Jump to content
Българският форум за музиканти

Dark Sun

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Dark Sun

  • Рожден ден 12/09/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    китарка о,о

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

Dark Sun's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Писах в темата за вокала ! Виж си и ЛС

  2. С удоволствие =) Деба, верно е тва дето казват хората, че никога не е късно да се изложиш... =) Ако те срещна някога - избери си нещо алкохолно между 1 и 5 лв.
  3. Nevermore леле човече, ще се гръмна прав си Просто искам да си разбия главата някъде. Светнах лампата и наистина е така ще се самоубия. Най-смешното е, че и преди ми се е случвало и хич не се сетих, че може да е от това, бях убеден че съм осрал нещо като съм сглобявал флойда. Незнаеш колко съм ти благодарен =d
  4. И аз сменям всеки месец горе-долу струни, досега не ми се е случвало. Подчертавам, че това ми се случва за първи път след като разглобих целия флойд, но не се сещам какво може да съм направил, че да се получи този дисбаланс в напреженията...
  5. Не настройвам китара с флойд за първи път, ясно ми е че би било малоумно да натегна само първа струна докато другите са отпуснати =). Китарата ми е настроена в момента - но първа струна е много напрегната, а втора - в сравнение с първата хич даже. Останалите струни са настроени.
  6. Значи - настройвам китарата в РЕ. Първа струна за да ми стигне до тона РЕ се изпъва супер много, а втора за да стигне до ЛА - никакви проблеми и е хлабава.
  7. Здравейте, незнам дали има друга такава тема - потърсих и не намерих =) Преди 30-40 минути реших, че е добра идея да си почистя флойда - цялостно. Разглобих всичко и го полишнах, както си трябва. После обаче като сглобих всичко, сложих новите струни и започнах да настройвам китарата стана нещо, което на мен поне ми е доста странно. Напрежението в първата струна е много голямо (страх ме е да я донастроя, струва ми се че ще се скъса), във втората много малко, а в останалите ми изглежда нормално балансирано. Въобще незнам на какво се дължи, на допир пружините долу ми се струват равномерно напрегнати, височината на магарето е равномерна от 2те страни и навсякъде, където има за затягане - всичко е затегнато. Двата винта, за които са прихванати пружините какво ли не ги правих, по сякакъв начин ги въртях, но вече ме е страх да не прееба разбата от въртене. Моля ви, ако някой дори има идея от какво може да бъде това да сподели, играх си тук сумати време и вече незнам какво да правя, а като знам че китарата ми е преебана не мога да спя спокойно. Благодаря предварително
  8. Dark Sun

    Guitar

    А къде е тоя ямаха център? =)
  9. Мерси и на 3мата май предложението на Nikifena ще е решението..
  10. От доста време много се нервя, че постоянно малко по малко ми се измъква горният болт, към който се закача ремъка :/ Ако може да ми дадете някакъв съвет или каде да я закарам да го оправят тва, постоянно го завивам с отверката, ама си мисля че ако се случи да свиря прав 1-2 часа и забравя може да стане нещо доста грозно..
  11. Абе далеч е от фендерския гриф МНОГО според мен
  12. Dark Sun

    ТАБЛАТУРИТЕ!

    А как един непрофесионален спортист ще отиде на олимпийските игри? Всъщност май ти не четеш =)
  13. Dark Sun

    ТАБЛАТУРИТЕ!

    ^духът на създателя на таблатурата винаги ще броди света ни неспокоен.
  14. Dark Sun

    ТАБЛАТУРИТЕ!

    Доста офтопик стана но все пак ще отговоря. Основата на твърдението ми беше, че ако ще изкарваш пари от музика която не те кефи да свириш, то по твоята логика по-добре да изкарваш със нещо което също не те кефи но ще изкарваш много повече, и това го казвам във връзка, че един вид ти презираш хората, които не свирят професионално за пари, при положение че те дори нямат такъв замисъл. И за да се придържам към темата - мисля че таблатурите са незаменими точно за такива хора - тези които не учат в музикални училища и просто искат да посвирят малко металика без да трябва да трупат години стаж като музиканти, че да могат да хващат по слух или да се учат да четат по ноти. Ако китарата ти е просто хоби? ето - не искаш да вадиш пари с музика, не искаш да свириш в група - просто си имаш една китара с кубе и обичаш да разпускаш. Аз до голяма степен съм точно такъв и честно казано какъвто съм мързел понякога кой знае, ако нямаше таблатури колко още щях да се занимавам с музика. След няколко години опит и сам мога да си хващам песните по слух, но когато си начинаещ доста по-бързо напредваш технически свирейки любимите си песни наготово. Винаги съм смятал, че това да свириш песните по ноти е много много по-полезно, но не всеки има време за това.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.