Jump to content
Българският форум за музиканти

mrtoi

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mrtoi

  1. mrtoi

    Volume pedal

    Здравейте! Въпросът ми е следният: къде е по-добре да се включи волюм педала, в chain или в send/return?
  2. Видях ги. Благодаря ти за отговора!
  3. Благодаря на всички още веднъж!
  4. Разбрах. Благодаря за отговора!
  5. Здравей CyberGene! Благодаря и на теб за отговора, но аз не питам за записване на акорди. Въпросът ми е, когато си нотирам соло на китарата и за да го обясня по лесно разбираемо, да речем че тоналността е до мажор, която няма никакви знаци в арматура, налага се да запиша алтерована нота, има ли правило, което да определя дали да я запиша като бемол или диез? Давам пример отново, в до мажор например, ако се наложи ла диез ли да запиша или си бемол? Надявам се,че вече бях изчерпателен.
  6. Благодаря ти Лими за отговора. Квартовия и квинтовия кръг ги знам много добре. Запознат съм и с още много неща, но въпросът ми е принципен. Нотирам да речем дадено нещо в до мажор, който няма никакви знаци в арматура. Има ли правило, което да определи дали трябва алтерованите тонове да ги запиша с бемол или диез. Защото аз сега си ги записвам, така както преценя че ще се прочетат по-лесно на прима виста да речем. Е, разбира се когато се записват акорди, там правилата са си ясни. Естествено, че когато се запише да речем ми мажор, с който ти даваш пример се записва ми, сол диез, си а не ми, ла бемол, си. Надявам се, че въпросът ми е станал по-ясен.
  7. Здравейте! Имам въпрос към знаещите. Има, ли значение, когато нотирам нещо и се наложи да запиша нота, която е алтерована, дали да се запише с диез или с бемол? Например ла бемол или сол диез. Благодаря на всички предварително!
  8. mrtoi

    ROLAND G-800

    Благодаря!
  9. ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет.
  10. Благодаря на всички за отговорите! Оказа се, че мястото на send/return не е между предусилвателя и крайното стъпало, а се намира почти в края на предусилвателното стъпало. Дано технически да не е прозвучало глупаво. И по тази причина, след като се включи в тази верига volume педала, той не може да намали силата на звука до край. Благодаря все пак на всички, които се отзоваха и написаха мненията си по този въпрос!
  11. Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал.
  12. mrtoi

    ROLAND G-800

    Здравейте! Може ли някой да ми опише последователността за сваляне на тоналността с половин тон на Roland G-800, и нейното запаметяване. Става въпрос за глобално понижение с половин тон на всички звуци на синтезатора. Благодаря предварително!
  13. Благодаря ти nolly за отговора. Така мисля и аз. Ще пробвам.
  14. Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото.
  15. Здравейте! Имам volume педал, който до сега включвах накрая, след ефектите и преди входа на усилвателя. Сега реших да го включа между send и return на усилвателя. Какво е мнението ви за такъв вариант? Усилвателят е лампов, ако това има значение. Благодаря предварително.
  16. Здравейте! От скоро притежавам комбо усилвател Peavey Triumph 60. Работи добре, но за съжаление от време на време се получава следният проблем. Както си свиря, в един момент се чува леко бръждене, като при "разбит" говорител, след което сякаш нещо запушва усилвателя и тогава намалява силата му, а така също намаляват и ниските честоти. Все едно, че "някой го стиска за врата". След време отново се отпушва и работи добре. Знам много добре, че по така изнесената от мен информация не би могло да се определи от къде идва проблема, но ако някой се сети за нещо или е имал подобен проблем, ще му бъда благодарен да го сподели. А иначе то е ясно - ще го нося на майстор. Дано имам късмет и да му се оправи повредата!
  17. Благодаря за отговорите!
  18. Здравейте! Харесах си този ефект /DELAY - "Ibanez DE7"/, който за цената си ми се струва, че работи доста добре. Молбата ми е, ако някой е използвал такъв ефект да сподели мнение, за което предварително благодаря!
  19. Благодаря Synchu. Така и предполагах. Сега не знам как, но ще направя проба да заменя някои от тях и дано се оправи проблема, и отново да се появят ниските честоти, защото това което се получи не ми харесва.
  20. Здравейте! Имам руски педал на фирмата "Лель". Овърдрайв и компресор в един педал. Един приятел ми смени доста от електролитните кондензатори на ефекта, тъй като се оказа, че доста от тях са "изсъхнали" и променили капацитета си. До тук добре, но според мен след тяхната смяна овърдрайва загуби от ниските във звука си. Възможно ли е да е от промяната на някои стойности на кондензаторите, или аз се заблуждавам? При смяната им, заместваше старите кондензатори със същите стойности нови такива.
  21. Здравейте! Използвам за запис програмата Adobe Audition CS6. Да обаче, ако искам да запиша трак с китара и ефект overdrive да речем, по време на записа не чувам ефекта, а само чист звук от китарата, а овърдрайва трябва да го добавя след записа като ефект. За ефекти използвам програмата GTR 3.5. А пък другата програма, която също използвам Guitar Rig, Адоба изобщо не я вижда. Та въпросът ми е каква програма ще ме посъветвате да използвам, за да мога докато си записвам китарата, да я чувам със звука на ефектите, които съм избрал от програмата GTR 3.5, или някоя друга подобна?
  22. Браво Наско! Страхотен си!
  23. mrtoi

    Amplitube

    Здравейе! Инсталирах си програмата AmpliTube 3.12.0, но не мога да я използвам, защото ми излиза прозорец, в който пише, че не открива аудио устройството на компютъра. Имам инсталирани Guitar Rig 5 и GTR 3.5, и с тях нямам проблем. Пробвах различни настройки, но на входа на програмата не отчита ниво. На какво би могло да се дължи този проблем? Между другото, преди около две години си я бях инсталирал на същият комлютър и тогава работеше. Само версията на програмата мисля, че беше друга.
  24. mrtoi

    Wavelab

    Може ли да ми каже някой, когато си инсталирам нови VST плъгини в компютъра, откъде мога да рефрешна списъка с ефекти в WaveLab, за да се появят там и новите?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.