Jump to content
Българският форум за музиканти

rumi19

новаци
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Guitar

Profile Information

  • Gender
    Female

rumi19's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, не съм начинаеща китаристка, но отскоро забелязах, че имам проблем при свиренето на китара с дясната ръка. Забелязах, че когато започна да свиря нещо по-бързо и когато се упражнявам с метроном за бързина дясната ми ръка се стяга и впоследствие стигам до определено темпо и не мога да продължа, а се връщам отново на старото по-бавно темпо. Има ли някакви упражнения, техники за да мога да си развия бързината и оттам техниката на дясната ръка? Или някакъв метод, с който дясната ми ръка да не се стяга така, защото ми се иска да подобрявам нивото си на свирене? Свиря от вече поне 3-4 години, веднъж бях успяла да изкарам по-бързи рифове, но това беше само един път преди време. Благодаря предварително.
  2. в репетиционната свиря с marchall, иначе не ми трябва нещо с много ефекти, а повече драйв, да сменям каналите, и ла-ла ефекта. Попринцип стилът музика, който свирим е hard rock, metal, а иначе за бюджет - не много скъп. И пропуснах да кажа, че ще е добре да върши работа и за малък усилвател roland - понеже свиря вкъщи с него.
  3. Здравейте, понеже в групата, в която свиря съм соло китара, имам въпрос относно това дали е необходим някакъв процесор или педал за свиренето на сола и какъв по-точно. (Не искам да е с прекалено много ефекти.) Чувала съм, че е добре да се вземе такъв.
  4. rumi19

    Ноти за пиано

    Здравейте, знаете ли къде има ноти за пиано или по-точно някакъв сайт за ноти за пиано?
  5. всъщност и за соло на някоя песен трябва доста бързина и това също имам впредвид при задаването на този въпрос..
  6. мерси за това не се бях сещала
  7. Здравейте, искам да ви попитам вие как се упражнявате да сте по-бързи с лявата и дясната ръка? Аз започнах да се упражнявам с метроном като си пусна някакво темпо и свиря на осмини по целия гриф. Но учителя ми каза че попринцип не се свири чак до най-бързото темпо (208 напр.) тогава как да стана наистина много бърза? Вие какъв метод използвате?
  8. всъщност този учител много обяснява, което ми хареса
  9. мерси, всъщност се ориентирах към друг учител
  10. Мерси за информацията, всъщност искам да попитам чрез ученето на нова песен се научава и друг вид техника, нали?
  11. Всъщност забравих да уточня че не съм начинаещ, свирила съм на акустична китара 1 година и сега свиря на електрическа от три месеца. Извинявам се за това че не уточних но не мислех че толкова бързо ще се публикува.. Пробвах няколко пъти сама, но не стана.. Затова искам да ми помогне учителят за по трудните части на песента.. Но благодаря за информацията
  12. Здравейте, от 2-3 месеца ходя на уроци по ел. китара и досега не съм научила нито една цяла песен, а искам да знам поне една със солото. Попитах го дали може да научим една песен на Santana и той се съгласи. Започнахме да я учим преди 1 месец, научих малка част от началото и сега свирим съвсем различни неща, които не са свързани с песента. Та въпросът ми е на какво трябва да ни учи един учител по китара?
  13. rumi19

    въпрос

    мерси ще имам в предвид съветите които ми дадохте
  14. rumi19

    въпрос

    Аз все още съм в началото на ел. китара и затова питам. Значи засега не трябват специални устройства така ли?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.