Jump to content
Българският форум за музиканти

Johnny Boy

Members
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара, синт

Johnny Boy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Много приятно. На фона на днешния снежен ден - направо върна пролетта. Кино, театър, а защо не реализация навън?
  2. Аз бих се сдобил с тези двете при добро стечение на обстоятелствата
  3. може би трябва малко да вдигнеш прага, 700-800 лв. Освен Кремона, има и модели на Hernandez, кактп и Miguel Rodriguez. Не очаквай изцяло масив, най-вероятно само капака. В Икономов имаха един модел от някакви африкански дървета (странно шарен беше капака), на пак става дума за горепосочения диапазон. Както казаха всички - иди и пробвай.
  4. И на мен ми направи впечатление, че китарата ми звучи добре в бас-комбо (а то беше Behringer не е нещо особено). Звукът беше чист и приятен. Може би е нормално - усилвателя за бас е конструиран по-скоро да изкара чист и неизкривен сигнал, дори и да подадеш силно ниво (от активна електроника напр.). Това са някакви разсъждения мои - може и да не съм прав.
  5. Може би не е удачно да се обаждам, защото и аз си дрънкотя вкъщи... Много зависи какъв стил и какво точно ти се свири. Все пак е добре да понаучиш "класическите" звучения на основните акроди. Вчера гледах едно видео за т.нар. Open Chord Concept, нещо, което е сравнително лесно и звучи не чак толкова традиционно. При стандартна настройка E B G D A E "най-лесно" се свири в Еdur (ми мажор) при тази постановка. Идеята е, че малкия и безименния пръст седят на 3-та и 4-та струна и сменяш само позицията и басовия тон. Съответно при E dur се получават следните акорди: 1 степен E - 0 2 2 1 0 0 или X 7 9 9 0 0 2 степен A2/F# - 2 X 2 2 0 0 3 степен Е2/G# - 4 X 4 4 0 0 4 степен A2 - X 0 2 2 0 0 5 степен B4 - X 2 4 4 0 0 6 сетпен C#m7 - X 4 6 6 0 0 7 степен E/D# - X 6 9 9 0 0 Звучат доста "свежо" Само малко разяснения какви са тези цифри (ако знаеш - все едно не съм писал) - цифричката е прагчето, на което трябва да хванеш струната, като от ляво на дясно са от най-дебелата към най-тънката. Там където има X - трябва да я заглушиш или с някой от оставащите пръсти (показалеца, палеца) или хващайки 5-та струна леко да допреш 6-та (и обратното). Успех! Важното е да ти доставя удоволствие свиренето (а че колкото повече можеш - толкова повече удоволствие ... друг въпрос)
  6. да докладвам резулгата... Първият опит не беше успешен, защото не уцелих кой канал да отива към входа на волум педала (Беспеко, моно), но после оправих нещата. Само да се съвзема от напрегната седмица и ще постна схема (може да е от полза).
  7. Ха, яко! Обаче ако ползваш експрешъна (да кажем Wah), няма ли да намалява и volume? Иначе за бирата - няма грижи, само да се засечем
  8. Нямах късмет с Elixir-a. На кухарката скъсах 3-та и 1-ва (1-та по особено тъп начин), а нa ел-ката 1-ва (скъса се на бриджа, та не знам дали не трябва да му се прави нещо). Сега сложих Fender Bullet 9-42. Определено звука ми харесва повече. Иначе с Elixir определно се свири "мазно".
  9. Мерси, видях на едно място подобен... ще отида да пробвам
  10. Здравейте, От скоро се сдобих с DigiTech RP-155. За домашните ми занимания и разпускане в свободното време върши прекрасна работа. Но нали апетита идва с яденето... Джаджата има вход за volume/expression pedal, който да регулира нивото на пресета или съответно ако има Wah/Whammy в него да ги контролира тях. По незнайн причини DigiTech не са решили за нужно да дадат примерни устройства, които стават за тази цел. Казали са само, че трябва да е "пасивен". От скромните ми познания, това ще да е нещо като "потенциометър" във формата на педал, ама дали е така? Та въпросът ми е: Някой пробвал/знае ли за такъв работещ педал? Предпочитам мнението да е от "пробвал" Благодаря предварително!
  11. преди няколко дни гледах миналогодишния Кросроудс. По едно време излезнаха ZZ Top, освен че забиха яко ми направи впечатление отработените стъпки, завъртания към микрофона, едновременно поклащане и т.н. Може да звучи смешно на пичовете от рок'н'рол хавата, но това си е бяха мини хореографии, които повярвайте ми, сигурно ядат 10-15% от репетиционното време, да не кажа повече.
  12. еликсира се изплащат, не знам колко свириш, но ако не е по 3-4 часа на ден ще те радват доста месеци...
  13. Johnny Boy

    Behringer Stompboxes

    Понеже се спомена Ultra G DI - там има малка особеност, пише я с малко букви Design by J Rath - мисля, че това е ключа към успеха на джаджата
  14. бе не знам за стари струни, но некъв фалш има в цялата хава...
  15. бе поне това е присъщо за шопа - Нане му пее, а оно рупа ли рупа...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.