Jump to content
Българският форум за музиканти

81.slash

Members
  • Мнения

    132
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно 81.slash

  • Рожден ден 07/18/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Pz

81.slash's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

28

Обществена Репутация

  1. Точно това си мислех да пробвам и аз, каменно перце. За съжаление ултекс шарп няма в размер(дебелина), който ми харесва на мен.
  2. Здравейте! Някой знае ли по- издръжлив аналог на Dunlop Tortex III Riffle? Свиря на акустична китара в едно трио и като имаме участие и чисто ново перце се заобля доста доволно на върха.
  3. Хайде още едно лично мнение: посочената kramer- assault китара в musicstore е да речем, една класа над js моделите на jackson i epi. За един 13 годишен човек, ще е силно мотивиращо да притежава подобна китара Направате му кефа на момчето, явно знае какво иска
  4. Каймака при турското кафе се прави по много прост начин. Или нека първо споделя, как си го правя аз. Кафето си го купувам пакетирано, мисля че Мехмед ефенди или нещо такова се казва. Супер ситно смляно е, като брашно едва ли не. Измервам с необходимата чашка, количеството вода- дали едно или две кафета. Слагам по лъжичка и половина кафе за една чашка, при по- сънени състояния и по две лъжички кафе. Разбърквам хубаво, така че да се "разтвори" кафето и включвам котлона на 4. Изключително важно е, да се приготвя на бавен огън. После пада едно чакане и наблюдаване, защото в момента, в който почне бавно да се надига пяната с лъжичка загребвам от нея и слагам в чашата. Това всъщност е каймака при турското кафе. Отсипвам точно две лъжички пяна, като внимавам да не загребвам много. После изчаквам малко, и връщам на котлона джезвето, чакам още веднъж да почне да се надигне пяната, изключвам котлона и започвам колкото се може по- бавно да сипвам в чашката кафе. После чакам около 5 минути да се "успокои" кафето и консумирам, като винаги си имам и чаша вода Захар не употребявам.
  5. Да не остава някой с погрешни впечатленя: въпросният Епифоун НЕ Е, най- доброто съотношение цена- качество. Изключително далече е от оригинала, което си е логично де, и като звукови качества не е нищо особено в сравнение с други, дори по- евтини китари. Единствената акустична, уестърн китара, на която съм свирил и ми е допаднала във всяко отношение, и струва под 1000 евро е Guild GAD 150 CE. Но там и парите са други. Но ако човек е търпелив, нищо не пречи след няколко месеца спестяване, да се сдобие с наистина добър среден клас инструмент.
  6. http://www.ebay.de/itm/Rosenstein-Sohne-Kaffeemuhle-mit-Keramik-Mahlwerk-Mahlt-Kaffee-Espresso-/111586800651?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item19fb17740b Евтиме, ето такава мелачка ти трябва. С просто регулиране на пружината, при дръжката се променя едрината на смляното кафе.
  7. Ако се търси евтина алтернатива, то бих препоръчал Artec, от които имам впечатления от два сингъла за теле. Други евтини варианти са GFS и Tonerider. Артек си бях поръчвал миналата година от Томан, но изглежда вече не предлагат в асортимента си пикъпи на въпросната марка. Ако бюджета позволява, с две ръце съм за DiМarzio. Друг ценен съвет е, каквото и да се взима, нека да е от една марка. Ако се налага обаче "мешана скара", удачно би било да се потърси подробна информация за изходното ниво на всеки адаптор. Успех и чакаме резултат и семпли.
