Jump to content
Българският форум за музиканти

mrtoi

Members
 • Мнения

  29
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно mrtoi

 • Ранг
  Ослушващ се

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. mrtoi

  ROLAND G-800

  Благодаря!
 2. ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет.
 3. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря на всички за отговорите! Оказа се, че мястото на send/return не е между предусилвателя и крайното стъпало, а се намира почти в края на предусилвателното стъпало. Дано технически да не е прозвучало глупаво. И по тази причина, след като се включи в тази верига volume педала, той не може да намали силата на звука до край. Благодаря все пак на всички, които се отзоваха и написаха мненията си по този въпрос!
 4. Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал.
 5. mrtoi

  ROLAND G-800

  Здравейте! Може ли някой да ми опише последователността за сваляне на тоналността с половин тон на Roland G-800, и нейното запаметяване. Става въпрос за глобално понижение с половин тон на всички звуци на синтезатора. Благодаря предварително!
 6. Така и ще направя.
 7. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря ти nolly за отговора. Така мисля и аз. Ще пробвам.
 8. Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото.
 9. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Здравейте! Имам volume педал, който до сега включвах накрая, след ефектите и преди входа на усилвателя. Сега реших да го включа между send и return на усилвателя. Какво е мнението ви за такъв вариант? Усилвателят е лампов, ако това има значение. Благодаря предварително.
 10. Здравейте! От скоро притежавам комбо усилвател Peavey Triumph 60. Работи добре, но за съжаление от време на време се получава следният проблем. Както си свиря, в един момент се чува леко бръждене, като при "разбит" говорител, след което сякаш нещо запушва усилвателя и тогава намалява силата му, а така също намаляват и ниските честоти. Все едно, че "някой го стиска за врата". След време отново се отпушва и работи добре. Знам много добре, че по така изнесената от мен информация не би могло да се определи от къде идва проблема, но ако някой се сети за нещо или е имал подобен проблем, ще му бъда благодарен да го сподели. А иначе то е ясно - ще го нося на майстор. Дано имам късмет и да му се оправи повредата!
 11. mrtoi

  Въпрос относно delay - Ibanez DE7

  Благодаря за отговорите!
 12. Здравейте! Харесах си този ефект /DELAY - "Ibanez DE7"/, който за цената си ми се струва, че работи доста добре. Молбата ми е, ако някой е използвал такъв ефект да сподели мнение, за което предварително благодаря!
 13. Благодаря Synchu. Така и предполагах. Сега не знам как, но ще направя проба да заменя някои от тях и дано се оправи проблема, и отново да се появят ниските честоти, защото това което се получи не ми харесва.
 14. Здравейте! Имам руски педал на фирмата "Лель". Овърдрайв и компресор в един педал. Един приятел ми смени доста от електролитните кондензатори на ефекта, тъй като се оказа, че доста от тях са "изсъхнали" и променили капацитета си. До тук добре, но според мен след тяхната смяна овърдрайва загуби от ниските във звука си. Възможно ли е да е от промяната на някои стойности на кондензаторите, или аз се заблуждавам? При смяната им, заместваше старите кондензатори със същите стойности нови такива.
 15. mrtoi

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Здравейте! Използвам за запис програмата Adobe Audition CS6. Да обаче, ако искам да запиша трак с китара и ефект overdrive да речем, по време на записа не чувам ефекта, а само чист звук от китарата, а овърдрайва трябва да го добавя след записа като ефект. За ефекти използвам програмата GTR 3.5. А пък другата програма, която също използвам Guitar Rig, Адоба изобщо не я вижда. Та въпросът ми е каква програма ще ме посъветвате да използвам, за да мога докато си записвам китарата, да я чувам със звука на ефектите, които съм избрал от програмата GTR 3.5, или някоя друга подобна?
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.