Jump to content
Българският форум за музиканти

EvenFlow

Members
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно EvenFlow

  • Рожден ден 02/22/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/usuals
  • ICQ
    0
  • Skype
    hairspray-queen1

Profile Information

  • Gender
    Female

Последни посетители

781 профилни разглеждания

EvenFlow's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Нямам проблеми с пряката комуникация, имам проблем с обяснението на неща, които не са ми особено ясни, но повярвай, давам всичко от себе си... Моделът е Sony Mhc Gt444...Не мисля, че сегашното ''заболяване'' има история, тъй като се случи само преди няколко часа... Иначе, какво е правено... беше изгоряла интегралната схема преди година и половина, отнесох я на ремонт, поръчахме схемата, сложиха я, и от тогава не е имало проблеми... Не зная с какво ще ти послужи тази информация, но съм от Радомир. Предния ремонт бе направен в Дупница. За снимките, утре по светло, но за качеството не давам особена гаранция, ще са с телефон. Само да конкретизираш какво точно ще ти бъде от полза да снимам...
  2. Нямам идея в кой раздел трябваше да пусна тая тема и се извинявам предварително за невежеството и възможното неудобство на модераторите. Дори не знам дали е и за този форум, но тъй като тук наблюдавам постоянно хора, които разбират от техники... реших да си оплача накратко съдбата... Държа да се допитам какъв евентуално може да е проблема, с който се сблъсквам в момента, че вече ми идва да я взема и хвърля през прозореца, щото преди няколко години се изръсих за нея много повече, отколкото моя стандарт позволява и след купища ремонти, сменяне на интегрални схеми, чиято цена и монтиране струва горе долу колкото половината на цената на цялата уредба (в днешни дни...). Сега изникна поредния проблем. Както си свиреше просто спря. Обаче интересното е, че стрелката, продължава да се движи, тоест уредбата работи, просто очевидно не дава никакъв сигнал към тонколоните... по принцип като я пусна тая уредба от колоните се чува звук, имам предвид жужене, съвсем леко, което е знак, че работи, но не е пусната никаква музика. Сега - нищо. Ни звук, ни шум. Интересува ме какви са възможностите ... имам предвид, нещо голямо ли е като повреда, нещо пак скъпо ли трябва да се подменя и какви са вариантите... Извинявам се пак за раздела, и мерси за вниманието.........
  3. БлагодарЪ Разбрах, че имам две най-оправдани опции, пад или ear plugs. А защо не и двете... само че едно по едно Че криза... по-скоро катаклизъм :р Гледам, че всъщност има хиляди начини, чак отвъд въображението ми. Просто исках да бъде нещо по-масово.
  4. В пубертета и аз много се зарибявах с тия неща. Имах същата конзола Behringer bcd 3000, но в последствие я продадох. Не съм навътре в нещата, може би защото много малко съм се занимавала с това. Но неслучайно със закупуването на тая конзола ти се дава и оригинален диск с трактор-а. Просто с тая програма конзолата работи най-добре, най-безотказно и много рядко ще ти бъдат съзавани проблеми Не разбирам желанието ти да работиш с Виртуала, при положение, че е елементарна и уникално скучна програма. Като трактора е на много по-професионално ниво, а сега вече като имаш контролер, не ти се налага да цъкаш с мишка на виртуал ''диЖей'', а да работиш на конзола с трактор, което е един вид прогрес...
  5. Здравейте. Отдавна не съм писала, или съм без нет или заблявам... От доста време вече ''подсвирвам'', на що годе истински барабани, но все още не мога да се похваля с почти никакъв стик контрол. Доста искам да го усъвършенствам, даже исках точно от там да започна, обаче... все още не мога да намеря правилния метод. Първоначално от инат си казах, че на барабаните ще го уча контрола, чиста и естествена работа... докато не усетих, че главата ми почва да кънти и боли от толкова безспирно тряскане. Така че явно това определено не е вариянт. Четох какви ли не методи...възглавници... ? Не знам, на мен лично това не ми върши абсолютно никаква работа, може би хората имат предвид дунапренена възглавница? Или? Защото не намирам логика. За мен е важно да владея контрола, отскока и всичко останало... Имам един соло барабан вкъщи, но бая джангър вдига, няма какво да обяснявам...