  8. И аз така преди години се бях зарибил, чел и недочел, сглобки, радиуси и т.н. Ще се прави копие на RG. Намерих си от верен приятел орех, който беше оставен да съхне няколко години. Започнах да режа с триона и познай какво стана? Нищо! Само пот се ля от мен, като вода от планинска чешма. След 2- 3 години, пак така надъхан- ще се прави укулеле, и пак така резултат нулев. Тоест, без необходимото обурудване е изключително трудно да се прави каквото и да е в тази насока. Само ентусиазъм не стига за съжаление, но той пък е движещата сила. Препоръчвам на първо време да се осведомиш, каква точно фреза би ти свършила работа, как се работи с такава, да инвестираш в някое ел. ренде, виброшлайф, длета за дърво, раш пили, хубава настолна бормашина, стабилна маса с достатъчно голямо менгеме, планове, инструменти за поставяне и обработване на прагчета, хубав поялник ит.н. списъка може да е безкраен. Да, в ютюб всичко изглежда лесно, но това са хора, които са професионалисти с много години опит. Машините и инструментите, с които разполагат са много често доста доста по- скъпи от някои китари. В никакъв случай не се отказвай, но започни с нещо "по- просто". Направи един кахон примерно. Успех Поздрави Жоро
  9. Нека да уточня нещо: въпросната Бугера я ползвах само и изключително в къщи за репетиране. Тоест, това не е усилвател за концерти ами по- скоро е за практика и учене. И в тоя ред на мисли за цената, за която се предлага е изгодна сделка. Никакъв педал ефект, не може да се ползва за "резачка", пробвано е вече. Не съм пробвал с процесор, и не знам с такъв, дали би се постигнал задоволителен метал звук. Всъщност, каква е точно идеята: да се намери комбо с чист канал, за да се мине "тънко" ли? Добавянето на ефекти ще оскъпи цялато начинание, и то с доста съмнителен резултат. Задавайте конкретни въпроси, иначе рискувате да повторите гореописаните грешки. аха, сега видях, че точно това е идеята.
  10. 2 x 12 инча се води малко комбо?!?!? Голямо комбо сигурно ще да е нещо от сорта на 8 x 12 инча. Извинявайте, но не се стърпях. Имах и аз една 5 ватова Бургерка, която дори похвалих тук преди време. Бях си я моднал дори, че ми звучеше някак си мътно и с прекалено много драйв. Яд ме е сега, че я продадох ама беше вече. Та към автора на темата: или една такава Bugera V5 или от Томан VHT AV-SP1-6 Special 6 Valve. И двете са за съжаление доста повече от 150 лв. Ако е за домашно свирене, горещо препоръчвам Vox amplug. Едно такова си го разцъквам по малките часове и не преча на никой, и чист звук се постига перфектно с волюм- а на китарата.
  11. Още предложения: Един кондензатор на потенциометъра за нивото, или така наречения treble bleed, и един 4 позиционен ключ, за да има възможност и за серийно свързване на двата адаптера.
  12. Поредните предложения и от мен: Вместо лак, да се използва danish oil. Arm bevel/rest за по- голямо удобство, и ако има възможност за още експерименти, то тогава contoured heel Специално за целта могат да се "изпишат" едни ферули от Томан, вместо да се ползва neck plate. Ръбовете на "петата" да се заоблят и да стане муцка при свирене на високите позиции. На моето евтинджос теле също му бяха тънки праговете и ми се губеха някак си при свирене. Смених ги с джъмбо и моментално съжалих. Преди две седмици пак ги смених с 6230 размер и съм супер доволен сега. Лично аз бих сменил хардуера с черен и бих запазил сегашния, естествен вид на дървото. Под черен хардуер визирам- копчетата на потенциометрите, пикгард- а или дори направо без него, ключове, които е желателно да са заключващи, и може би още едно string tree за 3-та и 4- та струна, и едни strap locks. Адаптерите какви са? Поздрави Жоро
  13. Само гледай цедката да не е от алуминий или сплав, съдържаща алуминий. Ами нищо не пречи, да си поиграеш с машината, но при различните сортове и марки кафе, ще имаш различни резултати. Най- добре е, да има възможност да се регулират трите параметъра- налягане, температура и време. Чистенето на машината, също е доста важен момент. Тези 60 милилитра, не са ли малко много? Хората ходят на курсове и се обучават по нормалните, европейски държави. Имам предвид, че си е цяла наука един вид. Да, с нищо не помогнах, но мухаббет да става Сега се сетих, че преди да настройваш машината, много по-удачно би било, да експериментираш с различна едрина на смляното кафе, както и доста важното натъпкване в ръкохватката(цедката). Само с тези два параметъра като си играеш, ще забележиш как водата тече "различно".
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.