Jump to content
Българският форум за музиканти

vladopi4a

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vladopi4a

  1. Здравейте, наскоро подарих на дъщеря си Focusrite Scarlett solo studio 2nd gen. Има желание да си прави вокални записи и да свири на акустичната си китара, съвсем любителски. Към картата свалих на лаптопа и софтуера на Pro Tools . Направихме регистрация и инсталирахме според инструкциите в сайта. Според мен всичко си работи съвсем нормално, но имаме доста въпроси, понеже нямаме опит с подобни програми. Изгледахме доста видеоуроци, но и двамата си нямаме представа от възможностите на софтуера. Основната идея е да вкарва ефекти на вокала си и да записва. Ако има хора от Стара Загора, които са наясно и може да ни да ни дадат насоки моля нека пишата или да ми звъннат - 0887665033 Владимир. Миналата година направих хубава гроздова ракия, ще почерпя .
  2. Ами то идеята беше мястото да е отдалечено от жилищни сгради, за да не пречим на никого. А за охраната съм помислил. В свободното си време поставям алармени системи на обекти и жилища към един СОТ в града. Имам доста събрана техника, включително и GSM комуникатори. Алармата може да информира мен и останалите, ако има нещо нередно. За да спестим поне таксата за охрана, която в Нова Загора ще е 30-40 лв на месец. Но момчетата от патрула са ми приятели и не ми пречи да ги помоля от време на време да минават нощем и да хвърлят по един поглед. Имам също един приятел кучкарин (в точния смисъл на думата), все ще услужи с някое куче, което да обикаля в градината. Пак казвам, че първоначално на това място ще се събираме познати и желаещи, без да се продават някакви стоки или да има такса за вход. Като се съберем достатъчно хора ще помислим как да разпределим разходите и какво да доразвием.
  3. Не мисля да има стопанска дейност, просто възникват въпроси относно финансирането на подобно начинание. Примерно аз от собствените си средства мога да отделям по 100-тина лева на месец. По груби изчисления разходите, които ще имаме, ако се ходи по-често ще бъдат към 400-500 лв на месец (200 лв наем, ток, дърва за камините и др.), а може и повече. В днешно време все по-малко хора са съгласни да дадат пари за каквото и да било. Никой не е сигурен в доходите си, особено в малките градове. Трябва да се намерят точните хора и да се измисли такава схема на финансиране, която няма да товари учасниците. Града изглежда малко умрял в посоледно време, в момента раздухваме идеята насам-натам и чакаме поддръжници. Ясно е, че няма да имаме кой знае колко време да ходим там, всички имаме семейства, работа и задължения. Но факта, че ще има такова място в един град като Нова Загора някак си ме радва. Всичко зависи от нас.
  4. От доста време обмислям да взема помещение в град Нова Загора, в което да се събираме със съмишленици и любители на рок и метъл музиката. Преди няколко дена разбрах за един бар, който се дава под наем и според мен е идеален за тази работа. Става на въпрос за бара "Кооперативна среща", който се намира до кланницата "Енчеви" под надлеза на пътя за с.Езеро. Срещнахме се с човека, който го два под наем и отидохме на място да го огледаме. Бара е в доста добро състояние и се състои от малко помещение ( 15 кв.м) с бар плот и четири маси, коридор, две тоалетни (в добро състояние), склад (12-13 кв.м) и голямо помещение подходящо за свирене и събирания ( 50 кв.м). В двете помещения има камини на дърва, както 15-тина дървени маси, като по бирариите със столове. Към бара има и лятна градина (60 кв.м) оградена с висока и масивна ограда. Наемодателя е доста разбран човек, бара стои празен от доста време, защото е в края на града, в индустриалната зона. Но пък около него няма никакви жилищни сгради, така че няма на кого да се прчечим със силна музика или свирене на живо. Наема е доста приемлив (200 лв за всичко). Та идеята ми е ако има още един-двама навити и сериозни хора от района, които се занимават с музика или просто обичат да слушат по-различна музика от заобикалящата ни чалготия, да се обадят, да се видим и помислим дали може да излезе нещо от тая идея, както и да рещим всички въпроси, които ще изникнат, ако се захванем да правим нещо. Аз виждам нещата по следния начин - Сдружение с нестопанска цел ( четох насам-натам пак има доста изисквания - http://www.econ.bg/law/procedures/article115276.html), за които ще отговаряме няколко човека и ще делим разходите, но пък ще си имаме наше местенце, където със събрана апартурка (от тук от там) ще свирим, репетираме и каквото се сетите. Всеки има нещо в мазето, което събира прах по простата причина, че вдига много шум и пречи на съседите. Незнам дали ще се намерят нужните хора, защото по принцип не съм от Нова Загора и не мога да кажа, че познавам много такива хора. Но така или иначе ще поостанна още доста време в града и ще е хубаво да си създадем едно такова местенце, в което да се събираме когато имаме свободно време и да разпускаме. Казвам се Владимир, телефона ми е 0887 66 50 33, моля дайте някакви идеи, какво е по-важното върху, което трябва да се помисли и как най-лесно може да се направи, ако съберем нужните хора. Ако има желаещи от района да пишат или звъннат, за да видим какво ще измислим.