така че и тоя метод отпадна. Та най-накрая се замислих за прословутото чудо на съвремието - практис пад-а. Не е скъп и изглежда елементарно да си го поръчаш и да го ползваш. Обаче говорих с един тип, който свири от много години и ми каза, че с практис пад също било ''безсмислено'', защото не имитирал досущ барабана ... което е логично нали... но по думите му излезе така, че не видиш ли чувството на пада и на барабана е толкова коренно различно, че наистина нямало смисъл да давам символичните 10 лева за такова чудо. И понеже никога не съм ползвала такова нещо, искам наистина да ви помоля да поговориме на тая тема... има ли смисъл да си купувам? Или повече смисъл има да си жертвам тъпаните, но да се науча по ''естествения'' начин. Искам да се уча на нещо, което доближава най-силно чувството да свириш на истински барабан. Колкото и примитивни методи, искам да зная именно падът ли наистина е най-препоръчителен и полезен, или просто по-приет метод? Мерси.
  6. Едва ли бих могла да ти дам съвет, тъй като всички вариянти вече са описани по-горе, пък и самата аз до скоро имах тоя проблем и съм пробвала някои от гореспоменатите предложения. Обаче истината е (поне в моя случай) че колкото и парцали да слагам отгоре, тениски, или да пъхам в касата одеала и олекотени завивки... :lol: Панелката си кънти стабилно и това е грозната тъжна истина в моя случай... понякога недоумявам всички, които свирят на барабани къде по дяволите го правят и как го правят? Аз лично се отказах, в момента съм преустановила всякакъв вид упражнения, защото както казах вече си тряска стабилно каквото и да предприема , както и да се опитвам да ги ''заглуша''... най-малкото през прозореца се чува и в квартала всеки шум се чува като писък в тунел, няма спасение, глупави блокове и панелки. А помещение така и не мога да намеря, губя си ценното време, до сега можеше поне малко да съм напреднала, но уви. Ще се оплаквам в такъв случай... никога през живота си не съм имала по-силно желание да живея в къща.
  7. Пише, че е на 24 години.... пише го в профила му.... отляво. Благодаря, явно просто не се оправям добре из youtube-а. Извинявам се за спама.
  8. Да, тъкмо вчера търсих из нета има доста онлайн метрономи. Вярвам, че ще ми свършат чудесна работа.
  9. Всъщност то е късно вече, взех го сета. ''сет'' е малко силно казано, тъй като няма чинели, вече бяха продадени. И фус машината не е особено ''фус машина'', тъй като педалът й липсва. Предпочетох да взема набързо възможно най-евтините и раздрънкани барабани и с времето да ги постегна, отколкото ако чакам да събера някой лев за по-запазени... особено в моя случай...втория вариянт щеше да отнеме ужасно много време. Пък и човека, от който ги взех живее до моя блок, стори ми се направо нереално удобно, а така и ги отървах от него, защото определено и очеизвадно не знае как да пази инструмент. И сега кво остана... комплект кожи, една нормална фус машина и 2 чинела и стойки за тях...и столче. До лятото предполагам, че ще съм ги набавила. Барабаните пише, че са ''amati'' , обаче са поне на 10 години, че и отгоре. Виж барабанчето и касата са в отлично състояние (поне те ;D ). Опитвам се поне по-елементарните неща да схвана , сядам всеки ден , отделям по няколко часа, колкото имам възможност, че съм в апартамент и съседите ми пощуряват и вече трескаво си търся някакво изолирано или поне по-удобно помещение , където да ги отнеса, че тука с всеки изминал ден става все по-недопустимо... Въобще не съжалявам, че се захванах. За сега напълно отхвърлям вариянта за уроци, тъй като разглеждах цените на урок и не мисля, че ме устройва поне за момента... щото за тия уроци трябва да се ходи до София, и като към таксата за уроците прибавиш пътните разходи, тия уроци ще ми се вържат златни. Сега остава само да посъбера парички и да се оглеждам в купувам/продавам.
  10. Има един пич, норвежец, който преди няколко месеца открих във youtube. Не е известен, прави любителски клипове, но определено ужасно много ме вдъхновява и много ми харесва стилът му на свирене. Имам чувството, че му се отдава толкова много, че го прави с ненадмината леснозабележима лекота и ловкост. Другото нещо, което ми направи впечаление е колко чист и мек звук вадят барабаните му, не знам дали е от самите барабани или от качеството на клипът или микрофоните, но определено от толкова много клипове с дръм кавъри, които съм гледала, този бие всичко. Много ми харесва. Жалко, че не пише никъде в профила му на колко е години, но не изглежда особено възрастен... невероятен е. http://www.youtube.com/watch?v=FjT-Go4QREk&feature=player_profilepage
