Jump to content
Българският форум за музиканти

xVEGANx

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by xVEGANx

 1. Здравейте, мониторите ми са Yamaha HS50M. Установих, че тихия, дразнещ шум, който издават не е от звуковия интерфейс. Включих само захранващите кабели за тока, в контакти и разкачих всички останали кабели. Провторих процедурата разнасяйки колоните в целия апартамент да ги тествам на всичи контакти. Все същото. Отзад на колоната като променям volume или друго не оказва никакво влияние на силата на шума - нито по-слаб, нито по-силен става. (това при включен само захранващ кабел). Пак казвам разкачени са кабелите за звуковия интерфейс и има закачени само захранващите към контакти из апартамента. Та установих, че проблема е от ел. мрежата - няма откъде друга да е просто. Ел. мрежата ми е бушони. Някои ме посъветваха да си взема стабилизатор за напрежението. Други обаче ми казаха, че ако заземяващата ми система е TN-C нямало да ми помогне стабилизатор за напрежението. Звънях на ЧЕЗ по теефона, отказаха да ми дадат инфо дали трафопоста на 3-4метра от блока е заземен като TN-C или друга система за заземяване. Писах им имейл и на всичките оставени адреси, до 30дневен срок са длъжни да отговорят, но може да е нещо неглижирано и недаващо информация . Моля помагайде! Как да излекувма кооните от шума?
 2. или този: https://edigital.bg/zashita-ot-prenaprezhenie/njoy-akin-3000-avr-3000va-pwav-30002ak-az01b-p639851 P.S. не ми дава даредатирам.
 3. https://zawita-ot-tokovi-udari.pazaruvaj.com/apc/line-r-1200va-230v-le1200i-p43392021/# - това нещо дали би ми решило проблема?
 4. Здравейте. Знаете, че всяка компания в бранша дава отстъпки за закупуване на техника на своите служители. Затова неслучайно търся хора работещи в Antelope Audio с които можем да си помогнем взаимно. Аз разполагам с възможност да пазарувам техника с отстъпка от MOST Computers и имам нещо като почти роднини в DYNACORD, така че и от там имам възможност. Проблема е, че DYNACORD отстъпката на моя човек не е толкова голяма, колкото отстъпката на служителите на Antelope Audio.. Затова, ще се радвам да намеря служители на Antelope Audio :))) Ще съм благодарен на всеки, който може да ми съдейства.
 5. Я разясни, че не схванах.. Нямам лоши намерения. Не съм лош човек. Просто има нещо, което ми трябва и търся начин да го получа
 6. Нaмеренията ми са само за една бройка звуков интерфейс, някой да не си помисли, че търся промишлени количества.
 7. Имам дилема (помогнетее ми да я реша): Audient iD44 или Antelope Discrete 4? Коя от двете вади по-реален звук? (при вокалите ми) Universal Audio Apollo Twin USB предполагам е по-слаба и от тия дввете. Затова дилемата ми е Audient iD44 или Antelope Discrete 4
 8. мерси за полезния отзив.
 9. няма цена да се оплаша. иначе е красиво и голямо хаха. Добре казват ми и други хора, че Antelope Discrete 4 е по-добра. Гледах обаче няколо видейца между Antelope Discrete 4 и zen tour. Кое е по-доброто? На почти една и съща цена са. synergy core също каква му е разликата от Discrete 4 премиум? едит: Metric Halo ULN8 по -добър ли е от zen tour?
 10. Здравейте миналата година щях да си купувам нова звукова карта и се бях спрял на Scarlett 18i8 2gen, но ангажименти ме отвяха и по една или друга причина така и не си купих звукова карта. Сега гледам този месец е излязла Scarlett 18i8 3gen , която я дават доста подобрена и е на цена 800лв, а онази от второ поколение е 550лв, чувствителна разлика, ако ще купувам Scarlett 18i8 3gen мога да изчакам 3-4 месеца да поевтинее, но не знам дали ще падне от 800 на 700 за този период от време.. От друга страна помня, че Clarett бе по-добра от Scarlett 18i8 2gen (не помня с какво, но помня, че ми обясняваха, че е по-добра, някакво уж по-топло звучене имала), обаче сега като излезе gen3, нз кое вади по-добър звук... Scarlett 18i8 gen3 или Clarett? Ако Clarett още е по-добрият вариант моля препоръчайте ми коя точно Clarett да взема до 1000лв бюджет долу-горе. Ще записвам нечисти вокали и миди клавиатура ще мушна, в бъдеще може би и още една. Изискванията ми са просто колкото се може по-високо качество на звука, повече чистота, по-малко латенция.. Та моля ля помогнете ми да направя този важен избор покупка. Ако е Clarett препоръчайте ми конкретен модел до 1000лв.
 11. Имам zoom h6, ако е за учене аз и на него мога да се уча. Няма смисълда хвърлям 300-400лв за посредсвена карта. Тука става въпрос да си избера качествена звукова карта, както строителя трябва да избере качествен цимент за основите на сграда. Но и ти си прав, че се поувляках с офтопиците. Тази тема е за конкретна дилема, която с помощта на JetMan отдавна реших. После се отказах от focusrite clarett, и изобщо от focusrite. Трябва да пусна нова тема, тази е изчерпана, можеш да я заключиш
 12. Ами още първоначалано в поста си бях обявил бюджета от 1000лв,,а тая антилопа ми идва с 6 стотака в повече. Признавам си, малко ми е овъркил, ама обичам да правя инвестиции и държа на качеството.. стига обаче да си струват тези 6 стотака, не искам да си хвърлям парите. Предполагам на мен няма да ми дадат да работя като бета тестер, за да мога на преференциална ценичка да лапна една карта.. (ех мечти) но ако е възможно няма да се разсърдя... Виждам, че си поне най-малкото бегло запознат с тая антилопа . Можеш ли да ми кажеш дали Antelope Discrete 4 Basic е по-добра от Universal Audio Apollo Twin USB? (по отношение на качеството на записания звук) ???
 13. ами аз я намерих по-тънко, но все още ми трябва да знам по-добре ли ще записва гласа ми... Така като ѝ гледаш спецификациите не разбираш ли с какво е по-добра? (ако е по-добра)
 14. Първоначално със слаби микрофони (понеже с тях разполагам) - Audio-Technica АТ 4040, кино микрофона ми Sennheiser MKH 416 P48 u3 и микрофоните от комплекта на zoom H6 (някои от тях са стерео.) Слаби,слаби, не са съвсем слаби, но не са и нещо кой знае какво. за старт мисля, че са окей. Обаче моя човек ми каза, че за добрия ми звук Antelope Discrete 4 ще е по-добър вариант от аполото имал някакъв супер чип вътре и бла бла... Antelope Discrete 4 наистина ли записва с по-добър звук? С какво е по-добра карта според теб? С 600лв надхвърля бюджета който заделих от 1000лв, но може би си струва да се напъна..
 15. Какво имаш предвид под зле? В какъв смисъл зле? Какво неудобство ще ми създават уиндоуските драйвъри? коя година си проучвал? имам 4 супермощни процесори на трите машини. Две от тях са сървари, едната е двупроцесорен сървър. И все пак Apollo няма ли някакво преимущество над Clarett в някакво друго отношение, освен, че става за машини със слаби процесори? Моя критерий е единствено по-качествения звукозапис на вокали. Моя човек ми каза, че фокусрайтовете правели по-лоша конверсия на гласа. Universal Audio Apollo Twin USB и Apollo Twin USB Duo един и същ продукт ли са?
 16. Мерси много за помощта, реши ми дилемата между двете кое е по-добро за моите цели! Да не се хвърлям на ген 3 само защото е прясно ново. Type-C и Type-A иначе имам на дъното на PC-то ми.. Дъното ми е X-99-A II, това значи ли, че мога да се възползвам от картите с Thunderbolt ? //btw съветва ме един приятел да зарежа focusrite, защото всичките им звукови карти записвали с много "пластмасов звук" и да взема нещо по-добро с по-малко канали като universal audio apollo или universal audio arrow или друга, но не каза повече примери (тук вие може да кажете). Картите с повече канали били за запис на барабани и много музикални инструменти едновременно. А аз ще записвам само вокали и миди контролери ще ползвам и за моите цели не било необходимо карта с много канали ми вика.
 17. Gen 2 изобщо не ми е в дилемата. Под gen 3 няма да купя, просто ми помогнете да избера кое ще ми вади по-добър звук - gen 3 или Clarett? (както отбеляза и двете имат Air-функция, която ми харесва..) Казваш, че Clarett се води с по-ниско ниво на шум. От ген 2 ми е известно, че е по-ниско , но дали е по-ниско и от ген 3? (никъде още не намирам сравнения на двете) Казваш по-голям GAIN на входа, това какво означава и за какво има значение? (иначе както ме посъветва мога да взема Clarett с по-малко входове/изходи, на мен целта ми е да записва с по-високо качество, а не да има много входове/изходи)
 18. Как се казва техниката долу в краката му която управлява с настъпване?
 19. Здравейте, реших, да си взема MIDI Keyboard, моля препоръчайте ми добри варианти /Междувпрочем ми предлагат като бартер за старата ми M-Audio Delta 1010 LT (бях я обявил за 170лв, а в амазон гледам е доста по-висока - https://www.amazon.d...o Delta 1010 LT , моля дайте ми реалната й стойност.) - MIDI Keyboard M-Audio Evolution MK-461C , тя добра ли е и би ли ми послужила за нещо или да не се набутвам с нея и това би било лоша сделка за мен? Притеснявам се, че не е хубава и няма драйвъри за нея
 20. xVEGANx

