Jump to content
Българският форум за музиканти

emo15

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    село Пловдив

emo15's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. С писане по форуми не се става известен музикант.

  2. Не знам, но Стела само мучеше. И това ако е пеене, аз съм Андреа Бочели. Добре, че най-талантливите са на финал!
  3. Кви гpупи, кво "Пето чувство", кви пет лева. Стига спам!
  4. Като чух някои от участниците на кастингите, които одобриха, се почувствах по-уверен в себе си. Това малко ми вдигна самочувствието за моя глас, защото не знаете какви са моите родители - те са недоволни от гласа ми, особено майка ми, която е пяла по хорове, конкурси и т.н. Какво да правя - гласът ми мутира в тийн годините и стана твърде нисък/дебел. Честно казано няма много поп песни за ниски мъжки гласове, повече вият глас. Като дете пеех толкова хубаво, и то без никакви вокални педагози и уроци по солфеж, сега без такива просто не мога да пея. А това, че си счупих носа и имам крива носна преграда прави гласът ми носов. Ще се оперирам, но до колкото видях някои от хвалените участници също пееха носово, но получиха "да". Странното е, че си чувам гласа като твърде тънък, но другите го чуват доста плътен и дебел, така е и на запис. От друга страна ме е страх да не си избера неподходяща песен и да се изложа пред погледите на цяла България. Вече не знам какво да мисля.
  5. Ъпдейт: Съвсем сериозно ми беше дадено да разбера, че клипът няма да мине без поне една пищна дама в клипа. И аз като всеки харесвам хубави жени, но според мен една сладурана ще ме засенчи, ако се появява твърде много в моя клип. Нейното участие, естествено ще вдигне бюджета за клипа, но и шансът да бъде забелязан се увеличава многократно, такава е днешната публика. Сега не може да запишеш клип както са го правили някога - просто нахвърляни кадри от лайв концерт на изпълнителя/групата или сами на бял фон, пеещи и свирещи или въртящи се в кръг на някой покрив с фон небостъргачи във вечерно време. Сега всичко трябва да е лъскаво, за да е успешно. И въпреки това и в най-семплите клипове от 70-те и 80-те виждам по-хубави идеи, сцени, фокуси и движения/хореографии, от колкото в така модерните сега клипчета, включващи хотелски стаи, лъскави коли или така баналните вече плажове. Сегашните клипове, без значение дали в БГ или "на запад" са все от този сорт. Нека не обвиняваме само чалгата, такива са световните тенденции от 90-те насам.
  6. Здравейте, ще се явявам на едно музикално риалити, но си търся музикален педагог, защото от доста време не съм пял и гласът ми е загубил тренинг. Става въпрос за град София, трябват ми само няколко посещения, през които не само да се упражнявам по солфеж, но и с помощта на педагога да избера най-подходящата песен от тези 4-5, които съм избрал. Избрах си по-непознати песни, но с запомнящ се ритъм, защото обикновено по тези конкурси и риалити форматите се пеят все едни и същи песни. Някой знае ли добър музикален педагог в София?
  7. @ darmonko от години знам как ще звучи. Песента е на one-hit wonder от 80-те, ако може да се каже така.
  8. Съгласен съм с автоpа - поп музиката от пеpиода 2001-2005 действително беше на по-добpо ниво от бозите, с които ни заливат в последните години. Гадно е, че в БГ сме се pазделили на два лагеpа - pокаджии/метьлджии и чалгаджии. А има толкова много стилове по сpедата /поп, хаус, денс, диско, поп-pок, джаз, и т.н./, защо сме все хоpа на кpайностите?
  9. Ъпдейт: Ще допълня, че относно клипа, имам вече готови идеи. Искам да бъде доста различен от модерните напоследък клипове с висока резолюция, където образът е прекалено "остър", искам да е леко "замазан", все едно е филм, ако разбирате какво искам да кажа. Може да има и dreamy effect та места - тоест образът да става замазан по краищата като в някакъв сън примерно. Например фокусът да е върху мен, да съм навън, обаче околните обекти - дървета, трева и т.н. да са замазани и т.н. Предпочитам да е цветен, с топли цветове, за разлика от повечето съвременни клипове, където се залага повече на студените. Искам ретро 2D ефекти, които ми харесват, например - завъртане на екрана, разделяне на екрана на няколко (еднакви или не) правоъгълника с различен образ и т.н. Искам да има леко ретро излъчване. Та колко би излязъл такъв клип според вас?
  10. Я да питам - само на мен ли ми си струва или БГ музиката в първите години на 21 век (грубо казано 2001-2004) беше като цяло по-хубава някак?
  11. Ами първоначално се бях ориентирал към поп-рок, но повече клони към поп-денс, няма търсене за поп-рок песни в момента. Предполагам няма да има никакви живи инструменти, освен глас. А относно клипа - като се заснеме как стоят нещата с лансирането? До колкото знам във вибокс се плаща клипът да е сред избраните, на първа страница. Идеята ми за клипа е да е нещо различно на фона на повечето съвременни клипове, които са прекалено лъскави или ва другата крайност - прекалено сивкави. Има елементи от западни клипове, които бих искал да бъдат използвани. Няма никакви 3D ефекти, само 2D такива, така че не би трябвало да излезе много.
  12. Здравейте и от мен! На 20 години съм. Аз винаги съм се интересувал от музика. Сам пиша текстове към музика от песни. Харесвам много различни стилове, предимно ню уейв, рок, Dire Straits, и ретро. Харесвам дори и някои метъл парчета от 80-те. Винаги съм искал да се прочуя така да се каже, но за съжаление в България повечето хора, занимаващи се с музика са песимисти. Другото е, че тук трябва сам да инвестираш в себе си, за да станеш известен. Не е като на Запад, където ако някой хареса как пееш лесно ще си намериш агент и т.н. Затова вместо да си търся хора за създаване на поп-рок банда, реших, че с лични средства ще финансирам своя индивидуална песен и видеоклип. Не ме интересува дали ще стана само one hit wonder, все пак е хубаво човек да има поне една известна песен, пък дори и да е само една. Искам да стана известен и по друга причина - за мен дори явяването на кастинг за предаване като Xfactor ще е една голяма победа, дори да не ме одобрят, защото имам т.нар. социална фобия. Но много силно искам да я преодолея и да докажа на себе си, че мога да изляза пред публика и, че няма какво да се притеснявам.
  13. Хубава чалга (до някъде) имаше само в периода 2001-2004, след това стана циганска боза, подобна на тази от 90-те. Аз подобна помия не слушам.
  14. Здравейте, Колко горе-долу би излязла една песен с клип (тук включвам всичко - семпли, заснемане на клипа и т.н.). Хореографията ще я правя сам, а клипът ще използва мотиви от мои любими клипове, защото искам да е различен на фона на другите БГ клипове, които просто имитират модата на запад в момента и са банални до втръсване. Самата песен ще е осъвременен кавър на западно парче (отдавна забравено). Та колко горе-долу според вас би излязло всичко? Освен това искам да ми препоръчате добри звукозаписни студия/продуцентски къщи в София, защото не знам къде има, нов съм в града. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.