Jump to content
Българският форум за музиканти

Ivanjello

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ivanjello

  • Рожден ден 08/08/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    BASS"B"(туба)

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Варна
  • Interests
    Музика,мотоциклети,история,археология

Ivanjello's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Много сте мълчаливи духачите бе айде дайте по-активно и без това сме на изчезване
  2. Е това е лоша новина Как ще стане тогава?
  3. Да пичове на туба свиря а относно въпроса със стиловете свиря маршове,химни,хора,ръченици,сюити...аааааа щях да забравя веднъж свирихме рап с китари,тромпет,туба,цук тромбон,кларинет,кавал,гайда,барабани разбира се..........абе стана доста интересно но несериозни копелета се оказаха и некъдърници дееба искат нещо да направят и като не се получи се оказват.И така се събрахме няколко пъти и толкова.
  4. Ivanjello

    Сценична треска

    Може би не съм се изразил правилно ще го кажа по друг начин.Нямали ли сте случай да не сте в настроение за концерт но да няма как да се отложи и заради вас ще се провали участието на бандата?Тогава стискате зъби и излизате на сцената но вече не е за удоволствие а от дълг към колегите дори не е и за публиката.Ето това имах в предвид като казах по задължение.
  5. Ivanjello

    Сценична треска

    Ами когато правиш нещо трябва сам да се кефиш на него да се чустваш част от публиката и няма треска а и хората те възприемат по добре иначе когато го правиш по задължение е кофти поне при мен е така.
  6. Ivanjello

    Какво пиете ...

    За пиене не знам но мога да ви кажа(това съвсем сериозно) да ядете лук и чесън преди участие.За никого не е тайна преди около 10г. като отидеш на опера цялата зала мирише на чесън.Абе опитайте на някоя репетиция и ще видим какво ще се получи.
  7. Ами май си прав като гледам духачите май не сме много
  8. Ами може да си навлека негативно отношение с тоя пост но за мен като Българин Дико Илиев е най-достоен.Бог да го прости!Коцето Павлов си направи реклама на негов гръб като си кръсти оркестъра с неговото име но все пак някой смятат че е жест към Дико аз лично не мисля така но това си е мое мнение.
  9. Молбата ми е не да ги разделяте на примерно:тромпет,саксофон,тромбон(...много са)а просто да направите отделен раздел за всички тях който да се казва примерно Медни духови инструменти.С цел да не затрупваме форума с теми на които не им е там мястото просто защото нямат място. Благодаря предварително!
  10. 1)nickname:Ivanjello 2)Възраст:22 3)Образование:Средно 4)Вашият инструмент/и:BASS"B"(Туба) 5)Предпочитан музикален стил:Обичам музика която да ме завладее без значение стила 6)Вашият вдъхновител:Любовта към страната ми 7)Досегашни (не)реализирани проекти:Стабилна група с кадърни изпълнители 8)Странични интереси:Мотоциклети,археология 9)В кратце(или с две думи за вас самите):Импулсивна динамична личност
  11. Благодаря ти че ме допълни при тубата машинките са различни и малко се обърках но принципа е същия постоянство и упоритост успех на всички.
  12. За какво става дума започнах да свиря на 10 години в един ученически оркестър но до 8 клас после нямаше как да продължа там и се изместих в друг такъв оркестър само че в един техникум там съм и до днес. Училището се намира във Варна и разполага с голяма гама инструменти и собствена репетиционна зала.тъй като използваме тяхната материална база ние имаме едно задължително учатие към тях.То е да свирим на 24май. Така по същество набираме всякакви надъхани с и без опит музиканти които да включим и да увеличим бройката защото сега останахме малко.Разбира се всичко е на доброволни начала и нищо не се плаща.Така че ако има желаещи моля да пишат.
  13. АААААААА щях да забравя за нотите: до-0 ре-1-3 ми-3 или 1-2 фа-1 сол-0 ла-3 или 1-2 си-2 до-0 диезите са: до-1-2-3 ре-2-3 ми- фа-2 сол-2-3 ла-1 си- до1-2 Дано да са ти от полза
  14. Постановка: При свирене на духови инструменти тялото трябва да се държи в естествено положение-изправено.Главата трябва да бъде също изправена,да не е наведена напред назад встрани.Гърдите са слабо изправени напред.Мускулите на лицето,ръцете и цялото тяло трябва да се освобождават от излишно напрежение и стягане.Тези изисквания улесняват до голяма степен звукоизвличането. Дишане: Различаваме следните видове дишане: 1.Гръдно(костално) 2.Диафрагмено(коремно) 3.Смесено(гръдно-диафрагмено) Гръдното дишане се обуславя от свиването и разпускането на междуребрените мускули,вследствие на което гръдния кош се разширява при вдишване и се свива при издишване. Диафрагменото дишане се осъществява чрез диафрагмата,която представлява куполообразен мускул,който отделя гръдната от коремната област.Върхът на купола е към гръдната част.При издишане купола на диафрагмата се издига нагоре и обемът на гръдната кухина се намалява. Смесеното дишане е съчетание на гръдно с диафрагмено дишане.През време на свирене горните два начина се смесват-гръдното дишане се подпомага от диафрагменото и обратно.Използването на смесено дишане при свирене на духови инструменти се препоръчва най-много,понеже при него вземат участие както диафрагмата,така и всички останали мускули на дихателния апарат и се поема голямо количество въздух. Възпроизвеждане на тона: Възпроизвеждането на тона започва с произнасянето на сричката "ту".Езикът допира с върха си предните зъби.След произнасянето на тази сричка езикът се отдръпва назад,освобождава пътя на въздушната струя,коята навлиза в наустника(мундщука) и привежда в трептение въздушния стълб на инструмента.Изнасянето на езика повторно напред и допирането му предните зъби затваря въздушната струя и тонът престава да звучи.При началните занимания,когато устните се изморяват или изтръпват,свиренето трябва да се прекрати за 10-15 мин.
  15. Ами може да пробваме какво ще се получи.Вие от кой край на България сте?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.