Jump to content
Българският форум за музиканти

MDB-1

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MDB-1

  1. Извинявам се че пиша по темата след няколко месеца но не се сдържах!Много негативизъм ,в много малко пространство!Ще тръгна малко от далеко,надявам се да бъда разбран!Първо искам да кажа че всеки трябва да прочете много внимателно какво е написъл Jason!!!!... По същество!!!Занев много се надявам точно ти да прочетеш това !Не мога да разбера защо само разлайваш кучетата.Русенец си ,Сансампа го има в Русе,беше мой,преди да замина го продадох на Фицето от 5-6 BOYS,много готин пич намери го,обади му се ,не вярвам да ти откаже да го пробваш.Берингера много добре знаеш струва колкото едни хубави струни за бас и ще можеш да си ги сравниш сам!(ако не си го направил все още!!!)Аз лично със Сансампа съм записал три албума и никога не ми e харесвал звукът от DI-a, това е личното, ми мнение,винаги се е използвал звукът от микрофоните пред кабинета!За Берингера не мога да говоря,но съм виждал Сансампове които даже и надписите вече ги няма,и са подложени на нечовешки условия,..газени ,буквално скачано отгоре им,няма педал бордове и кутиики,подмятани и пак раборят безупречно!Съмнявам се че и един такъв концерт би издържал Берингера!За сравнението ти цена /качество ,смятам че е тотално погрешно защото Аибънеца аз го купих от теб,и аз го продадох на твоя приятел(Стефан) ,записах един албум с него и нямам никакви оплаквания,а го продадох защото си взех същия само че 4-ри струнен(така и не можах да свикна с петица,а може би и не мога).Единствения му недостатък е че няма лаково покритие на тялото и много лесно се наранява(проблем който е решен в следващата серия SR 700 /705).Смятам че това сравнение е погрешно и подвеждащо много от по- младите музиканти!Това че звукът му ,удобството при свирене и т.н. не ти допадат не го прави лош инструмент,за ЕSP-то нищо не мога да кажа но ценовия им клас не е с такава голяма разлика,докато при Сансампа и Берингера е огромна и няма значение в колко пъти е!Не знам защо хората очакват чудеса от тези машинки,но те са част от апаратурата независимо дали говорим за студиина работа или на живо,да не говорим че доста хора не ги ползват правилно(предполагам че е от липса на опит).До тук от мен по темата! Jason към теб.И апаратура за няколко хиляди не помага някой път.Видях басис с Ampeg SVT CL,cab Ampeg SVT 8/10,bass Gibson,и всевъзможни пре-ампове и ефекти, и звучеше ужасно!А да не говорим че срещу кофти озвучител никаква апаратура не помага,това ще ти го кажат всички съфорумници!Към останалите ! Tech 21 Sansamp е доказан продукт използван от не един или двама басисти на световно известни групи и коментари от типа че не става,че е боклук и т.н. са несериозни! Да не може да се харесва от всички,но затова има и други марки и ефекти за целта!Това важи и за инструментите и амповете и за всичко останало!И дайте по весело и приятелски.Имам чуството че ако е на живо този форум по много от темите ще се стигне до бой!!! Наздраве на Всички!!!
  2. Явно някой хора не могат да общуват нормално,и не знам защо е така!Ако всички харесвахме едно и също нещо,щеше да има една марка басове,еднин модел апаратура и един вид струни,но за щастие не е така,и всеки може да пробва каквото си поиска.Това което е супер за едни ,може да е ужасно за други,и когато споменавате D,Addario, пишете за кой модел става въпрос,защото имат толкова модели че не вярвам някой да ги е пробвал всичките за да се говори общо за марката.Аз в момента съм с такива струни на Warwick,и съм доволен,и ако свирите с евтин бас и някое кофти комбо как разбирате че струните са кофти?Близо месец са ми на баса и за сега са о.к.,е не са като нови, но за парите си стават,особено ако имаш повече от един бас!И се оръщаите с уважение един към друг за да има няккава полза от форума!
  3. Така...едно малко уточнение!!!,,Тежката музика е ъндърграунд,нормално е да идват малко хора!Ние свирим за кеф,и за феновете!,,Така се оправдават тези с китарките за по 500 лв. на който озвучителя винаги им прецаква звука и затова никой не ги е оценил по достоинство! Има едно просто правило което не съм измислил аз,и то е:Първо работиш за име( аз ще вметна,ако имаш и късмет)после името работи за теб!Когато даваш всичко от себе си ,хората го оценяват,независимо дали като публика или като собственици на заведения!Някой дори са толкова нагли че даже освен китарата на рамо,и кабел не си носят и питат къде ще свирят. На такива групи и аз да съм собственик на заведение,ще се замисля какво да им платя! Що се отнася до клубовете.Монетата винаги има две страни.Има клубове и клубове !Според мен това което четох по горе ,видиш ли клубът имал разходи за апаратура ,озвучител ,охрана и т.н.ами в краина сметка не е ли това негово задължение ?Както и групата или групите да си носят необходимата апаратура за дадения концерт.Относно посещаемоста.