  11. Хахах аз отново изскачам с ударна доза въпроси... Днес ми изпадна една оферта, един пич от съседния блок...съвсем случайно се присетих, че преди много време някой ми бе казал, че има барабани, та днес отидох до тях и ми заяви, че ми ги дава за 200 лева. като разбира се е ясно в какво положение са. Всички кожи са за смяна, фус машината не бачка и няма чинели. Въпреки това обаче вече съм поела ангажимента и съм решена да ги взема като за начало, пък...ще ги постегнеме Въпроса ми е на какви цени вървят кожите и има ли нещо специфично и важно, което трябва да знам за тях преди да си купя някакви? И дали има смисъл да си взимам нова фус машина или втора ръка , при положение , че сета е бая дърт... от целия сет ми направи впечатление, че касата и педалът са най-запазени. Като за начало какви чинели да си взема? Имам предвид като за начинаеща...питам всички тия неща с ясното съзнание, че мога да се разровя в нета и да го прочета всичко това, обаче въпроса е да ме посъветва обикновенния потребител, защото така преценката е по-реална. Мерси предварително ОТНОВО. Поздрави, Ромина.
  12. Благодаря за отделеното време и съвети Ако все пак някой някога прояви желание да ми даде 3-4 урока БЕЗ да ме блокира без никаква причина след като вече сме се разбрали ще съм благодарна Все още имам нужда от такива предложения. Мерси.
  13. София област Живея на 41 км от София, пътя ми до там е час без малко... та за това не представлява никакъв проблем да отскачам до там (и в областта) стига някой да има време и желание да ми отдели няколко часа
  14. А всъщност има ли някой желаещ от тук, който да има желанието да се срещне с мен и да ме въведе поне в основите. Един вид да ми дава уроци? Обаче да е от София област...
  15. Благодаря на всички, че сте съпричастни. Dragon`s Story още една мацка в ''кюпа'', страхотно Мерси, че ми вдъхвате вяра! Разбира се, че ще дерзая, дори вече започнах да кътам левчета за сет. Оттук оттам... много силно съм решена до лятото да го имам. Или поне част от него... Много е хубаво когато най-после откриеш нещото, което наистина да осмисля всичко. А аз определено съм пробвала много неща... То не беше рисуване, не бяха китари... В интерес на истината когато бях запалена по китарата като инструмент беше много вълнуващо, особено когато получих такава. Но нещо... нещо не си пасваше, имаше нещо, което ме накара бързо бързо да се откажа. Може би защото всеки си усеща рано или късно на какво точно да се посвети. Китарата е уникален инструмент, капризен, към който трябва да се отнасяш внимателно ... и определено бързичко осъзнах, че не е за мен. Макар че по едно време сънувах табулатури и guitar pro... уви. Усетих, че не точно това ми запълва душичката... ;D Определено ми се седи на столче и определено ми се размахват палки... само мисълта за това събужда непозната и силна емоция в мен. Проблема, който ме измъчва в момента е, че парите просто не стигат и всеки ден го мисля... мисля го как да стане така, че да скъся някакси времето, в което да намеря ресурса да се сдобия с тях... но не губя воля, това е важното. Като гледам обаче реакциите на всеки са различни. Един казва ''уроците са задължителни'', друг казва ''съвсем не смятам, че уроците са задължителни''... само се виждам как в крайна сметка ще го измъдря импулсивно и хич няма да му мисля Всеки би се справил различно , така че препоръките понякога са съвсем относителни... Благодарна съм обаче, че толкова много хора се отзоваха Надявам се НЯКОЙ ДЕН... да ''тропаме'' заедно drums_fan наплъно съм съгласна относно това, че все пак трябва да има някой покрай теб... да ти посочва грешките и да те напътства как да ги избегнеш. Ако трябва да съм честна в началото точно като се реших, че ще пробвам бях доста предубедена, бях почти сигурна, че съвсем лесно мога да се справя и самичка и всичко да бъде наред... просто да си наредя сета в някое мазенце да си пийвам бира и след няколко месеца да съм навлязла вече в нещата доколкото е възможно. Да ама не... ИСКАМ някой да ме наглежда И ако някой от вас си предлага редовните услуги аз в момента бих ги приела на драго сърце...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.