Jump to content
Българският форум за музиканти

gopa

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

gopa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Здравей колега! Много интересна тема, аз имах същата дилема преди време. Така не е важна марката а кожите и настройката, ама вчрвай ми. Когато купих моят Пасифик от канадски клен звучеше бббнффггхгхгх, мислех край минах се. След 3 дни настройка и мъки имах най-мазните и пълни с дух барабани. Същото ми се случи с един Пърл Форум на който свирехме, най-гадните барабани с тухла за педал, собственика ги барна един ден и купи кожи, ами не можех да повярвам на ушите и ръцете си, супер чувствителни и лесни за свирене. Така малки барабани повече чувствителност и по-лесна настройка,конкрети са, но за рок малко слаби и високи. Звучат кристално и модерно. Големи барабани, повече обем , е ако не опънеш като циганин на свадба или негър от 50 година, трудна настройка, но минаваш от високо към ниско. С 10 том трябва на настроиш соло барана винаги високо. Кожи- много важни, маслени-повече обем по-малка чувствителност ,ринг и дърво. Тънки кожи чувствителни,но чупливи и за джаз, повече бгхгхгх, трудна настройка. Препоречвам Ремо Емперър-здрави,мазни ,хрупкави и Евтини. Свирил съм и на 3 сета барабани, но всичко е относително,казах го. Ако е ниска касата гледай да се вдигат томовете високо, на гигмайкъра са му къси железата и се гърбиш яко. Педала на вкус, Малък том трудно се цели от метъляга. Гледай солото да е отчетливо, хрупкаво да не маже, да прави пррррррррррррр при малък допир. Сложи лепенки или салфетки да оберат всичкото гхгхгхг. Тама империал са много добри, ама педала е много плавен и мазен, труден е.Чинелите са по-важни, залегни на тях.Вземи 2 ръка барабани и хубави чинели,не бързай.аз купих клен със събиан за 300 евро в Испания. После озвучаването прави чудеса, вяврай ми. Успех!!!
  2. Здравей колега! Интересна тема, аз имах същата дилема. Така всичко е относително, не е важна марката а настойката и кожите и най-вече озвучаването. Свирил съм и на 3 комплекта и са си добри, ако ги пипнеш. С 20 каса и 10 том имаш по-лесна настройка и чист, ясен звук, но за рок малко не стига и звучи модерно. Големи барабани по-трудна настройка но по-масивен звук ако не ги натегнеш прекалено. С маслени кожи повече обем и мекота, по-малко ринг и дърво. Тънки кожи повече джаз и чувствителност, но винаги едно бгххгхгх. Важно е педала да е удобен и да се вдигат томовете високо, защото Гигмастер 20 каса има много къси железа и ако си висок, се гърбиш яко. После малки томове се целят трудно, малко е смешно, но е така. За мен Тама е най-добро, пробвай соло барабана да е отчетлив, да не маже. За кожа препоръчвам Ремо Емперър здрава, мазна, хрупкава и ЕВТИНА. За томове става също. после лепенки с за махане на онова бгхгхб което имат всички барабани. Заложи на настройката и кожите, моя пасифик е канадски клен и като го купих правеше бйхдгхдфгхл, мислех отврат. след 3 дни настройка и псувни,имах най -мазните и пълни с дух барабани. Играй си до милиметър с настройката и на двете кожи, супер важно е. Успех от сърце.
  3. Благодаря сърдечно Ненчо!!!!!!!!!
  4. Кажете нещо моля! Поучително ли е или по-скоро смешно. Свиря в Испания с една банда и споделям някой мои ликове в туба.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.