Jump to content
Българският форум за музиканти

aceof

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia

Contact Methods

  • Skype
    aspangev

aceof's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Просто го пробвай, но провери дали го връзваш правилно. Байпаса на потенциометъра не трябва да е към замя а към резистора от 100к (респективно към следващото стъпало) . Съпротивителния слой трябва да е към земя. Въртейки го в едната посока, сигнала започва плавно да се шунтира към земя през съпротивителната част на потенциометъра, докато другия адаптер е байпаснат и сигнала му минава през 100к резистора към входа на следващото стъпало. Резисторите от по 100к са за да не може ниското изходно съпротивление на буфера на пикъпа да ти шунтира сигнала от другия пикъп. От 2 месеца съм с горната схема и работи супер.
  2. Малко късно се включвам ама рядко влизам тук а и нямам много време. Входните резистори имат връзка с това какво DC напрежение ще имаш на сорса. В общи линии това напрежение се определя от гейтовото напрежение, което се определя от входните резистори минус праговото напрежение на транзистор. при така избраните резистори ще имаш около 3V на гейта. Понеже на j201 праговото напрежение може да се приеме за -1V, тогава на сорса ще имаш около 4V. Целта е да имаш достатично високо сорсово напрежение за да не ти клипва сигнала. Сорсовия резистор определя какъв дрейнов (респективно сорсов) ток ще имаш. Приемем че 0.1мА ток на буфера е достатъчно добър компромис буфериране/консумация, затова ти казах да сложиш 33к. Тогава консумацията ще е около 0.13мА. Виски сметки са наум и не претендирам за точност, но вършат работа Така, както си вързал Blend потенциометъра на последната схема работи прилично, но за мен по-добре работи схемата с MN потенциометъра, която аз предложих по-горе. Пробвай я, тогава няма да имаш нъжда от пот с по-дълга резба.
  3. По променлив ток захранването е еквивалентно на земя, затова еквивалентното съпротивление е паралел от двете.
  4. От сорсовия резистор зависи дрейновия ток а от там и изходното съпротивление на буфера. Гледам от характеристиките че при 0.1мА ще имаш около 1-2кОма изходно съпротивление, при 1mA съпротивлението ще падне докъм 300-500 Ома, но не е нужно да е чак толкова нискоомен изхода. Все пак всичко е въпрос на компромиси. Спокойно можеш да вдигнеш сорсовия резистор 10-на пъти. Като гледам схемата, която си предложил в сорса ще имаш грубо около 5V, което при 33к ще ти даде ток около 0.15мА на буфер. Бих ти предложил също така да смениш гейтовите резистори - межди гейта и земя 1Meg и между гейт и захранване - 2Meg. По този начин входния импеданс ще се вдигне на около 660 кОма, вместо сегашните 230 кОма. Иначе за ръмженето - не, нямам предвид бръжденето от прагчетата. Warwick си имат едно специфично агресивно ръмжене. Не съм го чувал при други басове,
  5. Почти съм сигурен че можеш да направиш пасивно смесване така, да. Почти, защото не съм го пробвал. Сега зачетох по-горе. Явно си го пробвал това - пасивно смесване и не ти работи добре, така ли? Пробвай да свържеш серийните 100кОма, както съм показал на схемата - без буфери, без нищо. и от там направо към активното EQ. Би трявбвало да работи що-годе добре. Иначе бленд метода, който Евтим предлага го пробвах и аз (тава беше първата ми идея) , но не ми хареса как звучи... дори и не знам какво не ми хареса. Не е загуба на честоти но това което знам е че изчезна характерното ръмжене на Warwick. Между другото тия буфери в баса ли смяташ да ги слагаш? Питам защото ще харчат много ток.. Така, на око като гледам двата общо ще харчат общо към 4 -5 мА. Бързичко ще ти свършва батерията... Е, ще изкара може би месец де. Моята електроника е: 2 активни адаптера + буфер + активно EQ (2 операционни усилвателя) и всичкото това нещо харчи около 0.4-0.5 mA
  6. Аз имах същия проблем но го реших много елегантно. Проблемът при използването на MN потенциометри е че когато не си в средно положение, ниското изходно съпротивление на буфера на единия адаптер шунтира сигнала на другия адаптер. Това поведение не е присъщо на пасивните адаптери, защото те имат сравнително високо изходно съпротивление. По принцип е по-добре е да се използват AC потенциометри но се оказа че са много кът - потенциометрите за бленд на MEC са такива но цената им е лееко... към 70лв. В нета има доста схеми за решение на проблема но всички си имат доста недостатъци. Накрая си реших проблема по следния начин : връзваш си GND на потенциометрите без никакви допълнителни резистори. средния край на потенциометрите си отиват към изходите на буферите. Изходите от потенциометрите към активния EQ не ги окъсяваш а всеки минава през 100к резистор и след това окъсяваш. Имай предвид че това решение ще работи добре ако следващото ти стъпало има достатъчно висок импеданс (при мен е 2 мегаома - сложил съм JFET буфер за входно стъпало). Ето я схемата, надявам се да се ориентираш. Сега сигурно някой ще ме оплюе че не ползвам J201... Свободно е за интерпретации.
  7. Жестока реклама! На мен FLUKE ми харесват щото в офиса ни са служебни (демек не съм ги купувал с мои пари) но ги ползваме предимно за индикация дали някое напрежение/ток са там. За по-прецизни измервания използваме подобни на това: http://www.keithley.com/products/dcac/dmm/highper/?mn=2002 За лични нужди съм си взел китайски боклук... ама то е като собствената жена - върши работа ама не прави кеф.
  8. Замасяването е от изключителна важност не само за EMG-тата а за всички адаптери. Пробвай да вържеш изброените от теб винтчета към извод S или R на жака (от схемата)
  9. Основния риф поразително ми прилича на: http://www.youtube.com/watch?v=6G_xNZZ9I_0
  10. aceof

    Sandberg

    Ей тоя пич им е голям фен. Доколкото знам има 2-3 от тая марка. Определено "грабва" ухото и окото. http://www.youtube.com/watch?v=GUwgCYF7ULs&feature=related
  11. aceof

    Dio - Egypt

    Има кавъри и кавъри... Това определено беше един от най-добрите кавъри които съм слушал последните години! Long Live Rock'n'Roll
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.