Jump to content
Българският форум за музиканти

bassco

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass guitar

bassco's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Привет на всички За да не отварям нова тема ще пиша тук. Предварително се извинявам,че не боравя хич добре с техническите термини. Имам следния проблем и въпрос: Притежавам външна аудио карта E-MU 1820m.Преди време ми направи впечатление че започна да издава един тих и много висок звук подобен на микрофония, който от ден на ден като че ли се увеличаваше.В един момент стана съмнително силен и аз изключих картата от свързващия кабел. Още преди да забележа този странен звук също така ми правеше впечатление че самото външно тяло на допир бе доста загрято,но мислех че това е нещо нормално.Всъщност и сега не знам дали това има връзка с проблема и дали е нормално или не. И така: След като отново включих картата всички канали бяха с максимално ниво на шум.За време от около 20-тина минути този шум постепенно намалява,но не и съвсем.При запис на инструмент (бас китара) на по силни удари излизат "пуканки".Шумът от външното тяло си е налице. Не мога да го обясня,но е нещо като лампа която като загрее и леко се оправя...но такъв компонент в картата няма.Отварях я за някакви видими следи на проблема,но нищо! Някой патил ли е с подобно нещо? Може ли чрез замерване или...знам ли...да се определи повредата?Какво е според вас? Помагайте! Благодаря предварително!
  2. bassco

    Cakewalk Sonar

    Привет Някой знае ли от къде мога да си дръпна CAL файлове за Cakewalk? Конкретно ме интересува - humanize файла. Или ако някой го има да ми го изпрати ... Благодаря предварително!
  3. bassco

    E-MU 1820m Въпроси

    Да има GM банка,но звуците не са същите като на 4GMGSMT банката. Сигурно пиша големи глупости ?!?
  4. bassco

    E-MU 1820m Въпроси

    Благодаря! А няма ли Виртуален инструмент който да звучи 1 към 1 с GM звуците? Опитах с Виртуал Канвас,но не е това.
  5. bassco

    E-MU 1820m Въпроси

    Привет на всички Съвсем накратко: С картата не мога да ползвам стандартните GM инструменти,както и SoundFonts2.Може ли това да се коригира и как става? Знам че едва ли някой ползва General Midi и Sound Fonts2,но на мен просто ми трябват.Свикнал съм да работя с тях. Някой ползвал ли е такава карта и какви впечатления има от нея по специално за записи,смесване,мастериране? Моля обяснете като на първолак,защото не съм много в час. До момента съм ползвал само вътрешни карти.В момента съм с SB X-fi.Правил съм доста записи някои от които с доста сполучлив завършен вид,но ползването на външна карта е нещо ново за мен и ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети. Благодаря!
  6. bassco

    Rotosound RS66LD

    Сигурно няма такъв! Успех!
  7. bassco

    Rotosound RS66LD

    Ами не съм технически грамотен и за това просто казано с поорязване на високите честоти (1,3К и 2,6К) ,а и средите може би ...
  8. bassco

    Rotosound RS66LD

    Привет Мисля че с подходящи корекции стоманените струни могат да прозвучат и меко,но никела ако са захабени няма как да "звъннат".
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.