Jump to content
Българският форум за музиканти

Demiurg

VIP listed
 • Content Count

  924
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Demiurg last won the day on March 2

Demiurg had the most liked content!

Community Reputation

336 Excellent

About Demiurg

 • Rank
  Пилот на Валяк

Previous Fields

 • Инструмент
  bass

Contact Methods

 • ICQ
  147743158

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

1,234 profile views
 1. Demiurg

  Historian - live

  Пловдив, дръж се - идем ! 23-ти юни - Младежкия хълм ! https://www.facebook.com/events/341597366681932/
 2. Demiurg

  Audacity или Cubase 10

  Да, знам, че каза, че си свикнал отпреди време. И аз бях свикнал с Кубейз - с пиратските уроци за версия 3. Само че Кубейса, в пълноправния си вариант, струва едни пари. А тоя Елементс, дето обсъждаш, е възможно най-орязаната версия, която даже не трябва да купуваш - идваше навремето безплатна с някои карти. Това не го броя за версия - има безплатни програми със същите възможности. Относно Рийпъра - не беше нужно да ми цитираш голям шрифт - програмата е БЕЗПЛАТНА до момента, в който не те замъчи съвестта и не решиш да им преведеш едни пари. Иначе трябва да чакаш един надпис да изчезне за 5 -4 - 3 - 2 - 1 сек... Аз го ползвах почти година (нередовно) за домашните ми записи, и откакто почнахме за записваме и миксираме демота с него, тоест - откакто реално ми влезе в работа, чак тогава си го купих. И за тия мизерни пари получаваш пълноправен студиен софтуер, съизмерим с "големия" Кубейс, но по- лек и по- бърз. Ако си инсталираш и SVS-екстеншъните - получаваш маса скриптове за автоматизация. Сега като пак чета темата, виждам, че вече си го купил тоя Елементс, така че мача е свирен - не знам какво обсъждаме. Но все пак, ако ти е любопитно - виж го тоя Рийпър. Аз лично не знам човек любител, който да се е върнал от него към Кубейс. И като допълнение - единствения случай, в който ми е липсвал Кубейс, е като ходим в някакво студио за запис, където работят на него, бих искал да си подготвя скелета на проекта вкъщи (тракове, темпо, маркери и региони (куплет, припев, бридж...)), че да не го правим на място и да ни тече студийно време за такива неща. Та само и единствено в тоя единичен случай, ми се иска да имам един максимално евтин Кубейс, с който да си подготвя тия неща.
 3. Demiurg

  Audacity или Cubase 10

  Що не пробваш Reaper ? Безплатен е, за непрофесионална работа, ако искаш да им дадеш пари - струва 60$, Има всичко необходимо, което би ползвал от Кубейс-а, но е много по- лек и бърз.
 4. Demiurg

  Historian - live

  На 13/04 ще се състои вечеринка под наслов: "Плоската земя - има ли бъдеще в България?". С участието на изЯвените учЕни от камарата на черните архитекти и незавършилите в СУ специалност история, историци. Повече от два часа мистерии, окултизъм и метълизъм! https://www.facebook.com/events/2300142790038710/
 5. Demiurg

  Ново парче от M-Lane

  Доста е зарибяващо парчето, слушах го още много, че даже и си го тананикам по улицата. Обаче вече имам критики: - стои ми доста равно в динамично отношение. Няма ясно подчертаване на силните моменти. Това освен като сила - тоест да намалиш малко по- слабите моменти, че да изпъкне припева, може да се подчертае и от барабаните - доста са прави и малко скучни. Конкретно на припева (" I'm dancing...") барабаните просто си искат по- разчупен бийт, по баса, и чинелчета (водещ райд примерно би лепнал идеално, с подчертаване на акцентите по крашове-сплашове, примерно). Ако барабаните са МИДИ, а не записвани, можеш ли да ми качиш някъде стемовете и миди-то, да пробвам нещо в тая насока ? Също ми е много интересно с какъв софт работиш, и като хост, и като плъгини.
 6. Demiurg

  Ново парче от M-Lane

  Браво Мони, много си израстнал в звуково отношение ! Нямам забележки, или поне нищо, което да ми се набива в уши за 3-4-то слушане ! Даже и жица има - за радост на старата ми дългокосместа душичка !
 7. Demiurg

