Jump to content
Българският форум за музиканти

kkch

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Велико Търново

kkch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Имало е кост...и за сега съм се спрял и аз на това,но исках да видя някой който е ползвал и кост и графтек ако има да каже.
  2. kkch

    Перцето

    Tortex 1, Tortex 1.15. Уникален грип имат и държат. Сега пробвам някакво Alice милиметър и нещо ама... бързо го изядоха .12ките струни
  3. Heartman, проблема идва от тъпия дизайн на главата на китарата (красива,но не особено ефективна) . 3-та и 4-та струна правят голяма чупка от нъта към ключовете. В повечето случаи няма проблеми,но от време на време мамата си трака. Стринг бътлъра съм го виждал,но не е нещото което търся. Искам съвет просто за магаре.
  4. Здравейте! Горд притежател съм на Епифон G-400. Както с всички китари в стил Гибсън имам проблеми с 3та и 4та струни. Особено 3-та забозва яко. Резнал съм леко нъта, така че да се получи не вертикален улеи,а леко като фуния,за да може струната да прави кривата от нъта към ключа по-гладко. При всяка смяна на струните слагам графит или от молив или графитена паста на нъта и бриджа. Нещата са мааааааалко подобрени,но не се чувствам сигурен,че след мазен бенд на 3та струна нещата няма се омажат с настройката. Та...решил съм се да търся друго решение,понеже съм пурист и обичам SG-то и не смятам да сменям китарата скоро. Въпроса ми е: Какъв нът да си купя? Графтек или кост? От къде ще ми е на оферта? Моля ви споделете мнения,който е ПОЛЗВАЛ нещо различно от стокови пластмасови магарета. ПС: Ако ще ми се правите на професори или да ме пращате на лютиери...не си губете времето да търкате боята по клавишите. Рядко пиша във форуми,главно защото повечето много разбират и си хранят егото като клавиатурни нинджи. Китарите и майсторлъка са ми мания и обичам сам да пипам бебчетата си. Все пак неволята е най-добрият учител Хайде много рифове и безброй безплатни бири!
  5. kkch

    Sunn O))))

    А къде мога да видя,чуя нещо на Randall?Кой е дистрибутор за България щото нещо гугъл не ми казва
  6. kkch

    Sunn O))))

    Наздраве! И на мен ми беше странно,че са шумни ама за сметка на това казват,че в сравнение с лампа не пробива микса. 2:55
  7. Исках да кажа,че струните не стояха паралелно на грифа,и имах много нисък екшън на първите прагчета (без натискане) а нормален (за мен) на другите позиции.
  8. kkch

    Sunn O))))

    UPYR ФЕН СЪМ ВИ !
  9. kkch

    Sunn O))))

    Не знам дали се заяждаш,но разликата между 50 и 100 вата вързани на един и същ кабинет (например 4х12) е около 2-3 дб.Четох в хармонията (harmony central) ,коментари отностно въпросните бета серии на Сънн и всички коментираха колко е шумен.Разбира се има балкан разлика между това да е шумен и колко добре пробива микса на живо.Вярвай ми стоял съм на репетиции където оглушаваш от единия китарист,а чуваш само другия. За Orange съм крайно скептичен...много пари за неоправдано качество и залагане на стари лаври.Fuzz педалите са едно на ръка.Искам доволно клатене и без буустъри,драйвове и тем подобни.Давам пример с Red Fang,които вадят ненормален тон от тия животни.И китаристите,и басиста ползват Sunn Beta (разликата между Beta Lead и Beta Bass е само в ревърб секцията).Знам колко сте злонамерени към солид стейта и повечето тук сте "професори" и "маестро виртуози" и не искам да ми натяквате "Купи си лампа и няма да съжаляваш". И на лампата ще й дойде времето.Просто тея реликви ми направиха страшно впечатление и реших да се посъветвам.Не очаквах някой да отговори. ПС: Комбо версията на ампа е много интересна.2х12 под ъгъл.
  10. kkch

    Sunn O))))

    Здравейте, български гиър хедове! Интересувам се от известно време насам от транзисторните усилватели на Sunn.Знам,че не се произвеждат от 15тина години (може да бъркам) и,че напоследък стават доста скъпи заради популярността на стила в който са главна сила.Въпросите ми към вас са няколко. В България срещано ли е таквоз животно? (Sunn Beta Lead/Bass,Concert Lead/Bass) Имат ли заместители и клонинги?Знам,че Randall имат доста силна серия солид стейт ампове.Дали имат нещо близко до тези ретро легенди?Забелязал съм клонирани усилватели под името Monolith,които уж се доближават силно до оригиналния двуканален Sunn Beta. До колкото знам,това е един от най-шумните 100 ватови животни познати на човечеството.Знам,че са стари и не надеждни вече и, че сигурно ще изям доста рогатни от "професорите" и "ламповите нърдове" тук,но всеки носи своя кръст към своята голгота.Не ме съдете,просто това е тона,който търся в момента. Наздраве !
  11. Когато минах на 11-54 в До стандартен се наложи да "изградя" нъта (понеже е пластмаса) със сода и моментно лепило,защото в музикалния нямаха мой размер магаре,а моето беше изядено от 10тките и имах нокът разстояние на първи праг,което не е проблем за 10-52.При 54ката имаше адското бръждене на свободна позиция.Интонацията не беше кой знае колко за бутане,но имаше разминавания заради по-ниската тоналност.Тръс рода подлежеше на леко отпускане,не заради екшъна,а просто за елиминиране на бръжденето около средата на грифа.Вдлъбнатия лък изобщо не ми пречи,даже за блусарски истории е много по-удобен заради "закопаването".При всички случаи е до това какво ти харесва.Аз лично съм на вълна стоунър и дуум метъл и обичам да има малко борба с китарата и чиста капка мазохизъм.Това however,не ми попречи по никакъв начин на бързите лийдове и скали (защото всички знаем,че китаристите обичат да свирят бързо и глупаво).Може би дебелината на струните компенсира малко.ПАК КАЗВАМ,че е до това какво ти харесва на теб.Ако не си много пипкав и не разбираш от проста физика и малко механика НЕ си пипай тръс рода или екшъна.Прати я на лютиер и му дай своите изисквания.
  12. Научаваш китарната част до болка.За упражнение може да си пуснеш да си четеш нещо или да отвориш книга и да четеш и да свириш еновременно без да се разсейваш от китарата,но да не бъркаш песента.Аз ползвам тоя метод да проверявам колко добре знам дадена песен.След това научаваш вокалите,така че на сън да те бутнат да ги пееш и започваш.Аз лично най-лесно уча някои песни докато си ги тананикам или пея.По-лесно да я научиш е да пееш докато учиш акордите на китарата.Така с малко упражнение ще ти стане навик както да я пееш така и да я свириш.
  13. Вмомента китарата е със свалени струни.Реших да проверя как ще е след като и сложа нови.За сега няма да го пипам.
  14. Здравейте! Имам въпрос относно това,как да си настроя тръс рода на китарата,понеже дупката не е горе при ключетата,а долу до нек адаптера.Има ли нещо по-особено и накъде трябва да върта за да не е изкривен грифа напред (up-bow).Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.