Jump to content
Българският форум за музиканти

CIH

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно CIH

  • Рожден ден 01/01/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    България

CIH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. CIH

    Preamp към смесител

    Май не са адапторите. Сега погледнах на чисто, без амп жужи ми от бриджа. Възможно ли е все пак и колко е вероятно адапторите ми да правят жужене?
  2. CIH

    Preamp към смесител

    Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете. Това силно ме притеснява. Китарата е Ibanez GRx70 със stock адаптери.
  3. CIH

    моля за съвет..

    Аз бих избрал Bossa, защото имам лош опит с гаден звук от зумове. PODовете не са лоши, а наче и Voxa, посочен TARKO е добро решение .
  4. CIH

    Preamp към смесител

    Първо съм много благодарен на всички, които пишат в тази тема и ми помагат. Аз имам POD XT и мисля да не купувам друга кабинетна симулация ами направо едни стъпало и кабинет . От известно време имам проблем, който не мога да установя от къде идва. http://www.soundclick.com/util/downloadSong.cfm?ID=12130003 На горния линк съм записал как свири моето чудо. Чейна ми е китара -> ADA MP1 -> POD XT -> запис, като на пода му ползвам кабинетна симулация и малко ривърб. Искам да кажа, че това за което ще говоря се получава и без пода да е в чейна, т.е. не е от него. Предварително сори за скапаното свирене, но съ на 2 години китарист . Първо удрям трета струна на 24рто прагче, т.е. ми на бридж пикап, после на нек. Когато съм на нек се забелязва ужасно такова трептене. Звукът не е мазничък а някак си полсура. Вие го усещате. Не мисля, че е от чейна, защото го има и само на адата и само на пода, не е жужене на прагчета, защото удрям на последното пък и преди 3 месеца ги смених и преди месец ги нивелирах. Чудя се дали е от адапторите. Вие как мислите ако ги сменя ще се оправи ли това. Защото в момента, това най-много ми скапва чейна. Моля помогнете ми да реша този проблем cos it's driving me CRAZY!!!
  5. CIH

    Preamp към смесител

    Абсолютно забранено е контактите в едно помещение да не се заземяват в една точка, но както каза Ник "в пловдив бяха изкарали едно момче с линейка заради такива тъпотии". Така, че в България сме все пак и е прав. Мен в една репетиционна както съм хванал китарата ако отида да пея на микрофона и ме изпира тока . Аз на Адка така или иначе ще ѝ взема едино стъпалце или кабинет, но по-нататък, защото сте прави, че това е компромис. Въпроса е да се изръся ли сега за JDX струва ли си, или берингерчето си струва повече. Защото вижте какво прави JDXа. A Beringera ... става дето викате.
  6. CIH

    Preamp към смесител

    TONI, Ти казваш, че няма проблем АДА да го пусна направо към GI100 без кабинет към него и после в пулта. Междо другото аз имам POD XT, на който пробвах кабинетните симулации към АДАта. Гаднички са . Само дето нулите и единиците не му чувам на това нещо . До сега свирех с него, но откакто имам лампов преамп се чудя как съм го слушал . Ти самия си ползвал GI100 и казваш че вади хубав звук. Смяташ ли че няма да убие усещането за лампа в преампа? Дали имаш идея Radial JDX ще мога ли директно да го ползвам така. При нас в Пловдив има Филибе Мюзик, които го внасят. Надявам се да ми дадат да го пробвам как ще звучи с преампа, преди да го купя. Лошото на берингерчето е .. няма къде да го чуя . А гледам в тубата всяко клипче на Radiala уникааален звук вади . Берингера ... всеки различно .
  7. CIH

    Preamp към смесител

    Icarus, този човек тук Обяснява, че самия JDX "слуша" сигнала или по-скоро как той се променя зависейки от това как кабинета и главата си комуникират и на базата на него преценява какво да вкара в миксера. За това питам дали ще звучи добре ако няма кабинет. Другото нещо е ... абсолютно ли си сигорен, че ако сложа лампов преамап няма да го изгоря? Това което Ники предлага съм сигурен, че е супер яко, най-малкото българското си е българско, пък и Ники го знаем всички . Проблема е че няма кабинет симулатор. В момента хващам лайн изхода от преампа и го вкарвам в лайн входа на миксера. И без кабинет това звучи отвратително при дисторшън. Ако сложа DI бокс без кабинетен симулатор, не виждам голяа разлика междо това да сложа DI бокс и да го вкарам просто в микрофонния вход на миксера. Тъкмо обратното, ще влоши сигнала, защото го снижава и после минава през мик преамп. 7thString ако ADAта имаше изход за смесител, нямаше да отварям тема, защото щеше да е безсмислено . Имам само Input, out a, out a, fx send fx return, headphones и някакво си "fast blow" на което има врътка, на която пише fuse.
  8. CIH

