Jump to content
Българският форум за музиканти

Atreyu

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Atreyu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Най-просто разбери в коя тоналност е мелодията и хармонизирай скалата с акорди. След това от там можеш да си изведеш I-VI-II-V(първа, шеста, втора, пета степен) или II-V-I прогресия. Това са двете най-често използвани прогресии. Това е най-простия начин да си направиш акомпанимент за мелодията.
  2. Не вярвам въобще, че има сложни сола. Просто са такива, които изискват повече практика върху тях. : )
  3. Казват, че били с много добра изработка. Разликата от Custom 24 е във finish-а, тремолото, кленовия топ и ключовете, както и в подбора на дървесината и звука естествено. Има няколко модела SE Custom 24. Мисля, че се различаваха по потенциометрите и формата на тялото мъничко. Тук в базара се продаваше една SE Custom 24, погледни. За тези пари е по-добре да си вземеш Schecter от моя гледна точка. И при двете марки за каквото плащаш такова получаваш.
  4. Ще ти отговоря с клип - https://www.youtube.com/watch?v=waszqgxsEBU . Слушай
  5. Страшно парче! Благодаря ти, че го пускаш тук.
  6. По това което чувам в клипа, който си публикувал се изпопзва Fry screaming. С обяснение за техниките мога да ви покажа само клипове, но трудно с текст. Fry screaming tutorials(good): +Zen of Screaming. За False Cord и Death growling има много клиповe. Разгледайте в тубата, повечето са добри. +Zen of Screaming. Най - важно е да се разпявате добре преди това.
  7. ^ Те повечето от новите се мъчат да докарат "блек метълско" крещене, ако мога да се изразя така.Това крещене е тоя "шепот" както аз му викам
  8. Много полезна лекция на вокалистката на Arch Enemy.
  9. Фрай-а има 2 начина да се постигне(е аз само по единия съм пробвал и успях).Този на Мелиса Крос в Зен ъф скрийминг 2 и онзи със "the grudge sound".При втория просто трябва да практикуваш дълго време ето този звук - и той започва да става все по-силен.Трябва и да "вкараш" своя глас в него за да постигнеш добър фрай скрийминг. От на Мелиса техниката се получава такъв фрай - , а от 2-рата техника нещо такова - . Зависи и от самия теб какъв ще е "скрийминг"-а ти. А фолс корд скрийминга ... ъъъ ... нали се сещаш като се ядосаш на нещо как изръмжяваш ? Ето тогава използваш фалшивите струни(фолс кордс) . Гледай някой туториал в ютуб за него. Трябва да използваш доста голямо количество въздух(зависи и на каква височина искаш да ти е "скрийминг"-а(висок,нисък)). Ниския фолс корд се казва дет(death growl), а високия повечето го наричат просто фолс корд скрийминг.Аз за фолс корд леко си вдигам гръкляна(ларинкса), отпускам се и просто пускам въздуха да минава, но не съм достатъчно добър в тази техника.И двете техники са доста трудни за постигане за фрай-а ми трябваха около 11 месеца.
  10. Е то няма за какво да имаш въпроси вече...всичко е обяснено в зен ъф скрийминг и темата... изгледай 1-2 туториала в ютуб,упражнявай фрай-а или фолс корд-а ... и най-вече гледай да не си прецакаш гърлото...
  11. Изгледай Zen of screaming 1 и Zen of screaming 2. Разбери ги. Прочети ей тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/107430-screaming-edhaoei-dhacyniaaieaa/ . Ако имаш въпроси пиши ми на лс.
  12. Реших да направя една тема, в която да опиша основните техники за безопасно(не много) "крещене"(screaming,growling). Тези техники се използват главно в екстрийм метъл жанра от групи като Lamb of God,Unearth,Amon Amarth и други. Основните видове са : - Fry screaming Тази техника се използва главно в метълкор жанра от групи като Atreyu,Bullet for my Valentine,Avenged Sevenfold и други. Тя е на базата на Vocal Fry техниката и натоварна най-малко гърлото от трите техники, които ще изброя. Пример - http://www.youtube.com/watch?v=VDtxDRvFRdo . - Death(growling) Използва се главно в дет метъла от групи като Arch Enemy,Amon Amarth и други. При тази техника се използват фалшивите гласни струни(False Cords). Пример - http://www.youtube.com/watch?v=lGINLisYN9Y&feature=relmfu - False Cord Използва се в главно дет метъл жанра и деткор от групи като Arch Enemy,Bring me the horizon и други. Тази техника е на базата на дет гроулинга и натоварва най-много гласа от трите изброени. Пример -
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.