Jump to content
Българският форум за музиканти

Krasi63

Members
  • Мнения

    177
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Krasi63

  1. На първо време запои жълтия кабел на десния потенциометър до другия жълт, а синия на средния пин на същия потенциопетър.
  2. Това ти е схемата. http://2.bp.blogspot.com/-L96SuNvgigw/Tzu-fCIQm6I/AAAAAAAAAAM/TBWF0MRl_Rc/s1600/engl_z5_eagle_schematic.png Щом ти свети диода че е включен, на първо време пробвай с друг кабел. Не знам какъв е кабела db9 или rs232. Ако имаш възможност да пробваш футсуича на друг усилвател и ако работи значи проблема е в усилвателя. Във футсуича след бутона има светодиод и резистор R29, евентуално резистора може да прави проблем и трябва да се измери с уред, което е малко вероятно щом ти свети диода.
  3. Върна ме 40г.назад. Братовчет ми свиреше със същата китара със същия адаптер с потенциоменти. Тези адаптери вървяха с потенциометрите и ги продаваха в музикалните магазини. Монтажа се правеше от нас. Такива букси имаше и в Радиограмофоните или в Радиоапаратите които бяха лампови, пък звука беше супер. Може да си смениш буксата, но може да си купиш букса миди петица мъжка и да си направиш кабел, като в другия край сложиш мъжки Жак 6,3мм. или микрофонна букса, зависи в какъв усилвател ще я включваш. Това ти е мъжката букса която ще стане за твоята букса. https://vikiwat.com/buksa-c3-5-ca-schift-dnc-005-din-5pin.html На първо време отвий двете видии за да видиш колко кабела са вързани за буксата, два или три и към кои пинове са запоени. Направи снимка на буксата.
  4. Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер. На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш.
  5. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва. Не мога да редактирам по-горе постовете.
  6. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение.
  7. Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака.
  8. Може бутона да е дал фира. Направи снимка на платката да я видим какъв е тоя ключ с 12 крачета.
  9. Като и видиш Логото се разбира че е евтин модел. Това е Класическа Китара. Това си заслужава Washburn http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4810/usm-wd7sce.html Това също http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4814/usm-oacefn.html
  10. Бутоните на Footswitcha за този модел са моментни. Жака за суйча е Стерео - T R S
  11. Ако някой има нужда от схеми, тук има налично огромно количество. Усилватели, ефекти, миксери, клавири и т.н. Подредени по азбучен ред https://bmamps.com/Tech_sch.html Дано ви са полезни.
  12. Ами разпои кабелите от жака и измери съпротивлението на изходните кабели и ще разбереш дали работи жака.
  13. Миксера служи за много неща, но най вече прави страхотен целувчен крем!!! Стига да знаеш как да го направиш и с какво!!!
  14. Аз скоро си купих от базара ето този модел http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_212v_fm_tbs.htm Много удобна и качествена изработка. Грифът на нъта е - 40мм. стандартните китари са по 42 - 44мм. За 13г. с този тесен гриф, ще е супер. Само адаптерите не ми харесаха, не че не стават, но ги смених с Wilkinson и направи страхотен Фендерски звук!!! Тази е същата само дето шарката е различна http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_112v_ovs.htm Тази също не е за изпускане http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_311h_vw.htm
  15. Като проверяваш окабеляването - провери кабела дето е запоен за бриджа, да не би да се е скъсал или кофти спойка! Провери и схемата правилно ли си вързал адаптерите! Пробвай във друг контакт или в друга стая, може да имаш проблем в ел.инсталацията - кофти заземяване! Ако имаш къде пробвай ампа с китарата в някой познат, както китарата на друг Амп.
  16. Сам си си отговорил на питането!!!
  17. За по сложни песни с повече акорди по мързеливия начин, аз използвам понякога този сайт. http://tabs.ultimate-guitar.com/b/beatles/let_it_be_ver4_crd.htm Вляво до заглавието на песента има меню - transpose. Със стрелката - надолу намаляш тоналността и ти се показват акордите в новата тоналност! За песни с два три акорда, то е ясно и лесно. Както и за песен с повече акорди без горепосочения сайт пак е ясно - сваляш докато ти пасне гласът!!! Не е толкова сложно, но трябва да ти се ЗАНИМАВА!!!
  18. Има доста програми. Аз правя това с Karafun. http://www.karafun.com/ Този софтуер е за караоке, работи с MP3, CDG + MP3, MIDI, KAR и други файлове. Може да вдигаш и сваляш тоналността, както и да увеличаваш или намаляваш темпото на трака. Правиш си плейлисти и в тях променяш тоналността или темпото, след стартиране на програмата траковете се възпроизвеждат такива каквито си ги направил. Но само в плейлиста!!! Лошото е че не може да се прави Save as. Това може с професионален софтуер! Не съм попадал с безплатен такъв.
  19. Навремето работих с CDex - програма за конвертиране от CD на MP3 и WAV. Също попълва и таговете на файловете - стил, албум, изпълнител и т.н. Преди два дни я инсталирах конвертирах едно CD и съм сигурен че става! https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1629 С WinAmp съм ги правил, но не съм я ползвал с години! Пробвай с десен бутон при пусната песен. Мисля че и с Nero Burning ставаше.
  20. Имам Washburn F10SCE и съм много доволен. Във Фактор струва към 400лв. Електрониката им е добра пък и тялото е по-тънко - 10см. - удобна за биреното коремче! Барнах в магазина им една 12 струнна с електроника изрязана, пак на Washburn - направи страхотен звук беше към 520лв. аха-аха да я взема!?! Мечта ми е от малък 12 струнна! Имал съм евтин Epiphon DR100 - също са добри. Да не говорим за по-скъпите. http://www.epiphone.com/Products/Acoustic/Electric/PRO-1-Ultra.aspx Този модел също е добър и пак е с по-тънко тяло. http://www.thomann.de/de/epiphone_pr_5_ce_na_2.htm
  21. Krasi63