  Препоръчайте MIDI Keyboard

  Никой ли не знае/ или не иска да каже?
 21. Моля препоръчайте добра звукова карта. Ще я използвам за звукозапис на вокали, струнни муз. инструменти и барабан евентуално. Бюджета ми е към 300лв., но мога да дам и повече ако се налага. Спрял съм се на: FOCUSRITE SCARLETT 2I4 2ND GEN; и FOCUSRITE SCARLETT 6I6 2ND GEN, моля обяснете ми каква е разликата в тях. В динакорд ми обясниха, че те са най-добрите "цена-качество" външни звукови карти и разликата м/у тези модели била само и единствено, че можело повече микрофони да се включат едновременно. Моля обяснете ми има ли и други разлики и препоръчайте коя да си взема? Ако има по-добри за тази цена или малко повече моля препоръчайте.
 22. xVEGANx

  Препоръчайте MIDI Keyboard

  Arturia Keystep има много готин дизайн. Виждам, че е по скъпа от Evolution MK-461C.С какво е по-добра от Evolution MK-461C?
 23. Може ли разяснение? Кога да, кога не? Чудя се тоя behringer mic 800 да го продавам/бартерирам ли или не. И коя от двете 18i8 или 6i6? да избера.
 24. Попитах behringer mic 800 по-добро качество ли ще вади пред 18i8/6i6?
 25. да ама в тоя слуай се чудя м/у 18i8 и 6i6, предвид, че имам един behringer mic 800. Тоя behringer mic 800 по-добро качество ли ше извади пред 18i8? Значи 6i6 я взимам за 400, 18i8 за 600. 200лв ми е разликата и се чудя да не ми е излишна тая 18i8...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.