Jump to content
Българският форум за музиканти

Метроном

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    уста и китара :)

Метроном's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Аз го имам същия проблем същия уауа като от заглавието. От потенциометъра е. Продават нови, като пише, че издържат до 1 милион цикъла. Не мога да постна линка към магазина. Но модела на потенциометъра е ECB24B. По-различен е от този на уа-уато ми и не знам дали ще стане като цяло. Въпреки че пише, че е за всички Dunlop Crybaby. Още повече при измерването на пукащия потенциометър ми се струва, че не е линиеен. Докато за ECB24B четох някъде, че е линиеен. Моля ако някой има повече информация за ремонта на уауа-то, да го сподели. Поздрави.
  2. Привет, Ами стараех се да не не се чува само моята китара...затова се пробвах да я направя на нивото горе долу на трака.... А за бендовете (ако е това, което си мисля...тоест опъването на струните...) гледах да ги докарам до някакъв точен тон....тоест да мяза (дет се вика) Както за пореден път казвам....новичък съм с електричката и не знам още много неща...Да не кажа, че не знам нищо.... А и композицията....както казах си беше импровизация на няколко бири...Без никаква идея....Затова и се губи като цяло.... Ама ще пробвам и някаква мелодия да вкарвам де......Та така... Поздрави и благодаря за градивната критика, 7thString.
  3. Привет, Пробвал съм на 3-4-5 мастички ама пак е блусарско ))) Ще започна скоро и да понауча нещо и пак да свиря, че не съм си хващал любимата от няколко месеца Та така. Поздрави и
  4. Мдаа...Явно съм се изложил с последното
  5. Те това се получава на 10+ бири: http://soundcloud.com/firebird-1/zvqhuqlubcgp А и пръстите си натежават Пак се извинявам на нехаресалите го.
  6. Привет, Благодаря за ласкавите отзиви. По въпроса за бирите...Ами само тогава се записвам.. Като не знам нотите така ще е деа.... Само скала Ла ))) Иначе имам и на 10+ бири ама не са за слушане ))) Там поне нямаше уауа-то да маже..Че без него ич ме няма )) Поздрави и
  7. Привет, http://soundcloud.com/firebird-1/speed-seeker Та само да попитам като цяло бива ли го... Абсолютно аматьорски, както и се чува де... Брум накрая.....А и на 8 бири това успях да изтръгна от китарката ми..... Извинявам се на нехаресалите го за изгубеното време. Поздрави.
  8. Привет,

    Ако си от Пловдив мога да ти дам Берингера да го чуеш.

    Поздрави.

  9. Метроном

    Wah-Wah

    Здравей, Първия ми уа-уа беше точно Берингера, хел бейби. Много му се радвах разбира се като първи такъв ефект. Ама с повечко свирене все не ми стигаше в дълбочина. Втория който си взех е на Дънлоп- край бейби-класик. Определено е по-добър като звук и дълбочина. Макар че на Берингера има малко потенциометри за настройка. Бих ти препоръчал Дънлопа. Все пак това е мое мнение, някой мжое да ти препоръча и Берингера. До колкото видях свириш на бас. За съжаление не мога да кажа как звучат с бас. Поздрави.
  10. Благодаря. Доста полезна информация. Започвам да уча ноти и пентатоники, както и някои техники за разнообразяване. То това си беше имровизация, както и се казва, но повече с цел да се обиграя на скалата. Че все от някъде трябва да се започне ученето Ама малко по малко де.... Сега тепърва се уча да свиря на "електричка" Имаш от мен И пак мучас грасиас. Много добра градивна критика
  11. Та като е за фукнята....Последните 6 месеца се сдобих със следните нещица (снимки няма да слагам ..известни са Ви): 1. Ibanez RG370DX-BK 2. BEHRINGER - HALL BABE 3. KORG AX5G 4. FENDER- MUSTANG III 5. DUNLOP- Cry baby-classic Имам си и дисторшънче от преди 20г.- Rock Master. Те това е
  12. Аре бре момци....Наистина сега се уча да свиря и кажете поне бива ли..... Преди съм свирил на кухарка само.....Сега тепърва хващам електричка с ефекти..... Е ако не ви е грабнало.....ок..... Поздрави. P.S. Исках само някакви мнения....Както съм написал градивната критика е добре дошла.....
  13. Здравейте, Ето и аз какво заформих завчера. Клик Та очаквам градивна критика (похвалите също са добре дошли ). Само да кажа, че не съм свирил от 10-на години и наскоро си взех китарка и ефектчета и усилвателче и т.н. и пак ми се присвири доста. Та като за начало бива ли Ритъма е свален от страницата на Fender. Солото на 7 бири....Дали не съм прекалил Поздрави.
  14. Привет, Вчера се сдобих с Mustang III. Общо взето впечатлението ми е много добро. Усилвателя си дойде в комплект с 2-бутонен футсуич, захранващ кабел, USB кабел и DVD диск със софтуер. След инсталацията на софтуера, пс-то веднага го прихвана и с програмката, FUSE, си се видяха веднага Хубавото е, че след регистрация на страницата на Fender, която става със серийния номер на усилвателя, можеш да си дръпнеш от там различни пресети за усилвателя, които веднага се зареждат в него и могат да се пробват. Пресетите са правени от ентусиасти и има доста добри попадения. Дърпат се направо от мрежата и се зареждат. Но и без тях възможностите за комбинация от ефекти е доста голяма. Интересно, но нямаше като ефект някакъв досторшън. За сметка на това избора на усилватели е доста голям. Могат да се свалят и различни бактракове от страницата на Fender. Избора не е много голям, но към 200 парчета се събират. Може да се ползват и MP3 от компютъра. Връзката за бактраковете става с кабелче 3,5 мм в AUX входа на усилвателя. Има изход за слушалки, който може да се ползва за линеен изход. 2-бутонния суич може да се ползва за смяна на пресети нагоре/надолу, за избор м/у 2 пресета, изключване и включване на модулатори или дилей. Зависи за какво е настроен. Има още 1 вход за 4 бутонен фуутсуич, така че може да се включат и двата. Има и лууп за допълнителен ефект, който ще пробвам тези дни. Като звук си е добре и доста мощен. На 6/10 не се стоеше в стаята. Някакво кривене не се усещаше. Говорителя е Celestion, 12". Друго не се сещам. Общо взето това е. Ако съм казал някоя глупост....еми новобранец съм си Та това е. Поздрави.
  15. Здравейте, Понеже и аз се чудя доста време към какво усилвателче да се насоча, темата беше интересна. За съжаление няма много развитие и писано от хора пробвали и двете. Все пак се порових и намерих тази инструкцийка за Мустанга: http://support.fender.com/manuals/guitar_amplifiers/Mustang_1-5_Advanced_English.pdf Както се вижда има доста възможности. Има възможност за две педалиери- 4 бутонна с дисплей + 2 бутонна за донастройки. За мен интересното поне е връзката с компютър, и че можеш да си донастройваш доста неща от програмката ( FUSE ). Не на последно място са и 100-те ватчета Ще разпитам тук в Пловдив някъде дали може да се пробва. Най-вече в xxxx. Надявам се да съм помогнал малко с менюала. Сега само остава да се оправи и бюджетно всичко това Поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.