    Preamp към смесител

    Здравейте съфорумници, Тъй като не ми се носят кабинети и други щуротии, заради напредналата ми вързраст от 25 години, си взех преамп. Преампа е ADA MP-1. Много приятна придобивка. Но какво става ако реша да го пусна директно към смесител? Ми нищо смислено. Което показва, че ми трябва DI box сис speaker simulator. Не знам какъв. Чейна който гоня е: Китара -> DI Box + cab sim -> Mixer. Без стъпало и без физически кабинет. Разбира се като един добър интернетаджия се разтърсих в интернет, но малко се обърах поради която причина пиша тук. Намерих няколко продукта, но не знам кой ще ми свърши работа. - Behringer GI100 68 лв. - това чудо е евтино и има доста клипчета в интернет от които видях че ... става. Не е лоша идеята му. Не знам до колко е добър звука, защото всички които са го записвали са изкарали различни като качество резултати. Да не говорим че в тубата качеството на записите е лошо. Въпроса ми е дали ако включа лампов преамп към това, то няма да скапе звука и да направи покупката на преампа ми безсмислена? - Palmer GDI09 - не го намирам в България и не смятам да го взимам от бея, до колкото разбрах прави същото като горното с мааалко по-добри резултати. Не знам дали не изисква наличие на стъпало и кабинет. - Radial JDX - 400 лв. - не ме притеснява че е 400 лв. защото който е хванал това чудо е казал, че звучи прекрасно. Проблема е че на всякъде видях, че се включвало по следния начин китара -> глава -> радиала кабинет | радиала -> смесител. Даже в едно клипче в тубата един разправяше, че сигнала от кабинета се връщал в радиала и радиала го изчиствал след това действал като микрофон, който да включиш към смесител. Въпроса ми е може ли да направя чейна Китара -> ADA MP1 -> Radial -> Mixer и това да звучи добре? Ако имате други идеи, моля споделете ги с мен. Поздрави.
  9. Конкретно Fender Frontman не ме кефи, защото няма ниакакъв брайтнес. Звука му е прекалено топъл, а аз търся тъкмо обратното, освен това звучи малко крънчи, а аз не търся това. Търся идеално чист усилвател . Инач Pod 2.0 е нещо минавало през ума ми, но трябва кубе, за тая работа. Освен това идеята за дисторшън педали вместо симулатор на усилватели ми харесва. Има и друго, да сложиш симулатор на усилвател в усилвател ми прилича на ... как да омажем звука . Еми да ама е много чст като звук а другите му модели имат много малък диаметър на говорителя. Иначе прав си за това че ми е много . Що се отнася до това че има и други марки, да прав си, но аз не търся процесори със симулатор на усилватели, а симулатори на педалчета. Другия вариант е да намеря амп който да е само чисто, ама наистина чисто и да взема едно POD 2.0, но не знам какъв да е усилвателя. Mисля да послушам този човек .
  10. Няма значение дали ще е метал зоун. Идеята ми е дали този амп ще се разбира с хай геин дисторшън педали. Мисля да си взема един JC60 и после някой процесор на бос. JC120 е по-як защото има бутон за брайтнес, но ... 30 кила, как ще го мънка по купони . за това мисля да взема 80 ватовото изпълнение, пък 400$ са ми малко множко за такова парче . Дали 60 ватовото изпълнение вади същия брайт готин звук както 120 ватовото? Дано намеря някъде от където да го взема на старо .
  11. Здравейте отново хора. Мисля, че разгледах много ампове, но на всичките им липсва брайтнес. Всички ми звучат някакси глухо. Нямат присъствие. Открих нещо, което ... е уникално има уникална чистота и присъствие.Гoворим за Roland JC60/120. Да знам, че е само за чист звук. Но мисля, да си купя това нещо, и няколко педалчета на бос. Дали ако сложа на този амп метал зоун на бос ще звучи добре. Мисля, си че този чист амп с правилните дисторшъни може да изкара перфектно всеки звук. Изкажете мнение . ПС: Не мисля да го ползвам само за метал, но и за оувърдраив и други педали. Просто се чудя дали това усилвателче с правилните дисторшъни ще изкара перфектно всичко .
  12. В тубата всичко е с ужасно качество. Но да прави сте хора, ще ида до магазина и от там ще си избера. То се е видяло, че или ще го чуя или няма как . Мерси на всички за помощта .
