Jump to content
Българският форум за музиканти

Deakula

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Acustic guitar

Profile Information

  • Gender
    Male

Deakula's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте. Свиря на бас и акустична китара. Искам да се запиша за тубата. Имам компютър и добри монитори. Идеята ми е да купя едно Еmu 0404, към което да включа някакъв микрофон и на една стойка пред китарата да записвам. Отделно ще ползвам DLSR фотоапарат за видието, като накрая с някаква програма ще ги смесвам. Ще стане ли или греша? Имам ли нужда от микрофонен предусилвател? Търся най-лесния начин за постигането на резултата, като мисля да инвестирам не повече от 500лв. за аудио частта. Нещата ще са втора ръка. Благодаря на всички, които ми помогнат. Поздрави!
  2. Утре ще отида до Петте кьошета и ще пиша какъв е резултата, но в сайта точно 350та пише, че е по поръчка. Благодаря!
  3. Чел съм темата, но проблемът е, че например Walden-на го няма в магазина и няма къде да го пробвам. Не е ли по-добре да избирам не между това, което има в магазина, а между това което може да се купи, макар и да рискувам да се подведа по чуждото мнение?
  4. Здравейте. Аз съм напълно начинаещ (знам двайсетина акорда и двайсетина песнички да свиря) и искам да си взема китарка за дрънкане. Може те ли да ми помогнете в избора? Цената която мога да отделя е около 300лв., но по-евтините варианти са за предпочитане. Спрял съм се на следните модели: http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_6840/f_385/YAMAHA_GUITARS_F_310P.html http://www.musicworld.bg/bg/m_1990000/i_21195/f_385/Walden_D350CE.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23928/f_385/Cort_AD870_3TS.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21871/f_385/Cort_AD850CE.html http://www.musicworld.bg/bg/m_1930000/i_32231/f_385/Hohner_CD_65_TBK.html Електрониката далеч не е задължителна. Приемам всякакви съвети. НЕ всички ги има в наличност, за това не мога да ги прослушам. Поради тази причина се отправям с молба за съвет. Поздрави и благодарности!
  5. Сега чакаме по-опитните да си кажат мнението за акустичните! За сега съм отделил следните модели: http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_684...ARS_F_310P.html http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_21...rt_AD850CE.html http://www.musicworld.bg/bg/m_1930000/i_18...HW_420_tob.html http://www.fender.com/products/search.php?partno=0960620221 Моля за мнения! Поздрави!
  6. Така малко по-малко започвам да се ориентирам. Може ли да ви помоля да ми препоръчате елертрическа и акустична китари в бюджет около 300лв. За този Fender CD-60 не прочетох много ласкави мнения, но на мен ми хареса (аз не съм пробвал и много китари). После видях ето това: http://www.musicworld.bg/bg/c_385/i_19846/..._HW_420_nt.html за която имаше положително отзиви. Какво акустично или електрическо е най-добро в ценовия клас до около 300лв. Говоря само за китара за кубе ще се намерят.
  7. Да разбирам ли, че и без кубе ще мина, ако ползвам компютъра. За музика използвам: от компа M-audio, но предмимно слушам дискове от Marantz CD-52 през усилвател Marantz PM6010OSE и малки хорни с Visaton драйвъри. Ако правилно се ориентирам, би трябвало да мога да свиря на ел. китара предз усилвателя и колоните или през компа, докато взема кубе? И още нещо какво е предимството на елекрто-акустичната китара пред акустичната? Няма ли да направя грешка, ако си взема ел. китара, предвид никаквия ми опит с тях (ефекти, свирене и т.н.), вместо да взема акустична и после да премина на ектричарка?
  8. Здравейте. Преди да направя питането си ще ви разкажа набързо историята. Преди 10г. ми подариха една акустична китара лаурен (супер безизвестностна марка внасяна у на с от Фактор). Преди около 1г. реших, че или ще я продавам или ще се уча на нея. Стана второто. Лека-полека за тази една година понаучих някой неща като интрото на Steirway to haven, nothing else matters, fade to black, unforgiven, don't cry (guns & rouses)... както и цели песни като dust in the wind, carnival of rust... За "съжаление" посвирих и на други китари, и за мое учудване техните струни бяха много по-меки от моите. Аз вече съм с добре отгледани мазоли на пръстите, и това не ми правеше впечатление, но на китари с меки струни се свири много по-лесно (МНОГО). Реших че е време за смяна. Определих бюджет около 300лв. Ходих по магазините и достигнах до решението, че от акустичните най ми харесва: Fender CD-60 CE - Dreadnought Cutaway Electric - Sunburst Обаче питам се сега- какво е предимството на електрониката??? Какво ще мога да правя с тази китара, което няма да мога с обикновена кухарка? Птам се и още нещо (е тук ставам за смях). Ако си взема електричарка като тази: JACKSON JS1R DINKY BLK и някакво кубе, ще мога ли без ефекти да си свиря всички неща които по принцип са за акустична. Никога не съм свирил на електрическа и не знам нищо за тях, но майката му да *** да изсвириш солото на Sweet child O mine - безценно! (както и още 1000... неща, които се свирят на електричарка). Много благодаря за помощта. Весели празници!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.