Jump to content
Българският форум за музиканти

chopinrock

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно chopinrock

  • Рожден ден 07/04/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    китара и тамбура

Profile Information

  • Gender
    Male

chopinrock's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Счупи ми се жака за слушалките на работното кубе, и се налага да го сменя! Тъй като не ми се дават пари за оригинален такъв, си купих обикновен стерео жак. Та някой може ли да ми обясни как да го вържа тоя жак, защото се оказа доста сложно за мен, тъй като не мога да разчитам схеми. За оригиналния жак има 9 дупки на платката за запояване, а нормалния го знаете........Прилагам схемата, моля ви - ПОМОГНЕТЕ !!! http://support.fender.com/schematics/guitar_amplifiers/Frontman_15G_15R_schematic.pdf
  2. chopinrock

    Mesa Boogie V Twin

    Здравейте, съфорумци! Имам въпрос относно въпросния преамп на Меса. Имам го отскоро, а както знаете това си е стара машина! Блус канала и съответно лийд, звучат глухо! Отварям среди и високи, но няма голяма промяна в звука! Най-вероятно е време да му сменя оригиналните лампи! Та ако някои може да ми препоръча лампи, които да са "по-отворени" като звук, в средите и високите, и разбира се от къде мога да си ги купя! Благодаря предварително!!!
  3. Разбрах какъв е бил проблема! Разглобих целия процесор И го почистих изоснови, включително И входовете за яковете. Сега всичко е наред.
  4. На празна струна със сигурност няма бъздене, когато е изключена китарата. Днес въстанових фабричните настройки на процесора и си върнах старите бленди. Утре сутринта ще изпробвам на прогорялата апаратура в бара, да видя дали има подобрение, И се надявам да е ОК. Ако не не знам. Ще го измисля някакси.
  5. Здравейте, Имам следния проблем: Свиря с бос джи-ти 10 китарен процесор. От скоро се появи много гадно бръждене, все едно има някакъв геин усилен, не знам от какво е но е ужасно, плюс това съм с нова китара И блендите звучат много различно. Та ако някои има идея от какво може да е да сподели. Чува се все едно ми бръждят струните, но дори И на празна струна го има, значи не е от това. Моля ви, ако имате идея, споделете.
  6. Благодаря ти страшно много за инфото. Свалих тремолото и видях и втория винт за настройка на ръчката. Направих я И сега е перфектна, точно както я искам, а И луфта изчезна. Благодаря още веднъж.
  7. Здравейте съфорумци. Вчера получих новата си китара ( фендер американ делукс страт H С С ). Китарата е невероятна като звук, гриф И всичко останало, но нали съм си карък, имам един проблемец. Ръчката на тремолото е поп-in И като я вкарам додолу идва прекалено ниско до тялото И става много неудобна за хващане И за ползване. Но това не е големият ми проблем. Него го реших, като просто не вкарвам ръчката додолу. Това което много ме дразни е че като вкарам ръчката има луфт, И когато я ползвам не я усещам като хората, предполагам ме разбирате за какво ви говоря. Та мисълта ми е знае ли някои алтернативен вариант, докато си дойда в България да уплътня някакси ръчката, защото така не може да се свири. За момента навих тънък конец в основата на ръчката И го намазах с лак за нокти.Така уплътнява добре И се върти добре, но не знам докога ще издържи. Не мога да повярвам, че на толкова скъп И професионален инструмент са се изложили с толко елементарно нещо като луфт на ръчката. Както И да е. В момента не съм в БГ И скоро няма да си идвам, така че се нуждая от временно решение. Ако някои има идеи, моля да ги сподели. Благодаря!!!
  8. Има един свързан кондензатор между двата тона( Свързани са така, че да имам тон корекции на всичките адаптeри поотделно)На кондензатора пише 2A473K. Има и кондензатор на Волюма - на него пише 1n0kbc0.Тон потенциометрите са 250к.Ами това е. Ако имате решение ви моля да го споделите.
  9. Здравейте, имам проблем с тон корекциите и волюма на китарата Използвам адаптери от Fender Highway one - 2 единични и един хъмбъкер. Въпросът мИ е какъв КОНДЕНЗАТОР ( С КАКВА СТОЙНОСТ) трябва да сложа за да не ми се губят басите, когато намалявам от волюма на китарата, защото за момента когато намалявам тона започва да изтънява много сериозно и ме ме кефи като цяло. Ако някои има мнение по въпроса , моля да го сподели!!! Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.