пред нея; добре, но в същото време, ако е така, очевидно това ще затрудни взимането на въздух/дишането. Как процедирате бие? Приятен ден на всички тук.
  12. а иначе разните там химни на страни и ала бала предполагам, че могат да се свирят на хармоника?
  13. зависи, някои песни добре се докарват- например pink floyd , да кажем. верно е, че е малко трудно, но когато има няколко draw ноти една след друга - примерно 5 и 6 една след друга- тогава се иска според мен майсторство; но пък аз още съм в началото и карам по Barker учебника и каквото намеря друго в нета.
  14. аз гледах как се прави, но ако свириш по един час на ден, не мисля, че вътре гребенът и тн толкова ще "прашасат"
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.