Jump to content
Българският форум за музиканти

mrtoi

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About mrtoi

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

118 profile views
 1. Видях ги. Благодаря ти за отговора!
 2. Благодаря на всички още веднъж!
 3. Разбрах. Благодаря за отговора!
 4. Здравей CyberGene! Благодаря и на теб за отговора, но аз не питам за записване на акорди. Въпросът ми е, когато си нотирам соло на китарата и за да го обясня по лесно разбираемо, да речем че тоналността е до мажор, която няма никакви знаци в арматура, налага се да запиша алтерована нота, има ли правило, което да определя дали да я запиша като бемол или диез? Давам пример отново, в до мажор например, ако се наложи ла диез ли да запиша или си бемол? Надявам се,че вече бях изчерпателен.
 5. Благодаря ти Лими за отговора. Квартовия и квинтовия кръг ги знам много добре. Запознат съм и с още много неща, но въпросът ми е принципен. Нотирам да речем дадено нещо в до мажор, който няма никакви знаци в арматура. Има ли правило, което да определи дали трябва алтерованите тонове да ги запиша с бемол или диез. Защото аз сега си ги записвам, така както преценя че ще се прочетат по-лесно на прима виста да речем. Е, разбира се когато се записват акорди, там правилата са си ясни. Естествено, че когато се запише да речем ми мажор, с който ти даваш пример се записва ми, сол диез, си а не ми, ла бемол, си. Надявам се, че въпросът ми е станал по-ясен.
 6. Здравейте! Имам въпрос към знаещите. Има, ли значение, когато нотирам нещо и се наложи да запиша нота, която е алтерована, дали да се запише с диез или с бемол? Например ла бемол или сол диез. Благодаря на всички предварително!
 7. mrtoi

  ROLAND G-800

  Благодаря!
 8. ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет.
 9. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря на всички за отговорите! Оказа се, че мястото на send/return не е между предусилвателя и крайното стъпало, а се намира почти в края на предусилвателното стъпало. Дано технически да не е прозвучало глупаво. И по тази причина, след като се включи в тази верига volume педала, той не може да намали силата на звука до край. Благодаря все пак на всички, които се отзоваха и написаха мненията си по този въпрос!
 10. Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал.
 11. mrtoi

  ROLAND G-800

  Здравейте! Може ли някой да ми опише последователността за сваляне на тоналността с половин тон на Roland G-800, и нейното запаметяване. Става въпрос за глобално понижение с половин тон на всички звуци на синтезатора. Благодаря предварително!
 12. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря ти nolly за отговора. Така мисля и аз. Ще пробвам.
 13. Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото.
 14. Здравейте! Имам volume педал, който до сега включвах накрая, след ефектите и преди входа на усилвателя. Сега реших да го включа между send и return на усилвателя. Какво е мнението ви за такъв вариант? Усилвателят е лампов, ако това има значение. Благодаря предварително.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.