Jump to content
Българският форум за музиканти

Mkam

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Mkam last won the day on Април 20 2011

Mkam had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Кюстендил/София

Mkam's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Тази певица е неизвестна в България, обаче ако харесвате ретрото, чуйте тази песничка:
  2. Попаднах случайно на тази песен, дали не е кавър на някой дискотечен западен хит от 80-те, как мислите? Георги Христов - Кой е той?
  3. Знам, че се пише с "О", нарочно го написах с "У", видях го в един форум и ми харесва. Като пума демек. Апропо, езикът не ми пречи като език, пречат ми хората или по-точно манталитетът им. За съжаление имаме балкански манталитет, тук властва чалгата. Езикът ни е последния проблем. Само вижте как се обличат жените - с два тона грим като чалга певици или порно актриси, мъжете пък са пълните алкохолици, тук всеки е роден с шише ракия в ръце. Докато не променим мисленето си, няма да имаме успехи. За разлика от нас, другите балкански народи се мъчат да се отърват от балканската си простотия и Бай Ганьовщина, опитват се да се променят към цивилизован начин на живот, а ние си седим в тинята и злобата. И тук преуспяват само пълни простаци като чалга певиците или Слави, както и педалите като Миро и Крум.
  4. А ти какво предлагаш - да го заменим с диалекта на пумаците от Източните Родопи ли? А тук никой не ти говори за богат на диалекти, а на думи. На думи е богат, обаче в текстовете на песните думите са все еднакви и се повтарят до втръсване. Обаче това не е само в България. Конкретно по темата - в последните години музиката като цяло се е изчерпала. На всички езици се повтарят все еднакви мелодии и текстове. Музиката е в тотален регрес още от 90-те насам. Дори и най-баналната комерсиална песен от 60-те, 70-те и 80-те е на по-високо ниво от комерсиалните бози, с които ни заливат сега. През 2001-2005 малко се бяха пооправили нещата (поп-пънк и ала-бала), обаче след това се появиха бози като Риана и Джъстин Бийбър. А в България си царува чалгата. За българския съм забелязал, че трудно се "наслагва" върху мелодия, написана за песен с английски текст.
  5. Не знам дали във форума има фенове на ретро поп-рока, обаче наскоро ми пратиха линк към тази песен: Тази песен има и по-скорошна версия - от 2005-та на Aly & AJ, обаче тяхната версия ми е бозава нещо. Изпълнителят се казва Шон Касиди и в Интернет намерих информация за него, но само на английски. Може ли някой да ми даде повече информация за него? Хитове, песни и т.н. Честно казано не разбирам английски добре и затова ви моля. Ето друга негова песен: Една позната ми каза, че в САЩ бил нещо като Джъстин Бийбър на 70-те (тийн идол), обаче според мен има много по-хубав глас от лапето Бийбър.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.