Когато един метъл отиде примерно на пънк консерт,и звукът е як и групата се раздава си казва:,,Ей ,аз такава музика не слушам обаче тия пичове забиват яко!Чакай да видя за какво става въпрос.,,и когато тоя същия човек отиде на метъл концерт на който китариста свири с разтроена китара която на всичкото отгоре и прекъсва,басиста свири с гадни струни,и казва че са нови на 5-6 месеца,барабаниста свири на две каси (или кардан)макар че и на една му е трудно,вокала пее на микрофон за 50 лв.(ако въобще си носи)казва:,,Какви са тия бе!!!Аз какво майка си търся тук!,,тогава даже и без пари да е си тръгва,и това си е проблем на групата не на заведението.Аз съм на този принцип.Има клубове които са на обратния полюс,и групата да е яка и звукът да е супер,150 човека да има ,пак ти хвърлят 80-100лв.,(за цялата група)и ти казват че разходите им са много,а че хората пиели бира на вън,която купуват от магазинчето което е на 20м. и галона струва колкото наливна бира 330мл.не е мой проблем,а на този който е отворил клуб!Другия проблем на клубовете .Не е нормално да има всеки ден концерти!!!Даже и в Гемания във вторник вечер има 10 човека на концерт,знам за случай,освен групата , персонала и гаджето на някой от персонала няма никой.Другия проблем,не може група която е от друг град да прави реклама за концерта,и реклама не означава 5 плаката и постване в facebook!!! п.с. Много се отплеснах от темата но мога да говоря с часове за това Аз съм от Русе.тук има един клуб казва се Old School, и доколкото знам условията са следните :входа си е за групата(групите)колко да бъде сами си определяте,озвучаването както и озвучителя си е за тяхна сметка,така че колко ще вземете ?Колкото хора съберете.Стилово-от кавър банди до блек метъл съм чувал ,така че ако някои се интересува да потърси координати.А ,изпуснах нещо важно ,ако останете за вечетра ви осигоряват по-евтино спане в някакъв мотел,поне това аз знам!
  4. Както се казва ,от спора се ражда истината!Има едно недоразумение което ми се иска да се изясни,защото явно говорим за различни неща.За мен да свириш в по-нисък строй и да свириш в дроп(независимо какъв) са две много различни неща!при стандартен 5 струнен бас с нормална настроика си,ми,ла,ре,сол , ако се ,,смъкне,, си-то с един тон ,то 5-та струна ще стане ла т.е. като ла на 3-та, или ако си на дроп Си на 4-струнен бас за мен това не означава че е си,ми,ре,ла ами си,фа#,си,ми(в този строи свиря аз).Проблема идва от там че комплекта струни трябва да е с тънки отдоло и по дебела 5 струна,комплекти който повечето фирми не предлагат.При повечето стандартни комплекти когато се сложат струните 5-та струна не отговаря на килограмите на опън на останалите ,от което тя е видимо по отпусната и не звучи,от там идва за мен целия проблем,и 5-струнен бас не решава проблема,в момента съм скомплект 60,80,100,130 и смених 130,с 135-ца, на дроп Си и съм о.к. Вчера ми идва на гости един приятел с Ibanez EDB 555, и просто не .звучи и това е,аз имах Ibanez sr 505,и пробема си е същия отпусната и незвучаща 5-та струна!За мен дали е 4 или 5 срунен бас не е от значение ,въпрос на личен избор,важното е правилния размер струни,проблема с пиленето на нъта си остава ако е. 4 струнен ,но ако се пипа внимателно не е болка за умиране!
  5. Нищо объркващо няма, само ти си объркания в случая. Естествено че се дропва и баса!Колкото по нисък строй,толкова по дебели струни!В една друга тема обяснявах точно това.Ако китаристите ти са настроени в До, ти също трябва да си на същия строй.За самото свирене ,ако можеш свириш същотото което и ритъм китарата,ако не можеш свириш само основните тонове,В стилове като metal core ,и други подобни ролята на баса е да дава плътност и мощ на саунда,не е така водеща както да кажем в jazz-а,и както си забелязал партиите на баса са доста опростени и много често се свири на на една-две струни много често на свободна,но това не бива да те притеснява ,естествено ще те набедят за некадърник но това е нормално,свири си яко ритъм с дясната ръка с барабаните,а с лявата каквото можеш! П.С.Много хубава тема!!!На който не му се обеснява на по младите музиканти и на тези който не знаят,по добре да не пише в форума!!!Въпросите им са толкова смешни колкото сме били смешни и ние на 15-16 год.сигурно сме задавали същите тези въпроси ,с тази разлика че е нямало кой да ни отговори,трябва ли сега да ги обвиняваме за това?
  6. Ти на дядо си недей обеснява как се правят деца!А за разликата между китарните и басови струни даже няма смисъл да говорим.Доколкото до Елексира,те по начало си звучат малко по глухо,заради покритието което имат,но това ги прави съответно по издържливи.А пък ако и басиста свири с перо (като мен)заминават и по бързо!
  7. Направо съм очарован!Още един глас за червените на Warwick!!!!Бях доста скептично настроен когато видях цената от 22 лв.,но звучат наистина страхотно.Много ясен и бистър тон,точно по моя вкус,единствено се чудя колко дълго ще се запази ,предстои да разбера
  8. MDB-1

