Jump to content
Българският форум за музиканти

em2000

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от em2000

  1. Преинсталирай клавира.
  2. При па600 се случва често от лимитера и еквилайзера да пляка но и при па900 го има ако много го напомпаш
  3. Изключи лимитера и пробвай дали ще прави този проблем.
  4. Имал съм па900 и ако е до часовете работа от опит казвам ,че издържа.Но за мен това е смешно да се каже ,че па900 няма да издържи на повече часове работа.Както и Асан каза всеки според джоба си и за какво ще го използва.
  5. В какъв смисъл ще издъхне не мога да разбера
  6. Мачкаш или размачкваш тройката с твойто 500 Добре ,че си сложил петстотката над тройката щото ако е от долу от мачкане ще стане потрошване Приемайте го в кръга на майтапа не се впрягайте
  7. А по въпроса за инфото ако го купиш от Икономов ще ти даде и флашка с информация.
  8. Силно казано ,че па3 няма да звукне по-добре от па900 дори само да вземем предвид ,че Корг па3х има MAXX Audio .
  9. Ако имаш пари за "чистак" па900 по добре си вземи па3 втора ръка.Имал съм па900 хубав клавир ама някак си не можеш да го накараш да звучи .
  10. А и старото поколение не може да ти даде това ,което може новото да ти даде ако щеш 1024 мб РАМ да сложиш и 384 кита барабани.И гъза да си скъсаш от настройки пак няма да го докараш на саунд.Просто звука на новото поколение е различен.От опит ти пиша Асане имал съм всичките модели.
  11. Ева ла Губерков, точно на моето мнение си.Ама иди обяснявай на Асан за за DAC-кове,операционни усилватели и тем подобни, за някои хора щом имат 256 рам и казват ,че са с па3 но дали знае ,че ПА3 компресира семплите на 50% това значи ,че във 256 мв рам ще хване 512мб некомпресирани семпли (след като се компресират до 256мв).Но и аз казвам големината на рам не определя качеството на звука който излиза в крайна сметка.Много неща определят качеството на звука и най-отговорно казвам ,че Корг па1х ще смачка па800 като "луда крава телето си" ама и мина времето на па1,па800 и па2.На обидата ,че някои колеги са завистливи и егоисти отговарям как да ти завиждам Асане като съм с КОРГ па3.И никой не те кара да си продаваш Волгата(Корг па800- 2007г), карай си я.То и Нокия 3310 е стабилен и здрав телефон и върши работа ама май никой не го търси. Така ,че съвета мие да си вземе човека па600 въпреки ,че и той си има кусури но е по-добрият вариант от КОРГ па800. Само да вмъкна един от най-дефектните Корг-ове е точно па800 я памет,я ЦПУ и т.н.
  12. Извинявам се пишеш ,че за теб е най-великият аранжор и си помислих ,че си имал възможност да го пробваш за да пишеш така. P.S. Как така прецени ,че е най-великият без да си го докосвал.
  13. Радвам се за теб ,че си го пробвал този аранжер па4 защото в БГ засега има май 1 или 2 бройки официално ще го пуснат след 20 септември.Щастливец си ти да си се докоснал и да си оценил възможностите на КОРГ ПА 4.
  14. Кои Вие бе човек ? И колко си мислиш ,че знаеш.От къде знаеш колко знам аз и дали бъркам другите хора.Мисля ,че ти бъркаш другите хора.За теб па800 е най-великият клавир другите клавири са нищо били.Темата беше какъв избор да направи па800 или па600.Моето мнение е за па600 твоето мнение е да си вземе па800,Айде да направим така ние с теб да спрем да пишем в темата казали сме си мнението кой какъв избор да направи.Ама като казвам да спрем значи спираме, защото ако постнеш коментар аз ще постна и аз докато не се заключи темата.
  15. Колега не съм пробвал клавирите на различни апаратури.Клавирите са сравнявани при едни и същи условия като сме били 4-5 музиканта клавиристи.Всякакви проби са правени за които се сещаш и разлика има но не всеки може да е чуе.
  16. На въпроса каква е разликата между па800 и па2х категорично заявявам ,че е огромна колкото и да не и се иска и да не си го признават колегите с па800.Освен разликите които всеки знае има огромна разлика в звука.Па2х има голям обем на звука и голяма здравина, по ясен и четлив звука.Но както по горе е писано ерата на па1,2 и па800 свърши колкото и да не ви се иска.
  17. Изказвам мое мнение .че на саунд па600 не може да надделее на па2х просто па2х е клавир от класа но както казах трудно се намира и прави ново инфо за тях.Хорските уши свикнаха със саунда на па3 а па600 е със звук на па3 но сякаш си го хванал за гърлото.
  18. И моят пост беше за човека който пита какъв модел да си вземе.Даже имам опит и със всичките модели КОРГ а и не ми е и на мен проблем конвертиране и тем подобни но е играчка и не си заслужава. За да помогнем на питащия нека спрем с дискусията всеки си е изказал мнението, нека и другите да кажат и той сам да си прецени.
  19. И какво предлагаш значи да си вземе па800.То и новите автомобили дето ги правят сега нали знаеш какви са след 10г. изгниват и се разкапват ,ама като идеш да си купиш кола няма да вземеш Волга или Варшава щото са много здрави .Пак казвам имал съм всичките модели Корг и за тези пари най-добрия вариант е па600. Наще музиканти купуват клавир слагат някаква информация и отнасят земята.Много музиканти познавам дето като им видя сетовете и те нищо не струват.Ама дарба имат, това е по важно.
  20. Повечето музиканти от този бранш не са запознати с конвертиране,семпли,мултисемпли и т.н те взимат и само свирят, не ръчкат в семплера на клавира.За това е по добре па600 , Имаше едно изказване за па600 не даваш пари за него ама и не получаваш нищо.За мен па600 е по-добър вариант. (имал съм па80,800,1х,2х,3х,600 и 900) . Не говоря за звук щото по отношение цена/качество на звук кат па1х няма.
  21. Имаш вирус в клавира 100 процента.
  22. Аз мога да се навия, зависи в кой момент ще се намери трети човек.
  23. em2000

    Блокаж на pa800

    Съжелявам ,че се е получило като спам но просто исках да го разпостраня в повече теми за да помогна на колегите в беда.Корг Па800 е клавир с много проблеми и много хора имат нужда от помощ но не знаят към кой да се обърнат.
  24. em2000

    Блокаж на pa800

    Обади се на телефон 0885788388 .Запиши си бързо телефона защото модераторите ще го изтрият.Бях написал в друга тема при проблеми на па800 с кой да се свържете но явно някои хора не им е изгодно.Дано видиш първо ти отговора ми.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.