Jump to content
Българският форум за музиканти

Todrias

newbies
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Todrias

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 09/12/1991

Previous Fields

 • Инструмент
  Вокали

Contact Methods

 • Website URL
  http://nikysaev.wordpress.com
 • Skype
  nikola6262

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sf,BG
 • Interests
  Music - all kind, ;V Но слушам всякакви други неща... тежки, леки.. още с какво се занимавам? > Рисуване, Photoshop, бойни изкуства...
 1. Todrias

  Какво четете?

  Много би ми било забавно да превъртя 79 страници назад в темата, за да преброя колко още хора четат, това, което аз в момента - но живота е толкова кратък... Реймънд Фийст - Сага за Войната на Разлома - І том Едно момче я четеше във влака тва лято... понеже първата част от първия том се казва - Чиракът на Магьосника - запитах учтиво пича дали има нещо свързано с филма с Никълъс Кейдж... е откъде да знам? Той започна да ми разправя за всичко, което се случва в книжленцето (789стр.) и мен ми се завъртя главата.... тъкмо бяхме тръгнали с влака.. пътя трябваше да е 4 часа, но още не беше стигнал средата на разказа си и ето, че моята гара дойде. Разбира се след 15 минути не помнех и 1/3 от всичко, което ми разправи тва момче за историята в този роман. Е, поне помнех, че няма нищо общо с филма с Никълъс... сори Никълъс... А сега, преди 3 седмици, една приятелка ми я домъкна и вика - чети! Гледам аз позната корица... сещам се за приказливото момче във влака.... Първа реакция: УАУ!!! Това е същата книга.... Веднага - Втора реакция: А, не! Те ми я разказаха .... нещо не ми хареса... и виж го кво е огромно!!! Последва Трета реакция: Ама аз нищо не помня... Я, дай насам тая тухла! Обещавам, няма да си затискам зелето с нея, ще я чета! И я почнах... е как няма... цяло лято ме преследва тая книга... наистина нищо не помня от разказа на момчето - книгата ми е изключително интересна и няма нищо, за което вече знам, че ще се случи - а така е най-забавно. Стигнал съм доникъде , а има още два тома от по 700-800 страници! Апропо, фентъзи, ако още се чудите .... смятах, че по броя на страниците и томовете вече сте се досетили Айде успехи!
 2. Благодарско за поздрава!!! newbie-то, в който и да е форум, не бива да се възприема като newbie изобщо ;Р Все пак нов тук, но никак не съм нов из всякакви други форуми. Очаквайте неочакваното от всеки. Тия неща отсам натам идват, да знаете!
 3. Отказах се на половината тема да чета всичко. Втръсна ми от хора, които претендират за извинение, че са ги нарекли неграмотни, в пост, който е неграмотно написан. (броя си запетайките - толкова са...) (фюю.. да не се изложа и аз) Но, честно, хора! Вземете се в ръце! Като ви казват, че сте неграмотни това не е обида, а е внимателна обективна преценка на представянето ви от горния ви пост! Вместо да се засягате на чест, налягайте си парцалите и се научете да пишете! Относно споровете по тази тема дотук. Сега относно въпроса на темата: Ще отговоря така, съобразявайки се с раздела, в който е пусната - а именно: писането на текстове. Аз са занимавам с това, но не го практикувам на български. Защо? Защото смятам, че не познавам езика си достатъчно добре. Работата е там, че съумявам да открия разнообразни изразни средства и думички в английския език лесно - чрез собствевите си познания (четейки доста литуратура на англ.), а и чрез търсенето им. Но не бих си позволил да отворя синонимния речник на български език, когато пиша текста на някоя песен - някак изкуствено ми изглежда. Усещам, че не познавам езика си достатъчно добре и затова не си позволявам да се изразявам чрез него с банални и куци изрази. А той е изключително богат! Има достатъчно време за всичко, дори и за това Стига да има желание
 4. Не мисля, че някой от вокалните педагози преподава scream - въобще подобни агресивни вокални техники. И преди във форума тук се е задавал този въпрос - изглежда просто няма. Ако искаш някой да ти го преподаде на живо, а не да го гледаш от видео или да кашляш у вас - по-скоро си търси контакти с някой вокалист, който практикува такова пеене, и ако той е навит да те обучи - готово. Аз с две думи мога само да кажа, че докато не ми се наложи да изпълнявам такива агресивни вокали не смятах, че съм способен да си раздера гърлто така. След това му хванах цаката и разбрах, че няма елемент на раздиране на гърлото в скрийма, граула и т.н. Ще прочетете по книгите за структурата на гласните струни - въпросните фалшиви гл. струни и т.н. Не мога точно да го опиша, защото не съм много навътре в материята, но започва да трепти по-задна или по-странична част от тъканта около гласните струни. Излиза точно този звук, който ни трябва. Освен дишането още нещо е много важно - упражнения за отпускане на гърлото, на гласните струни. Последните са леко стегнати, сковани - както искате го наречете. Цялата глътка и гърлото трябва да се отпуснат, тъканите да започнат да трептят на ниски честоти - тогава можете да направите мощен growl. Ако миксирате с гласа си в ниска тоналност се получават страхотни резултати. Самото трептене на тези странична тъкан не ви кара да се давите и кашляте или да ви се повдига. Трябва да си го усетите. Ако ви се повдига - не трепти правилната част от гласа. Същото е и със скрийма - щом отпуснете всичко в гърлото си много лесно можете да изстреляте херците нагоре и да започнете да крещите с дрезгавина без проблем. Обикновено не отделям достатъчно време за разпяване и отпускащи гърлото упражнения. Не ги пропускам, но трябват още. Защото отивам на репетиция и първите няколко песни не ми излизат задоволително, докато най-сетне нещата си дойдат на мястото. С това се изчерпват моите познания. Ако колегите имат какво да добавят?
 5. Todrias

  Цигарите и пеенето

  Като изпуша и една цигара и гласа ми пада... не че не мога да се разпея хубавичко, да глътна две чаши вода и да си действам по старо му, но ми е некомфортно. Същото е с бирата - променя се гласа. Айде, относно цигарите - не съм пушач, а само припалвах за кеф и опитня, но бирата си я обичам. Обаче се въздържах, щото исках да свършим добра работа с групата. Това лято с репетиции 3, 4 пъти в седмицата направо бях забравил кво е бирата, пък цигара в уста не бях слагал Сега разредихме малко свирнята и почнах пак да си пия биричка. За цигари нямам желание.
 6. Todrias

  пеене

  Мога ли да попитам какво имаш предвид под sob звучене, понеже това беше тези част от поста ти, за която не ми стигнаха разбиранията
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.