  13. Здравейте хора, Имам си аз в къщи едно Line 6 TonePort UX2. Много е готино и има някои уникални усилватели, които много ми харесват. Но не мога да го нося никъде, защото е зависимо от компютър и колони. Не мога да се движа с китара, комютър и колони нали? И сега мисля да си взема кубе или процесор поне. Хато усилватели харесвам Plex, Tweed, Spinal Puppet който е на Line 6, даже той ми е любим и разбира се Orange. Също да има и нещо чистичко . Искам да имам кубе, което да им прави симулация на всичките, но е много важно за мен да има чуст и хубав звук. Да не е глух, да има мноо голям презънс, ако ме разбирате. Защото повечето процесори например звучат все едно си хванал плъзгача на Tone и си го сложил на минимум. Ето това не ме кефи. Просто търся качествен звук. Чудя се дали Line 6 Spider 4 има същите звуци които има в Pod Farm. Как е той с качеството на звука, чист ли е готин ли е. Има ли гореспокенатите усилватели? Те добре ли звучат. Посъветвайте ме хора, какво кубе ще ми свърши работа. Иска ми се да вадя звук като на глам метал китаристите и той да е просто качествен и чист и да няма много шум. Също така ме интересива дали процесорът POD 2.0 има същите ампове и ефекти като POD Farm 1. Благодаря ви предварително .
  14. L.K., не е гаден звука да ти кажа, пък дали свиря неправилно и за това съм скъсал струна, вече не мога да знам . Иначе струните бяха на три месеца, но аз си правех сметка да гисменям на 6. От моя скромен опит и от това което прочетох разбрах следното: Еликсира са страхотни като звук, много чисти, много време траят, но чух и от други, че първа се къса лесно, освен това от покритието ми, се хлъзгат пристите при бендване. Извода ми е, че са добри за ритъм и за акустична, но не стават за сола. Черох за ърни болките и дадариото и разбрах, че са с еднакво качество по принцип и кои са по-добри са въпрос на вкус, но в България ги продават ръждясали. Фендерите са само за китари фендер или поне така твърдят повечето хора. Пробвал съм ямаха и трябва да ви кажа, че с бая свирене си държаха 1.5 месеца и тона им беше як. От Евтим прочетох в друга тема, че освен Ямаха хубави са Кобра и Куин. Не знам дали мога да намеря кобрата и куина в Пловдив, за да ги пробвам. Главно ме притеснява да не си купувам струни, които да сменям по-често от един път на 1-1.5 месеца. Щото чета тук теми, в които всички пишат как като си купели ърни болове и дадарио и на третия час им потъмнявали, пък моите еликсирки докато не я скъсах не съм си мислел за потъмнявания и глух звук. Защото 10 лева на месеца за струни е ОК, но примерно да ги сменям два пъти или повече в месеца ми е бая. Та искам да питам, дали с другите струни при свирене около два часа средно на ден, ще звучат добре цял месец? Дефакто като тегля чертата ако сменям струни от 10лв. веднъж на месец и ако късам струни за 30 веднъж на три месеца излиза, че ми е все тая, но еликсира ми се хлъзгат при сола и си мисля да си купя други да пробвам .
  15. Здравейте хора, аз свиря на ел. китара от декември и все повече полудявам по този инструмент, няма да обяснявам колко ми е кеф да го правя. По принцип за времето което свиря съм пуснал не повече от 2-3 теми, защото съм се научил да си говоря с гугъл и ю туб, но има неща които не можах да науча от тях, за това реших най-после да се оърна към вас . Първо искам да споделя голямата си мъка. Преди малко както свирех по акорди Carrie на Europe първа струна ни напусна за винаги. Беше тежко но го преживях. Искам да ви питам правилно ли е да удрям акорди с 0.73 пперце на дънлоп, не е ли прекалено дебело и за това да съм я скъсал. Също така се чудя, дали да не спра с еликсирките, защото уж излиза по-евтино тъй като са по 30 лева а траят 6 меесеца, другите са по 10 и траят по 1 месец, но като ще късам струна на третия ... няма смисъл. Пък и старата струна е гадна на вид и т.н. Вие какво мислите, дали е по-добре еликсира, или да взимам без покритие и да си ги сменям редовно? Другото нещо което искам да направя, е да и придам малко вид. Да е красивичка. Видях че за тялото има гелчета за лъскане, но никъде в интернет не ми казаха нищо за грифа. А по дървото на самия гриф има педна, набили се прахове между цепнатините и т.н. Намерих клипчета как да си полирам прагчетата, но никъде не намерих клипчета как да махна бриджа, за да имам достъп до грифа. За това може ли да ми дадете клипче как да мана струните от грифа, без да ги отвивам от ключетата или пък ако трябва да ги отвия дали може после също толкова добре да се завият. На тези въроси не си отговорих. Другото, което икам да ви питам е с какво да полирам дървото на грифа, за да стане красиво? Благодаря, че прочетохте безкрайния ми пост и още повече на тези, които ще му отговорят .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.