  5. Преинсталацията я направих преди няколко дена с чист Windows 7 ultimate 64-bit. Преди това пробвах и с 32-bit. Проблема няма да е в Windows-а, а в нещо от драйверите или екстрите на Lenovo-то. От Диспечера на задачите спирахме всички услуги и задачи, които може да пречат, но пак нищо не помогна. Даже опитах да пусна картата преди да съм качил драйверите на Lenovo-то от оригиналния диск. Пак пращеше и шумеше. Единственото нещо, което мога да направя е като имам път към София да се обадя на някой от вас и да се огледа на място, защото от разстояние е трудно.
  6. Преди малко пробвах картата на друг лаптоп (HP Celeron® Duel-Core CPU T3100 1.90GHz; RAM 2GB; Win 7 32 bit) и работи перфектно. На този лаптоп пак аз му инсталирах Win 7 от същия диск, с който е инсталиран и Lenovo-то. Значи проблема остава в моята машинка, но къде ?
  7. Вчера преинсталирах лаптопа. Пак с Win7. Преди да кача каквото и да било, инсталирах драйверите - Mackie USB Driver V2.0 . Сложих му и един amplitube 3, за да направя проба. Резултата е същия. Звук с шум и пращене. Качих драйверите на лаптопа, проверих в Dеvice manager, всичко беше наред (без питанки или други жълти истории). Рестартирах и пак пуснах amplitube 3. Убеден съм, че направих всички настройки както съм описал в първия коментар от темата. Пак се чуваше досадното пръщене. Иконата на Mackie-то е в лентата с задачите и е зелена. Като съм в контролния панел - Звук - Възпроизвеждане - избирам устройството Analog out onyx blackjack 1-2 и натиска бутона Свойства, в подменю Разширени има падащо меню за избор на честотата на пакетите и дълбочина на битовете. Също има и бутон Провери. Опитах с всички възможни варианти, но като натисна бутона за проверка пробната мелодия пак е с въпросното пращене. Припомням, че на другия ми компютър, който е с ХР всичко си работи нормално. В сайта на Mackie дават - SOFTWARE REQUIREMENTS : FOR PC Microsoft Windows 7 32 / 64 SP 1, Vista 32 / 64 SP 2 or XP 32 SP 3 Ударете едно рамо с тия драйвери, че вече незнам какво да пробвам . Искам само да добавя, че като слушам музикални файлове през звуковата карта, звука е нормален без шум и пращене.
  8. Благодаря ви за бързите отговори и отделеното време. За днес приключвам с пробите, че жената ще ме бие вече. Утре пак .
  9. С 8 GB свободно пространство на С-то пак същата работа. Опитах и с забрана на всички мрежови връзка от диспечъра на устройствата, но пак не стана. с ХР-то върви на другия ми компютър. Лаптопа е само с win7. Вчера инсталирах една 7-ца на един приятел и лаптопа му е още вкъщи, освен да пробвам и на него какво ще се получи.
  10. Почвам да трия ненужните неща в С-то. Само да кажа, че в Диспечъра на устройствата имам две жълти знака на - Други устройства - Bluetooth периферни устройства. Всичко друго изглежда наред. Преди малко успях да инсталирам най-новия драйвер на видето. Всички останали драйвери съм ги инсталирал от оригиналния диск на лаптопа преди няколко месеца когато му сложих 7-цата и ми се струва, че са актулни. Видях, че имам NET.Framework 4. Ще съм ви благодарен ако дадете още някой ценен съвет. Но в краен случай ще си карам на ХР-то, поне там върви без проблем.