    Фукня

    Аха,...същия!!!Ами какво да кажа...то ,,лъха,, метъла от тази машина,просто нямам думи!Евала Брато!!! Честито и от мен
  9. Тони Рикев и Радо са истински професионалисти,завършили Русенското музикално училище ,консерватория(В София ако не се лъжа) и са пример за това какво се получава когато Господ ти даде талант ,и го развиеш с образование!!!Още по яко е когато свирят двамата в една група(там Тони е китарист).Евала и на двамата!!!
  10. Не виждам нищо лошо ,даже е интересно.Нещата се променят и развиват ,това означавали че не трябва да се коментират.Твоят начин на свирене същия ли е като преди 7 години или апаратурата която имаш?
  11. MDB-1

    Bugera - изненада

    Caruso,ти колко Ампег-а смени и прецени че новия не става ,за кои модели говориш?Не искам да си мислиш че се заяждам,но аз съм свирил с SVT-2 pro,SVT-3pro,SVT-4pro, в момента съм собственик на SVT-CLASSIC.....ВИЕТНАМСКИ и то!!!От споменатите модели само една 4-ка беше щатска ,но независимо от производсвото баса независимо къде звучи и то брутално яко!Това е все едно един бас от 500лв.да кажеш че звучи като някой от 2000лв.е няма как да стане,ако искате да се заблуждавате това е си е в правото на всеки един човек!
  12. Ха ,че интересна темичка ,любимия ми бас с който свиря в основната си група е с само един потенциометър-volume!!!!Няма нищо друго,Ibanez MDB-1,страхотна машина,най-красивия и удобен бас който съм бутал и имал някога!Относно ефектите ,обичам дисторизирани басове,метълски,от тия дето хората си мислят че баса е слаб ,а когато спре разбират че освен плътността ги няма и половината китари ,за целта ползвам следните ефекти-Boss NS-2,Boss ODB-3,Tech 21 sansamp bass driver,...за сега поне...
  13. MDB-1

    Bugera - изненада

    Не съм свирил с такава ,но един приятел ми каза:,,Кеф цена няма!!!,,ако си фен на Ampeg,ако ще и в Пакистан да е произведен си вземаш!!!Това е просто копие което няма да може да ти замазва очите дълго време и пак ще искаш Ампег,така мисля поне аз!
  14. MDB-1

