Jump to content
Българският форум за музиканти

Walrus

новаци
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.gabana-bg.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    В момента в София

Walrus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Браво!Много евтино,скоро можеби ще се маложи да стегнем едни Тактон та за това те питах,макар,че при теб някой френд ти е помогнал.
  2. Мерси за евтината линия"...дишай си я ти.." В същност ме интересуваше като качество.Вярно че цената говори ама тя не е всичко.За това ми е интересно.По-добри ли са например от скъпите серии на Fender примерно?
  3. Абе пич какви кинти ти излезе'тунинга'?
  4. Според това което пишеше в сайта ,стават след 9-10 месеца.ако имаш късмет да можеш да си поръчаш такъв инструмент поне знаеш че имаш "инсрумента"
  5. Разглеждал съм сайта им доста но не можах да разбера:какви са точно тези инструменти,в смисъл "conklin" някакви лютиери ли са или?
  6. За чистене не знам,аз все още експериментирам,но един човек ме посъветва за полиране да се използва метода на цигуларите:в парцалче се слага орехи,счукват се и със сокакойто пусне се полира.Става много добре!
  7. Walrus

    Секс и глас

    Не съм 'фронт певеца'(така да го нарека)при нас,но в крайна смедка винаги когато излезнем на сцена и сме се смачкали от репетиции това си е оказвало видимо влияние.Та за темата:1.гласът ми е нисък и пея бек вокали,но ако съм репетирал(пял)достатъчно колкото и секс да правя ще си изпея нещата 2.Обаче не знам какво е да си гласът в групата,мисля че съм чувал нещо по темата от моя 'мондар' но не съм сигурен. Басистката е можеби права,че тук трябва да си оставят мненията само вокалисти,но като цяло всякакъв коментар по въпроса е от полза и може да се научи нещо ново. :read: Аз обикновено гледам големите групи ,по този въпрос няма как да ги пита човек,но погледнато от тази гледна точка:Големите групи защо са големи-защото са перфектни(на сцената)-следователно дори и секс преди концерт не им пречи. Значи,няма не мога,или утре ще се наложи да се докажеш(пред някой продуцент например)и ще се насереш.Ако нещо не става-репетиции. :guitar: :violin: Ако поради някаква причина гласът не се чувства дабре обикновено вокалистът ни го изтезава до момента в който започне да го контролира(надявам се разбирате какво точно имам предвит). Пробвай същото(много готино звучи като става въпрос и за секс-нали),и ще видиш при теб как е,когато си намериш формулата я използвай.Лошото е че за всеки е различно По някога не мога да изпея разни неща,имам чувството че ми дерат гърлото с шкурка,но след време това се оправя и вече не ми е проблем да го контролирам.Пробвай да пееш като за последно след като си правила секс,но като за последно буквално сякаш повече никога няма да пееш.Това е като се опитваш да хванеш висок тон,в началото само се опитваш без да успяваш,после става с практиката-репетиции ДАНО СЪМ БИЛ ПОЛЕЗЕН .../Хората които са дошли да те гледат,нямаш право да се излагаш(гпворя за тези които не познаваш и са дошли да те гледат защото те харесват)тях не ги интересува как ти е минал денят,за да дойдат и следващият път трябва да има защо,а пък ти като видиш препълнен клуб не може да се опише.Ето това ме зарежда,да видиш човек който не познаваш да пее с теб без да си издавал албум(от каде ще знае текста?) :exclaim: Все пак,за хората които ще ме критикуват-не казвам че съм прав а само че това е моето мнение
  8. Walrus

    Въпрос за бас?

    Виж аз имам не6то подобно,макар че ми го донесаха от САЩ БАС После го поуправих и хавата заспа. :guitar: НО все пак: :read: Колкото за удобството на мен ми пасна...сам тряба да си прецениш,последното решение си е твое :exclaim:
  9. Walrus

    Секс и глас

    Чесно казано преди концерт изобщо мисълта не ми достига до темата СЕКС,обикновено тогава се занимавам с нещата свързани със свиренето.НО след като слезна от сцената и:си почина 10 мин,пия една бира ,ме хващтат лудите и... Иначе незнам мисля че съм правил секс преди свирене но немога точно да си спомня,което автоматично означава че за мен това не игре роля за силите или нещо такова.... Ако някой смята че му пречи,взима мерки и нещата са си нормални.Все пак хората не са"COPY-PASTE"-еднакви и вероятно за всеки е различно...
  10. Мерси,малко съм очуден,че засичам някой който го е чувал.В смисъл,че тук са регистрирани към 3000 души... Не става въпросс за Кис,'да'на този който посегне към баса ми ще му взема мярка за шапка,но ако АЗ съм решил да го строша няма смисъл не ми говорете глупости. ОК обаче съгласи се,че мамка му,личи си когато е нагласено.По-интересно е ако не си го замислял и просто решиш да го направиш.То ние това се оптваме да обсъждаме ама май е трудно да се схване това че за част от секундата решаваш да направиш нещо без да мислиш и го правиш-пък какво ще стане после няма значка.И както каза(поне стотина пъти)една група на един концерт миналото лято "ХЕВИ МЕТЪЛ"...
  11. .и това че един е за а друг против какво точно променя нещата? За това смятам,че точен отговор на този"спор" няма.Който каквото си иска да прави,пък аз си живея!Ако за теб това,че съм си тръшкал Баса по сцената е несамоуважение ОК За мен е A FUCKEND въпреки че не знаеш какво имам предвид с този израз БЕЗСМЪРТИЕ!
  12. Ако трябва да бъдем точни пилотите от Ф1 не притежават болидите,те са на тимовете,но да не издребнявам...Идеята с която говорех беше,че в крайна смедка не може човек да заеме 100% тази позиция.Както за всичко в този (и следващия)живот си има поне две гледни точки.а за циркаджийството,аз също не го удобрявам(меко казано).Просто по някога има неща които искаш да направиш,тогава ги правиш и когато му дойде времето му мислиш,ако има смисъл да си занимаваш главата с тези неща.Пък и разликата м/у цирка и реалността е,че направиш ли го защото го искаш няма да изглежда нагласено и тн. в този ред на мисли...
  13. Walrus

    Squier?

    Струва ми се,че това е вярно.По-добре не бързай,разгледай добре и когато си сигурен тогава копувай.Защото рискуваш да се прецакаш,като почнеш от качество на инструмента и стигнеш до удобство. Преди 3-4год. мой роднина си дойде от почивка в САЩ и ми донесе Squier P Bass special 5 та при мен се наложи да свикна с баса,но съм изключително доволен,в същност е адски удобен и вади убийствен звук!
  14. Човече ефекти ли правиш? Тук ми се ще да вметна,че за себеси сигурно си прав,но и баба си да включиш в пулта(например) ще звучи по-добре от Stagg!Колкото за Скуайер,те все пак са към Фендер и не просто защтото имам,а защтото знам какъв звук има смея да кажа,че са добри инсрументи.Естествено тук става въпрос за начинаещи,в един друг момент няма начим да не погледнеш на някъде другаде.
  15. Walrus

    Photos

    Снимчици,а?Май ще си ги...показваме WALRUS
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.