  11. Ъпдейта наистина липсваше. Направих го, както и още няколко. Рестартирах и пак опитах и инсталацията на драйвера. Но пак ми изкара същото съобщение. Имам към 4 GB свободно пространство на С-то, нали няма да е от това ?
  12. намирам новите драйвери на сайта на Леново, пиша си модела, избирам video drivers for win 7 32 bit, свалям ги, инсталацията започва и към края ми изписва, че компютъра не отговаря на минималните изисквания, за да се инсталира този софтуер и ме изхвърля от инсталацията. Ще рестартирам и ще оптам пак.
  13. One or more DPC routines that execute on behalf of drivers running in your system may be causing problems when processing real time audio. You may be experiencing audio dropouts, clicks and pops. Time running: 0:10:09 Highest DPC routine execution time (µs): 2606 Responsible driver: dxgkrnl.sys (DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation) DPC count (execution time <500 µs): 23360754 DPC count (execution time 500-999 µs): 9268 DPC count (execution time 1000-1999 µs): 4954 DPC count (execution time 2000-3999 µs): 64098 DPC count (execution time >=4000 µs): 0 Highest ISR routine execution time (µs): 100 Responsible driver: dxgkrnl.sys (DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation) ISR count (execution time <250 µs): 20599125 ISR count (execution time 250-499 µs): 0 ISR count (execution time 500-999 µs): 0 ISR count (execution time 1000-1999 µs): 0 ISR count (execution time >=2000 µs): 0 Highest pagefault resolution time (µs): 27055 Hard pagefault count (total): 1321 Number of processes hit: 2 Pagefault count of hardest hit process: 996 Process with highest pagefault count: LatMon.exe (PID: 4416, DispatchMon and LatencyMon, Resplendence Software Projects) NOTE: some processes were hit by hard pagefaults. If these were programs producing audio, they are likely to interrupt the audio stream resulting in dropouts, clicks and pops. Check the Processes tab to see which programs were hit. Note: execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results. Reported CPU speed: 2128 MHz изкара ми това съобщение и продължава да чете нещо.
  14. Току що пробвах през e-sata, но резултата е същия - работи, но с шум. Към другите USB-та нямам нищо включено.
  15. Забравих да добавя, че на лентата със задачите иконката на Свойства на Onix BlackJack я има и свети в зелено - В Общи - състояние на устройството - устройството работи правилно.
  16. Здравейте, наскоро си купих звукова карта Mackie Onyx BlackJack. Четох мнения за нея на няколко места и всички бяха положителни. Предварително искам да кажа, че нямам голям опит в използването на такива устройства и има много да уча. Първоначално свалих драйверите - Mackie USB driver v2.0 от САЙТА, инсталирах ги на лаптопа (Lenovo G 560 с процесор Intel Pentium P6200 2.13 GHz; RAM 4GB; OS WIN 7 32-bit). Свързах картата към лаптопа през USB-то. Компютъра позна устройството и изписа, че е в готовност за работа. Промених настройките в контролния панел за звука ( Възпроизвеждане - Analog out 1-2 onix blackjack - устройство по подразбиране; Записване - Analog in 1-2 onix blackjack) Когато свързах слушалките към звуковата карта се чуваше едно пращене, като и китарата също свирише с пращене. Стартирах GTR 3.5. Пращенето доста се увеличи. От File - Preferences отворих Audio и избрах Asio device - Mackie Asio driver ; Input channel - onix blackjack in 1 ; Output channel - onix blackjack out 1; Sample rate - 44100, дадох му Apply и ОК. Така и не успях да махна това досадно пращене. Пробвах и с други софуери - Guitar rig, Cubase - същата работа. Опитах се да опиша в точната последователност какво съм направил, ако някой може да ми помогне нека ми пише. Дори ако има повече свободно време да се вържем през Teamviever и да огледа къде греша. Искам да добавя, че картата работи нормално с настония компютър вкъщи, който е с ОС XP. Няма го тоя шум. Пробвах GTR 3.5 и Guitar rig 5 - направо се разбих от кеф. Сега се мъча с Cubase SX 3, но ми е доста трудно. Гледам видеоуроци в youtube и чета из нета. Даже си купих книгата "Компютри и музика" на Софтпрес и се надявам да добия по-добра представа за работата с програмата. Моля ако някой може да ми помогне да подкарам картата с Win 7 да ми пише ЛС или звънне 0887 66 50 33- Владо ; skype - deinameina. А може и да дойде на крака до вкъщи - от Нова Загора съм. Правя много хубави пържоли и добра ракия.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.