Jump to content
Българският форум за музиканти

Vrnko

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    бас-китара

Vrnko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Вчера видях струни Ibanez. Интересното е, че в официалния сайт не виждам информация за тях. Цената е повече от прилична спрямо останалите комплекти. Освен това на кутията пише, че са с покритие. Изкушавам се, но все още не съм си взел още повече, че в момента баса е за операционната маса - абаче няма кинти за такива манипулации Все пак ми е много любопитно дали някой ги е пробвал и какви са впечатленията?
  2. Уау - не ми изглежда много добре - имам предвид баса. Иначе линковете са супер. ще видя какво мога да измъкна - все пак си мисля че тези соц. изпълнения в голямата си част са копия (откъм външен вид) и сигурно ще има и подходящ пикгард. Като гледам снимки на такива Кремони пикгарда е някаква смесица между джаз-бас с горна дъга на Мюзик Мен. Благодаря и за предложението за ключовете, но имам друга концепция и те няма да паснат.
  3. Снимката е супер. Много съм ти благодарен. Другото което издирвам са размерите и формата на пикгарда, защото този дето е сложен на тази китара е на парчета и само бегло дава идея за формата на истинския такъв. И ако е възможно може би да споделиш част от твоя опит - гледам че си сменял ключовете та се питам сменял ли си друго и толкова ли е бил лош резултата (заключение отново в сферата на догадките и направено въз основа на самотните две струни).
  4. Малко се притеснявам, че и аз ще възродя тази тема като гледам за втори - трети път и сега след 4 години, но си мисля че ще е по-добре отколкото да създавам нова такава. И така и аз "забърсах" една такава "лопата", и макар че на снимките изглеждаше като да е в работно състояние - то не беше такова изобщо. (Ако рабера в крайна сметка как ще кача и снимки). Пикгарда е рязан все едно от второкласник и то от отделни парчета. Единият адаптер виси в капачката, логото е грубиянски изстъргано и на негово място има само едно петно . Продължението е още по-страшно не се знае от колко време е била без струни (така пристигна), а праговете изглеждат така все едно някои ги е ползвал за подложка при нитоване или друга операция включваща чук, и удрящи се една в друга метални повърхности (или преждесвирущия е бил Железния човек). В интерес на истината изглежда това са оригиналните месингови прагове които са меки и се износват бързо, но какъвто и да е случаят гледката е потресаваща Накратко, имам идея която може би няма да се хареса на повечето четящи и пишещи, но ако някой се смили и помогне ще съм благодарен. Искам да я възстановя, естествено не в оригиналния и вариант, но да е много близък и да лепна пак логото на Кремона - вари го печи го от туй Fender не става. Та снимки на лого намерих но ако някой може да ми даде размера му - защото снимките не са едно към едно. Търся също така оригиналните размери на пикгарда. И останалото ще са експерименти
  5. Благодарности на @разбойника за отговора. Бях чел някъде, че полиуретановите лакове оказват най-голямо влияние на звука. Аз с простия си акъл си мисля, че може би това се дължи на твърдосста им. Ако обаче е така то шел-лакът които обикновено се слага на акустичните китари би следвало да оказва също огромно влияние върху звука. Нямал съм удоволствието обаче да събера експериментален материал какъвто съобщава @разбойника. Много полезно
  6. Може ли да споделиш личното си мнение относно това каква разлика ти си усетил и кои от вариантите ти е допаднал повече?
  7. На мен пък ми се струва симпатичен всеки опит някой да направи нещо. Просто на младежа започнал темата трябва да му се кажат всички неща които до тук са написани и то спокойно. Ако и на мен преди повече от 15 години някой ми беше обяснил спокойно, че трябва да седна да почета и ми беше препоръчал книжки нямаше да загубя толкова много време и сега тепърва да си възобновявам интереса ама нейсе. А колкото до цените във форума - приятелю това си е пазарна икономика и това си има своите последици. А и за съжаление в България днес почти нищо не се произвежда (с малки и много приятни изключения) - това също има огромно отражение в отношението на хората към някой продукти. Макар, че ми се струва неоспорим факт, че при по-ниски цени и в следствие по-голям оборот печалбите също ще са по-големи... А и аз винаги съм възприемал форумния базар като място където човек продава нещо за което е решил че вече не му е необходимо, а не като бизнес.
  8. Много готино звучи на семплите Обаче със снимката има някакъв проблем - въобще не я отваря
  9. А ето какво се сетих да питам аз по темата (поне аз си мисля че е по тази тема): Имаме китара на която са сложени някакви адаптери обаче човек иска да си смени чарковете по тоците (потенциометри, жици и т.н.) на всичко отгоре е лаик. Знае че трябва да се измерят няколко параметъра (съпротивление да речем) обаче не знае трябва ли да разкачи съвсем адаптерите и тогава да ги измерва или запоени към потенциометрите също може? Дано да не спамя темата.
  10. @Lekov Пише, че става и за китара. Може да опиташ, но човекът си е написал, че не отговаря за евентуални проблеми така че внимателно. Аз пробвах някой неща на баса и мисля да я опитам и други. Много добре е написана според мен. Голямо благодарско на Mephistofel!!!
  11. Мисля леееееко да се възползвам от темата на колегата и да попитам - ако отида и си купя потенциометри от кой да е магазин за електроника как да разбера кои стават за китара и кои не са подходящи (това при условие че да речем има 3 вида и 3-те са да речем на 250 К или колкото ми е необходимо там и аз се пуля и не разбирам кои стват и кои не).
  12. @Linchpin Харесва ми този вариант. Май него ще използвам. Знам че не е голям проблема обаче не ми се оставя така. Този винт не стоеше добре закрепен още като я взехме тази китара. И с времето съвсем не искаше да стои. На всичко отгоре като се опитам да го сложа и като че ли дървото се изронва. Както и да е ще опитам с епоксидната смола защото вярно че секундните не стават за запълване. Благодаря на всички които писаха, а и на тези които може би тепърва ще пишат!
  13. ^^ Да каноконлит си е. Само да не го изтълкуват като реклама, просто такова имам в момента - остана ми от друг епичен, но не китарен ремонт затова няма да го обсъждам тука. А питам за съвет щото не ми се ще да ми се изсипе на краката китарата. То кой ли ме кара да свиря прав като аз и седнал не мога
  14. Здравейте, Ето го и проблема: т.нар. "Strap pin" или там където се слага колана на електрическата китарата от известно време седеше хлабав, в смисъл клатеше се. Сега вече изобщо не се захваща явно дупката се е разширила доста. Снимка И така мисля си да напълня дупката с няколко капки "Капчица" (понеже с това разполагам ). Не съм я направил тази интервенция т.като ми беше интересно да видя дали някой не се е сблъсквал вече с такъв проблем и дали не е намерил по-елегантно решение. Така че при добро желание давайте мнения и препоръки
  15. @johniebgood Моята кутийка е от втория тип. И проблема мисля е вече установен - да няма как да е от самата кутийка буксата където се слага батерията е с накъсана изолация и предполагам че има и лоша спойка или счупена такава. Трудно ми е да махам този тип батерии без отверка и си мислех че една кутийка от първия тип ще е по-добрия вариант ама като казваш може и да не е. Ще взема да сменя буксата за батерията: @Abbath И аз не мисля, че трябва да черпи от батерията дори при активни адаптери. Сигурно може да се провери дали няма грешка при реализирането на схемата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.