Jump to content
Българският форум за музиканти

Lathron

Members
  • Мнения

    330
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

1170 профилни разглеждания

Lathron's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

135

Обществена Репутация

  1. Имам Mooer preamp 005 - откакто взех лампов преам не съм го пипал, но пък е 5 пъти по-голям и 15тина пъти по-тежък от муъра. Въпреки това изкарах няколко дребни гигчета с него . Ако и компакният вариант, и този вариант са просто ОК - тогава не виждам защо да е в негативна посока . Това също ме интересува, доколко на клубните сцени озвучаването с микрофон е добро и дали нещо под 15-тина вата лампа ще свърши работа (според опитните хора тук естествено)? Ако повечето озвучители са с произволни микрофони или недоглеждат какво правят... някак си бих вярвал на директната връзка повече.
  2. Целта ми не е с драйв и IR да ходя да свиря или да правя компромиси, а да видя останалите китаристи какви портативни ригове ползват и как се справят с нормалните барове и места за свирене. Комбо 112 с микрофон и ефекти си е напълно съвпадащо в тази категория примерно. В момента аз лично сякаш клоня към някое леко комбо, което поема хубаво ефекти (примерно Boss Katana или други предложения), а включването директното да го ползвам при наличието на адекватни монитори или по-тежки пътувания. Аз съм доволен, но силно зависи какъв IR ще заредиш и евентуално как ще го донаместиш с еквалайзера. Може да замести пауър амп (прекалено е относително това), доколкото вградената му симулация за това те устройва. Мен лично не ме - при къстъм импулсите винаги я изключвам. Също така освен Magnum, друг малък вариант е и Mooer Babybomb 30. Линк или име на усилвателчето, звучи интересно?
  3. Наясно съм с пробването, но варианти има бол... не може всичко да ми хрумне от раз Какъв процесор използваш? Към момента съм хвърлил много здраво око на HX Stomp - заедно с Tubemeister-a и същевременно и сам чрез симулациите му + текущите ми ефекти.
  4. Здравейте, ВАЖНО: Темата е за удобство в целия процес на мъкнене и наместване на техника при участия, не че звука и тона на 4х12 с някоя 100 ватова глава е бруталити.. това го знаем . все повече клоня към леките и портативни китарни rig-ове за лайвове и реих да видя дали има подобни съфорумници и какво използват . Идеята ми е да обменим малко идеи за сетъп, който е тестван и използван. Примерно: Какво използвате вие в подобни сценарии? Влизате директно в PA с процесор? Използвате IR - ове и подобни? Имате малко комбо с клийн и всичко останало е в педалборда? Или използвате комбото само за монитор на сцената? Смятате ли, че е нужно повече от 112 кабинет в сегашните клубове (разчитаме, че има озвучаване и тн)? Аз лично до момента съм тествал тези варианти, директно в системата/PA: Blackstar HT Dual като усилвател чист/гейн -> Mooer Radar с OwnHammer Messa 412 IR (Blackstar: двата канала за мен звуат доста различно и EQ секцията не е оптимална в случая) Hughes & kettner Tubemeister 18 - чрез вградения red box; използвам и двата канала на усилвателя
  5. Аз имам Radar + Mooer 005 (EVH) и съм си доволен :) От всичките им заредени IR-a реално ми харесват около 2-3, но пък винаги може да се купят по-качествени, което все повече обмислям. Ако си в София и много се чудиш може да измислим нещо да ги тестваш.
  6. Здравейте Търся лютиер, който ще може да изработи нов pickguard, тъй като си взех нови адаптери и няма как да паснат на стария. Става въпрос за гр. София, като ще се радвам да намеря човек, който е в централната част на града или около жк Младост. Благодаря предварително!
  7. "A demo of the newest prototype Charvel done for Guitarist Magazine."
  8. Съвсем случайно намерено, беше ми много интересно да го изслушам
  9. Ето я: http://www.muzikant.org/lessons/composing/198-bridge-in-contemporary-music
  10. Lathron

    "Признание" - Savov

    Бравоо! Много се радвам и на видеото, и на песничката! Супер са станали
  11. Lathron

    AC/DC - TNT

    https://soundcloud.com/lathon/ac-dc-tnt-guitar-cover
  12. На класическата китара "точките" са отстрани на грифа, не върху фретборда. (В повечето случаи) А ако там няма, винаги може да залепиш малки парченца тиксоо, на исканите места (пак отстрани на грифа.)
  13. Благодаря, радвам се, че ти е харесало!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.