  Струни Olympia EBS 455

  ^ На всичките струни от линка на Мюзик Дивижън пише, че са от "шведска стомана върху шестостенна сърцевина". Как пък да не са хексакор ? А наличност има, поне в двата им магазина (от два общо), които посещавам. Относно корейските олимпийци - мисля че такова копиране на имена е "подвеждаща реклама" - нещо като китайско AMG, ама то нямало нищо общо с немците, а значело "Advanced Motion Guide", или някаква подобна чекия. При всички случаи такива ги избягвам старателно - предпочитам да давам пари на хората, които произвеждат тая стока от години, и са вкарали маса пари в проби-грешки и прочие ноу-хау, отколкото на поредния азиатски копирач, решил с малко пари да се отърка в големия бизнес.
 8. Demiurg

  Струни Olympia EBS 455

  Тия даже на сайта на фирмата ги няма: https://ebssweden.com/content2/accessories/ebs-northern-light-bass-strings/ Струни на EBS има в Мюзик Дивижън: https://musicdivision.bg/bass-guiatars/bass-strings?mfp=manufacturers[7] Купих преди време най- дебелите (https://musicdivision.bg/bass-guiatars/bass-strings/EBS-Strings-Stainless-Steel-Bass-Strings-50-135), с надежда за масивни плътни ниски, но бях сериозно разочарован - много глух и тъп тон. Може и на бройка да не съм случил, но след 68лв за пробата, се придържам към Rotosaund.
 9. Demiurg

  Маркъс Милър с нов signature бас

  Колегата не коментираше "второ качество", а това, че се продава вече втора генерация на тия басове. Очевидно е, че щом се е наложила втора итерация, явно нещо в първата не е било наред. От няколко дни имам вкъщи един Sire M7 фретлес (вече го няма на сайта им - продава се "втора генерация") и мога да кажа, че съм адски невпечатлен от звука му ! Ако звучеше наполовина както изглежда, щеше да е идеален инструмент, особено за парите си. Адаптерите на тоя бас вкъщи (не е мой, дадоха ми го за записи) страшно приличат на Нордстранд, но с това приликата приключва. На новите версии адаптерите страшно приличат на Delano Time Square, но не се и наемам да гадая звука. На нулирани настройки тоя бас звучи страшно безлично, чак притеснително. Като се навъртят всичките врътки, почва да излиза нещо от него, ще свърши работа, но единственото хубаво нещо, което мога да кажа е, че изглежда много добре, и дървото изглежда читаво. Ако се сменят адаптерите и електрониката (поне, на първо време), има предпоставки да звукне адекватно !
 10. Здрасти, Ако качите някъде няколко примерни парчета, ще е по- лесно хората да се ориентират от самото начало дали ще им допадне стила и дали биха искали да участват.
 11. Demiurg

  Уроци по бас ?

  "Експириънса" няма да го получиш от уроци - оттам ще получиш знание - и за тоновете и отношенията им, и за постановката ти на свирене, и за звукоизвличане... Експириънса е плод на дългогодишна работа вкъщи и свирене с групи. Само с уроци, без да пипваш вкъщи, няма да стане.
 12. Demiurg

  You Fuckin Shit

  Благодаря. В Historian сме само на плъгини - китарни симулатори и EZ drummer, всичко е записвано по къщите, с много непретенциозен хардуер. Прекалено low-cost, но за блек и без това стандартите не са много високи !
 13. Demiurg

  You Fuckin Shit

  Това е доста по яко и като песен, и като звук, от "Струните"...
 14. Demiurg

  Струните На Мрака

  Като има диалог, ще се получат нещата ! Пък и да има спор - стига да е градивен - пак има полза. Давайте да чуем новата версия, с повече бас и по-малко кривене. Jabs - благодаря за програмката !
 15. Demiurg

  Струните На Мрака

  Vargant66 - ти искаш критика: - Относно свиренето - можехте да врътнете още няколко дубъла, имате доста ритмически разминавания в инструментите. - Относно звука - много високи и високи среди, не е много приятно за слушане. За сметка на това няма ниски. И е прекалено препомпено, което също не го прави леко за слушане. Solist - ти не искаш критика, а искаш да изпопадаме в прехлас. Идеално е пич, готов си за издаване - носи го по лейбъли ! -------------------- Добавка: понеже коментирахте Сабат, сега погледнах на колегата Деан един кавър на Сабат, да се сетя за звука им: - има известна разлика с вашия звук.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.