Jump to content
Българският форум за музиканти

Sinematik

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Gibson Les Paul Custom

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Sinematik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Ха така, да видим дали Валяка не може да мине по един доста избушен Fender Vibrosonic 82 година?Ами мина и то зловещо :-).След него остана само як звук .Браво на Майстора !!!! Та по същество. Ммм да във форума изкачат от време на време различни старинни хубавини, като този класически усилвател. Не издържах на изкушението и си го пазарих. Всичко добре ,но машината си беше направо зле. За всичките тези годинки кубето е минало през ръцете на явно не един разбирач, който от своя страна добре е погалил това бижу. Та ей на отново няма къде да се ходи и пак при Инджиниара. Оглед, оставяне, размисли и след няколко месеца работа по него БАААМ пак сме в играта . Тони се постара да върне на мястото и да спретне този Амп възможно най-близко до оригинала . Тва е то Тони отново направи нещата добре, а и ако трябва да се поправя винтидж техника наистина Той е човека. Първо знае за какво става дума и второ си върши работата с любов, особено ако се касае за нещо правено не по късно от 80-десете. Чудесна работа Тони !!!! Благодаря ти и не забравяй!Бог те е обича и ние теб!!!
  2. Отново имаме включване !!!! Този път в ръцете на Тони Манов положих не един а два, небезизвестни ДДР усилвателя на по 30, че и повече години. Става дума за две MV3-ки, които да кажа направо си бяха зле. Единия амп с маса изгорели чарколяци, кихащ, кашлящ, абе зле. Другия модван от съфорумник. Този втория обаче така моднат ,че направо си заминал като звук и характер. Та зор заман хайде пак при Майстора. И о Алелуя след поправката, която целеше пълно възтановяване на усилвателите по оригиналната схема, аз се изправих отново пред страхотно свършената работа на Валяка! За пореден път ме сгази с това което чух от тез стари маймуни. Стари, но красиви и добре ремонтирани, бих казал разкошни. Дай му на тоз човек вехта техника и гледай кво става . Направо я възкресява. Но стига с хвалебствията, сега малко негативи, който иска да му се правят нещата да се зареди с голямо търпение, просто при Тони се чака с месеци да ти дойде реда, но дойде ли : край на проблемите. За тва ще траем Благодаря ти Тони страшен си !!!!
  3. Дойде време и аз да се включа в потока от хвалебствия и благодарности към уважавания от нас инж.Тони Манов . Повода в този конкретен случай е ремонт и модване на правяшки усилвател по схема на Marshall JCM 800 50 wat. Въпросния усилвател бе купен от суфорумник , който твърдеше, че творението му е негова гордост и тн. Неприятностите започнаха няма и 10 минути след като го включих. С една дума, ампа гръмна мъжката. Първата ми мисъл бе – ще се ходи при Парен Валяк. И речено сторено пациента бе откаран в болницата на Тони Манов. Казвам болница защото аналогията е пълна . Нима не страдаме за развалените ни играчки като за болно дете. След прегледа доктор Манов постави следната диагноза – остра форма на VULGARUS COPYSCHEMATICUS или на по-прост език казано –папагалско копиране на схеми без достатъчни познанияи мисъл. И борбата по възкресяването на мъртвеца започна .Само Парний Валяк си знае какво му е коствало да върне към живот тоз Франкенщайн, но след месеци работа Тони ме викна да го тестваме . Включвайки китарата бях тотално поразен,погълнат и не вярващ на ушите си от страхотния звук който ме заля. Нямам думи за това което е свършил с този усилвател ИНЖИНЕРА, но благодарностите ще са малко нещо за хармонията която е сътворил. И да не мислите че съм някакъв льольо дето сефте се докосва до лампова техника , ще спомена, че свиря на100watMesa Roadster Dual Recto Head и през годините съм пробвал не един емблематичен усилвател.Мисля си , че поне малко мога да усетя що е хубав и органичен лампов тон. Тони отново се доказа и затвърди в очите ми като страхотен професионалист и майстор! Огромни благодарности за свършената работа и вещината с която този проект бе изведен до своя щастлив край. Жив здрав и все така отдаден на работата си бъди Тони!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.