Jump to content
Българският форум за музиканти

MysticalPianoPlayer

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Последни посетители

709 профилни разглеждания

MysticalPianoPlayer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. С Guitar Rig се постигат доста добри резултати, въпреки че ефектите са инструментални.
  2. Това не е никакъв проблем при серията ProKeys Sono, освен XLR вход за запис на микрофон, 2 входа RCA (чинчове) за CD плеър, ритъм машина и др. разполагаш и с линеен инструментален вход, за запис на китара, бас и т.н. и мога да кажа, че се получават доста добри резултати. Само чинчовете няма вграден предусилвател при тази серия, като съответно нивото на сигнала се определя от устройството, което го подава.
  3. Щом нямаш нито миди клавиатура, нито интерфейс, защо ще ги вземаш по отделно, като от M-Audio предлагат клавиатура с вграден аудио итерфейс - ProKeys Sono 88. Струва точно толкова, колкото посочените от теб устройства (възможно е и малко по-малко). Плюс това си има и сполучливи on-board саунди, ако ти се наложи да свириш на живо с група например.
  4. Доколкото чувам, шума от композицията е високочестотен и дори в по-динамичните части от записа осезаемо се забелязва. Как точно може да се отстрани по време на самия запис не знам, но като компромисно решение на проблема можеш да опиташ да го премахнеш с функцията Noise Reduction, ако присъства такава в Audacity. В зависимост от настройките, които приложиш ще имаш известно помътняване във високите честоти, но пък за сметка на това ще намалиш нивото на самия шум.
  5. Важно е да дефинираме какво точно разбираш под понятието "шум". При наличието на нискочестотен шум или "брум" ( на английски hum, до около 200 Hz, като изключим обертоновете му, които вървят и нагоре) се проявява най-често при некачествена спойка на накрайниците или самите букси на устройствата към платката или при индуциране на самите тончестотни кабели, когато се намират в близост до захранвания и контакти, за това гледай самия кабел, с който взимаш сингала от клавира да е далеч от всякакви пуснати адаптори, разклонители и прочие. Другия тип шум е високочестотен или "съскане" (hiss) и се генерира от елементи с активна електроника - в твоя случай предуслването ти на самия клавир. Гледай на индикацията на Audacity, ако има такава, да подаваш достатъчно силен сигнал от Master Volume-a нa клавира, но без самия сигнал да изкривява (това обикновено се случва, когато минеш прага на дигиталния звук, равен на 0dB.)
  6. Важно е обаче да направим едно уточнение: при по-старите аудио карти за компютър имаш два входа - Line In (син) и Mic (червен). Line In представлява линейния вход който е предвиден за източници със собствено предусилване (в твоя случай Casio-то, от където ще отрегулираш входното ниво на сигнала) и точно там трябва да вкараш сигнала от клавира. Ако го вкараш обаче в Mic , ще получиш доста лесно изкривявания, поради простата причина, че този вход е предвиден за микрофони за Скайп с доста ниски нива на сигнала и на практика по него тече ток, който да захранва микрофона, както е при фантомните захранвания. При по-новите аудио карти и най-вече при лаптопите, двата входа са комбинирани и драйвера на самата карта автоматично разпознава и какъв сигнал вкарваш във входа още при свързването на кабелите.
  7. Бих те посъвтетвал да вземеш M-Аudio-то. Може да е малко по-скъпо от Behringer-a, но наистина си струва. И двата контролера са с лека клавиатура (semi-weighted), но клавишите на M-Audio-то са плътни, което се доближава с една идея повече до усета при свирене на акустично пиано. До колкото си спомням, точно този тип клавиатура я описваха както подходяща за бързи сола, както и като компромисно решение за хора, които са свикнали с тежката клавиатура при акустичното до пиано. Колкото до контролера на Behringer, мисля, че имаше някакви вградени бленди, които едва ли ще са ти от полза, като се има предвид качеството на съвременните виртуални инструметни, които можеш да позлваш, при композиране с компютър. Копчетата на панела на Behringer-a служат за променяне на различни настройки и ефекти, като функциите, които изпълняват могат да бъдат модифицирани допълнително в зависимост от желанията на потребителя.
  8. Не бих казал, че съм голям фен на Green Day, но това, което истински ме впечатлява от old-school албумите им Nimrod и Dookie е тона на китарата. До колкото разбрах, за записите е бил използвам моднат Marshall 1959SLP, като мода е бил направен от Martin Golub от L.A. Sound Design и какви компоненти са били ползвани остава в тайна. Но саунда на китарата, според мен е убийствен ! Доста си играх с Guitar Rig, но обертоновете конкретно на този органичен лампов звук според мен с DSP са непостижими. Ако някой се е занимавал със саунда на тази модификация, ще се радвам да сподели опит. Ето няколко семпъла :
  9. Няма да е зле да споделиш, за какво ще го ползваш този кийборд и приблизително в какъв ценови клас.
  10. Здравейте скъпи съфорумници. Имам два въпроса свързани с HaLion. От доста време си правя бейкинг тракове с оригиналните семпли за барабани на въпросния софтуер (или тъй наречената библиотека Studio Drums XXL, която представлява едни доста добри за размера си семпли на комплект Sonor), като заедно с тях смесвам и една библиотека с Room Mic-ове наречена 5.1 Rock Drums. До тук добре, но за да постигна точното звучене, което си представям се налага всеки един елемент от комплекта да свири на отделен аудио трак. Понеже не мога да открия начин в HaLion, чрез който един MIDI трак да свири на различни аудио канали (както е в ezDrummer например) се налага да поставям всеки един от барабаните и чинелите на отделен midi трак, което ми отнема доста време и нерви, като в крайна сметка се получава ето тази приказна картинка: http://store.picbg.n...2f446a1a917.PNG http://store.picbg.n...377667a935a.PNG Въпроса ми е, дали може самия семплер да се настрои да работи така, че от един MIDI трак да ми просвирва всеки един от барабаните и чинелите на отделен канал? За DAW използвам Cubase SX 3. Второто ми питане е свързано със самото звучене на барабаните. Бих се радвал, ако някой има опит с конкретния семплер, да ми предложи добра билблиотека с рок/поп звучене, като имате в предвид, че хардуера е AMD 1.6 Ghz 512 RAM (Крайно недостатъчен, за да работя нормално с продукти като Addictive Drums, Superior Drummer и др.). Ето какво успявам да постигна с оригиналните семпли. Използван е само reverb, без EQ: http://soundcloud.co...o-drums/s-Fq43C Благодаря ви предварително.
  11. Какви семпли ползваш за барабаните ?
  12. Ако самият процесор няма фабричен софтуер за тази цел, опитай програмата MIDI-OX, намира широко приложение при изпращането на SysEx съобщения за различни устройства.
  13. Погледни ето тази техника: Използват се три различни reverb-a на веднъж в комбинация с компресор, но така дозирани, че да направят вокала пространствен и жив. Успех
  14. Благодаря, но подходящия потенциометър не се предлага там.
  15. Здравейте, можете ли да ми посочите линк към софийски магазин, където да предлагат ето този чарк - http://www.tpetrov.com/search.php?prod=POT+ENCODER+05 ? Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.