    Elixir

    Един път съм имал такива струни,понеже баса който купувах идваше заводски с такива,звучаха страхотно!Първите 4-5 месеца ,почти никаква промяна на тона някъде една година свирих с тях.Свиря само с перо и покритието наистина се лющи,но според мен последствията са само естетически,единствения им недостатък е високата цена и ако имаш повече от един бас си е проблем!
  15. Честито за баса колега!А пък противно на очакванията ми,аз на Ла със струна 130 не можах на смъкна.Незнам какви въжета трябва да са за да прозвучи.В случая звучеше както се изрази колегата Fats като канап...но за C,G,C,F комплект 55-75-95-115/120, е идеален!Докато свирех на този строй ползвах комплект 60-75-95-125!
  16. lifer_,аз не случайно те попитах за апаратурата !Инъче правилно си се ориентирал от към глава и кабинети,лично тези модели на Hartke не съм ги чувал на живо ,но чета по разни ревюта само хубави неща! Покрай тази тема чак ми стана интересно да смъкна MDB-to на Ла,довечера ще бробвам и ще пиша за резултата,макар че съм сигурен че ще прозвучи, в момента свиря с Ampeg svt classic глава и кабинет mesa boogie powerhouse 4/10 и powerhouse 1/15(които не ползвам в момента,но ако десятките се задъхат ще удари едно рамо)Единствения въпрос в момента е дали ще ми издържат ушите П.с. обратно на темата...според мен всеки бас от среден клас ,което според моите финансови възможности е около 1000 лв. може да се смъкне ,всичко е въпрос на правилните струни и настроики ,друг е въпроса дали ще ви хареса как звучи,Фендера които имам аз (джаз бас ,мексикански) е не звучи и тава е ,сложих му струни 45-105 и взеда мърка на стандартно Ми...
  17. УУууфффф......lifer_ при теб нещата са наистина сложни, и според мен може и проблема да идва не от баса и струните ами от апаратурата!Дроп Ла е много ниско и иска много яка апаратура за да прозвучи баса,иначе струните като дебелина мисля че са о.к. аз лично не харесвам Warwick струни,поне за метъл.С каква апаратура свириш като марка и брой говорители?
  18. От Ebay.. има модел на GSH и DR DDT 55-75 95-115 също така и има една марка Pyramid,която има подобни номерации, Пропуснах нещо много важно,ако свириш метъл кор или някой от стиловете за който е характерно дроп,5-струнен бас повече пречи от колкото помага,това ти го казвам от опит,един пример...басиста на Killswitch Engage свири на 4-струнен бас 34", в дроп До струни DR Hi Beam 55-75-95-120,макар че аз все още не мога да ги намеря в такава номерация,в Thomann ги има някои от моделите за който споменах,сега дали ще е 4 или 5-струнен баса си е твой избор,от това към което си се ориентирал предпочитам Schecter-a!
  19. Такааа..любима моя тематика!!!...От както свиря на бас...свиря на дроп,това е информация която споделям на теб и на всички по-млади колеги,които се чудят с какви струни да свирят в дроп!!!Първо: дроп Ре:R,A,R,G-50-110,ако харесваш по-,,твърди,, стуни, по ,,меки,,45-105,варианти много.За дроп До:C,G,C,F(който теб те интересува )55-115 или 55-120/125,аз лично свиря с D,Addario EXL 220-5(40-60-75-95-125,без първа струна,говоря за 4-струнен бас),в момента свиря на Си(B.F#,B,E)ползвам D,Addario EXL 170-5(45-65-80-100-130,
  20. Дааа, така е и на мен ми допада много ....най-вече и песента!
  21. Брат...направо ме изкърти!!!Следвaщия път когато доидем в Шумен искам да го чуя!!!Момчета ,аз имам Ampeg SVt Classic,свирил съм с SVT810E,и смятам че ще направя сравнително правилна преценка ....евала за труда и ентусиазма ,дано и звукът да е същия...подобен труд заслужава само уважение
  22. Абе...аз имам Fender jazz bass ,made in Mexico,и чесно казано не съм очарован,имах по-големи очаквания които не се оправдаха и се замислям за едни EMG-та.За метъл определено не върши работа,за всичко друго е супер
  23. Интересно наистина.На мен най-ми допадна звука на Rio Grande,Sadowsky i Fender.EMG-то за разлика от всички адаптери звучи някак си много различно но също ми допада .Въпрос на вкус
  24. Някой може ли да ми обясни ,защо всяка тема в този форум завършва с някакво тънко заяждане и противоречие водещо до противопоставяне ,а не до диалог?Или аз си правя грешни заключения?наистина не мога да разбера...и вместо да си помагаме и споделяме опит и мнения ,се получава нещо съвсем различно.....е да има и изключения ,макар и не често....
  25. Колега ,chobbi без лоши чувства!Исках да кажа че на повечето концети на които съм бил и участвал ,DI box-a e много нисък клас,и няма нищо общо с марките които си изброил,не съм поставял под съмнение компетентността ти.Аз също ползвам DI на усилвателя си,но обясних какви проблеми ми създава това,затова съм се ориентирал към едно AKG d-112,сега дали ще ми създава повече ядове от колкото работа ще върши времето ще покаже.За Avalon надали ще имам "зъби" по скоро един BSS AR133 ми се струва добър вариант в случаите когато не съм с амп-а.Успех и на теб и наздраве!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.