Jump to content
Българският форум за музиканти

Danny47

Members
  • Мнения

    479
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Danny47

  1. Разбира се, че има значение какъв избор ще направи колегата... било то и за барабани до 1000лв. Ако си вземе Стаг, може да е сигурен, че ще направи грешка. Мапекс се правят във фабриката на Сонор (Китай) и мога да ти гарантирам, че няма да сгрешиш с нито една от тези две марки. За мен Сонор имат неразрушим хардуер и най-евтината им серия няма конкуренция в този ценови клас. Това е моята препоръка. :)

  2. Не знам как да го изчистиш, но като цяло чинелите не трябва да са подлагани на ниски температури, защото се чупят много бързо! Следователно и тва, че ще го изрежеш няма да ти реши проблемите. Ако е неизбежно това да свириш на студ, ползвай нисък клас чинели, за които да не ти пука мн мн ако са пукнати или мръсни.

  3. Малко повдигане на обявата, както и ще добавя, че уроците се намират в квартал Мусагеница. За тези, които нямат възможност да идват до тук, може да се разберем и за това да идвам при вас. Цената в този случай става на 15лв. и тази "услуга" ще е валидна само през уикендите.

  4. На Pearl всичките им серии са доста добри и доста бързи. Гледай за педали, които нямат много широка конструкция и много тежки степенки. Дебелината на оста при лагерите също е от значние според личните ми наблюдения... колкото по-тънка и с по-малки лагери, толкова повече бързина. Пробвай най-евтините Сонори (същото се отнася за Avengera)... елементарни педали, но доста по-добре ми идват от към контрол и скорост сравнени със скъпите серии на DW или TAMA.

  5. Съветвам те Gibraltar Avenger. Един модел под Intruder-a е, но е много по-лек и бърз. На чувство се доближава до Аксиса ми. Ако нещо се случи с моя педал (да чукам на дърво), ще си взема такъв.

  6. Здравейте, свиря на барабани от година и 4 месеца...

    Имам малък проблем, свиря на кардан едва от 8 месеца и на 2 пъти ми се случи нещо странно..

    С едната ми група свирим мелодичен дет метъл в това число и Arch Enemy, в едната песен има каси койти немога да ги изкарам, но се случи нещо което ме учуди, с групата правим записи, аз свиря песента на слушалки само барабаните и като по чудо от първия път изсвирих касите без да прекъснат, без да забавя... повече и не успях.. след 1 месец реших пак да пробвам защото с групата като свирим нестава, сложих слушалките, пуснах да записвам и ги изсвирих отново. Това са касите:

    http://www.youtube.com/watch?v=i7DIuP31GJM

    От тогава не съм сядал зад барабани(защото съм болен ;д ) и незнам дали ако се пробвам ще мога да ги изсвиря..

     

    Въпроса ми е.. Възможно ли е това да е на психическа основа, веднъж съм сядал на барабани с 2 каси, чудствах се много по уверен отколкото с кардан, и попринцип много не обичам кардани...

     

     

    Обърни внимание, че има огромна разлика между това да си в добра форма, да си загрял няколко часа и между това да седнеш, когато не си свирил 10 дена и не си загрял. ;) Само с годините и повишаването на издръжливостта (което си е техника) ще стане така, както искаш. Не забравяй, че касите са само част от свиренето на барабани... т.е. приоритет според мен трябва да ти е да изчистиш "обикновените" бийтове в това видео, преди да се тревожиш за "мускулната" част на нещата. :girl_cray2:

  7. You can use band rehearsal rooms for this. The prize is between 8-15 leva per hour. You can try some of these phones 0898 553 566 , 0878 2222 41, 02 931 48. This rehearsal room is called "Sub Zero", it has 2 kits, one of them is nice 7 piece DW kit (you must ask for it) with Pearl Eliminator double pedal, but I don't think they offer cymbals, or there where some cracked ones I don't know.

     

    Also, I think there was a rehearsal room that had offers just for drummers (cheaper than band rehearsal time) - it's site is www.repeticionnata.com/ and the telephone is 0885 55 22 46. Good luck!

  8. Верният отговор е - "колкото искаш". :) Зависи какво свириш де. Има неща дет е излишно да им отделяш повече от 10мин., има и други, които можеш да упражняваш по 30мин. Нуждите на всеки са различни, но за начинаещ 1-2 часа е напълно достатъчно. Като напреднеш ще искаш да упражняваш по-разнообразни неща и ще отделяш повече време. В крайна сметка, не е до количество, а до качетво. Ако имаш възможност да свириш само по 30мин. на ден, изтискай максималното от това, но не забравяй и да се забавляваш като "джемваш" с музика. Ако свириш в банда, там ще откриеш и какво ти трябва да упражняваш.

  9. Аз мога да добавя нещо. :surprise: Много по-ползотворно е да се упражняваш с тригери за двойни каси, защото всяко малко римтическо отклонение и лизване по кожата на касата се чува много ясно и отчетливо. Говорим за неща, които няма как да чуеш дори и с микрофон в касата. Тригерите ще те принудият да свириш чисто и го намирам за препоръчително, дори и само за упражнения.

  10. Дам, но самоделки не е оферта, защото рано или късно жичката при спойката ще се скъса. Аз сега си купих един на Yamaha дет се залепва и за домашни условия е ок, но за живо свирене ако си с една каса, един тригер ще ти създава много проблеми (вибрации от бас китарата и от другите барабани). Най-безопасният вариант за живо свирене, а и тогава не се налага да си тъпчиш касата (и да миксираш звук от тригер с микрофон) и да разбираш мн мн от модули е на две чукчета, да залепиш по един тригер Yamaha. Това са ти 2х60лв. за тригери + 2х7 за чукчета (Мапекс например) + още едно чукче с тригер за резерва. Крайната сума не е малка, но този "механичен" вариант за тригериране е МНОГО по-добър от акустичните тригери. Тва разбира се ако си падате по бързите каси, в противен случай най-обикновен акустичен тригер ще ви свърши работа.

  11. Ами, който се "навежда" при такива обстоятелства, заслужава да бъде прецакан. Решението е едно, просто не свиря тази вечер и повече нямам вземане-даване с този клуб отново. Няма смисъл от дълги писания, достатъчно е да се информира за некоректност, а който може малко да мисли... ще си вземе бележка!

  12. Предпоследният по скъпост Gibraltar е един от най-добрите кардани, които съм пробвал. Това е много евтин педал, който много се доближава на усет до Axis и Demon Drive. Като цяло, Мапекс не са лоши, но качеството на Гибралтар (специално за кардани) в този ценови клас е в пъти по-добро.

     

     

     

    Евтин кардан най-много да ти развали свиренето.

     

    Това са митове и легенди!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.