Jump to content
Българският форум за музиканти

stiff

новаци
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от stiff

  1. stiff

    Marshall 2205 mod

    Не бях сигурен, че този раздел е правилния, но тъй като става въпрос за китарджийска апаратура, ми се стори най-удачно тук да попитам дали някой от разбиращите колеги знае и може да посъветва някакъв мод на въпросната глава? От 1988 година е и като цяло ми харесва звука, но ми се иска да махна някак дразнещите високи среди. По-скоро ми се иска тонът да е в посока (ако може пък и изцяло) на JMP/Plexi. Казано на английски, целта ми е: warm mids & presence, NO annoying highs, more low mids and tighter bass Доста се рових из гугъл, но за съжаление не открих нищо конкретно. Благодаря предварително!
  2. stiff

    EL34 и 6550

    Дали някой може да ме ориентира къде в София продават такива лампи? Евентуално и марки ако знаете, ще е супер. Благодаря!
  3. Пиши на ParniValiak. Доколкото знам, той се занимава с такива неща и все положителни отзиви съм чувал за него. Успех!
  4. Да, с подходящо камионче в FX loop-a (GE-7) се постига резултат, но бих желал да спестя място на педалборда. А и не мисля, че буустването на сигнала пред V2b при този усилвател има същия ефект като на мастър волюма. Поправете ме, ако греша. Ще съм благодарен, ако някой сподели как трябва да се направи този мод.
  5. Благодаря за отговорите! Хм, странно... бях чувал, че всички модели от серията са с идентични характеристики, затова и не посочих точен модел, съжалявам. Моят е 2550. По принцип, не съм професионалист с поялника, но пък не съм и начинаещ. Доста неща съм запоявал, така че имам представа за какво иде реч. Доста предпазлив съм и знам, че из вътрешността на усилвателя има големи напрежения, дори когато е изключен. Идеята ми е не да буствам усилвателя с гейн, а само да вдигам цялостното ниво, когато е необходимо. Ще съм много благодарен да ме посветите как да го направя.
  6. Бих желал да се обърна към разбиращите тук за съвет как да си инсталирам втори мастър волум потенциометър, който да бъде с footswitch? Т.е. да мога чрез едно натискане да превключвам между две предварително зададени нива на мастер волум. За информация, усилвателят ми е от Маршъл Юбилей серията. Благодаря предварително на отзовалите се!
  7. Много ми хареса звука. Би ли казал как си записвал, в смисъл, микрофон, положение, китарата каква е, с какви адаптери т.н.?
  8. stiff

    Mesa Boogie Caliber 50+

    Да, имам същото впечатление от този тип усилватели. Интересното е, че потенциометрите за Volume и bass, middle и treble са толкова взаимосвързани, че повече не може и да е. Всяко леко помръдване на който и да е от тях води по-скоро до изместване на "еквализираната" точка, отколкото до намаляване или усилване на строго фиксирани честоти. Не знам дали го обяснявам правилно... Две примерни корекции: Volume 7,5 - Treble 5 и Volume 5 - Treble 7,5 . Нивото на gain е едно и също и в двете корекции, но честотната крива е сериозно изместена. В първия случай преобладават басите и високите среди, във втория - ниските среди, а басите почти ги няма. И т.н., и т.н. С други думи, приятно човъркане!
  9. stiff

    Mesa Boogie Caliber 50+

    Доколкото виждам, Drive канала е с включен GEQ, интересно е да разберем, дали го ползваш така през цялото време? Също така е интересно да се види с какви лампи е в момента? Имам такъв усилвател и знам от опит, че лампите са от голямо значение за звука му. Също така, може би знаеш, но тъй като не видях да се споменава никъде в темата.... Caliber 50 има две версии:едната е с 6L6, другата - с EL84 крайни лампи. Caliber 50 -> 4xEL84 без Drive Master Caliber 50+ -> 2x6L6, с Drive Master Безспорно, първата версия е със сходен, ако не и същия звук като Studio 22. Моят е такъв, като e леко моднат - изведен е потенциометър за Drive master-а. Има инструкции в нета и e много лесно за изпълнение. Надявам се да съм бил от полза.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.