Jump to content
Българският форум за музиканти

overhate

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

overhate last won the day on June 8 2011

overhate had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

About overhate

 • Rank
  Нинджа
 • Birthday 11/30/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  BC Rich Warlock

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  108264495

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  У нас
 1. overhate

  Лесни метъл сола?

  Аз горе-долу точно така започнах. Вадил съм отделни рифове на известни групи, но не и цели песни, камо ли пък сола. Ние никъде не сме го пратили, той идва в "Българският форум за музиканти" (а не "музикални фенове") и задава въпрос, съвсем естествено е да го третираме като сериозен.
 2. overhate

  Лесни метъл сола?

  Абсолютно вярно. Един начинаещ солокитарист, според мен, трябва да набляга предимно на изучването на основните техники, използвани в солата, на съчетаването им една към друга, на развиване на композиционно и импровизационно мислене. Така (освен че ще развие собствен стил) един ден ще може не само да свири сола на известни песни, ако реши, но и да осмисля защо са построени точно по този начин.
 3. Tия стават все по-добри. Кат излезе албум си резервирам едно копие.
 4. Качеството на българската музика е ниско не заради апаратурата на музикантите - има много групи с китари за по 1500-2000, които записват бози. Качеството е ниско заради отсъствието на качествени кадри в областта на продуцентството, мениджмънта, звукозаписа, особено мастъринга, както и на отсъствието на ефективен качествен контрол - няма сериозни медии с компетентни анализатори, които от една страна да имат реноме сред потребителите на музиката, а от друга да се занимават с изследване и анализиране на нови и актуални бг изпълнители. Резултатът е - куцо, кьораво и сакато има група и няма кой да отсее зърното от плявата, много потенциално добри групи се разпадат поради личностни дрязги (които един добър мениджър би туширал), много други, пак качествени, не успяват да достигнат до стабилен звукозапис поради липса на средства, и т.н. еdit: респективно имаме и обратния случай - много групи, без грам оригинална идея в музиката си, се задържат на сцената поради упорство, балансиран откъм характери състав и добри финансови възможности
 5. overhate

  Денис и приятели

  И тоз син на партиен секретар, що ли не съм изненадан...
 6. overhate

  Без Godsmack на Sofia Rocks

  Това, че преди 10 години са изкарали добър албум (вероятно при доста различен състав, като знам спецификата на БГ групите), едва ли може да бъде критерий за нивото им сега; прекалено много неща се променят за 10 години.
 7. Явно дългата ръка на Цеко се протяга и до Валенсия. Или просто е доста трудно да се гасят такива пожари
 8. За мен лично Odd Crew са силно надценявани, но това е друга тема.
 9. За младите и неизвестните не е ли по-добре да почнат с по-малки сцени и по-малко публика?
 10. overhate

  Anonymous records

  Само че в случая май хората, дето си вършат работата, са музикантите, опитващи се да излязат на сцена, а унизителното държане е на патката, дето им заявява, че не може да им запомни името, щото било много дълго. Или поне така излгежда отвън. А изказването, че на нея и се плаща, за да е красива, е комично - ако тя стои там само за красота, защо има функция да обявява групите; и ако основната и работа е да презентира групите, не се ли предполага, че освен красота, би трябвало да има и дар слово и тем подобни? Иначе пича верно трябва да внимава с "шамарите", щото Valitchy както е тръгнал/а, ще му открие и домашния адрес и тогава......
 11. overhate

  Anonymous records

  Чалгата успява комерсиално, в качеството си на маркетингов продукт. Все си мисля, че музиката има и други функции.
 12. Toва е така, ако искаш да вдигаш паметника в задния си двор или респективно върху земя, която е твоя частна собственост. В Каварна, за където става дума, имайки предвид, че основния инициатор е кмет, тоест общински служител, има голяма вероятност земята да е общинска, тоест държавна. А за издигане на паметници върху държавна земя, най-вероятно има изискване да става дума за национално значима личност.
 13. A eй т'ва се води баш оригинала от '63 та: Прав ще излезе D'Earth за кънтри-блуса май.
 14. Tук спор няма. Макар че и той на стари години се върна в България и почна да прави простотии. Т'ва кризата на средната възраст лоша работа
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.