    Китара от thomann

    Още повече че Динакорд/Мюзикуърлд поемат и гаранцията. Без да правя реклама - Купих преди време едно мини кубе на VOX от Томан през Динакорт. При проявил се проблем - Динакорт поеха гаранцията, пратих по куриер до София, поправиха го и ми го върнаха пак по куриер!!!
  22. Едно пробно и от мен за спорта. Малко елементарно, но колкото толкова.
  23. Днес случайно попаднах на този блог. Аз който рядко чете дълги статии, "не от друго, а че съм недоскив вече", изчетох с интерес всичките 15 поста на блога! Една трогателна история. Дано Ви е интересна! " .......... Много може да се разказва за доброто старо време... Бяха романтични години, изпълнени с вълнуващи преживявания. Обичахме да се веселим, да ходим по терени (тогава така се наричаха купоните), да свирим на китара, да пеем, да слушаме музика. Нямахме особен достъп до западната поп музика, защото по радиото звучаха предимно песни на наши и руски естрадни изпълнители................" http://danielavdala.blog.bg/izkustvo/2011/11/12/paralaks-rok-maraton-spomenite-na-quot-stariia-grupar-quot-m.850304 Доколкото разбрах човекът е починал лятото на 2012г.
  24. Още едно инфо за кафето може да е нужна на някой. Навремето съм бил по корабите и имахме инцидент в трюма на хладилен кораб имаше теч на гориво. след изчистване и поправяне, поръчаха сурово кафе с чували и то доста, и го горихме в трюма за да може да се отнеме миризмата на газьол. Естествено, че и доста кафе си прибрахме за нас! Така че при пекане или горене на сурово кафе, то отнема миризма!
  25. С това съм съгласен напълно, просто първоначално може да се експерементира от тези магазини примерно да си купиш дори 50гр. за да уцелиш това което търсиш. Преди се внасяше кафето в чували готово опекано и тук се пакетираше. Сега как е нямам инфо? По принцип най-добре е да се купува кафето на зърна и преди употреба да се мели, тогава и ароматът е по-добър, че и ефтиното кафе може и каймак да направи!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.