Jump to content
Българският форум за музиканти

mrtoi

Members
 • Мнения

  35
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно mrtoi

 • Ранг
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. mrtoi

  Диез или бемол

  Видях ги. Благодаря ти за отговора!
 2. mrtoi

  Диез или бемол

  Благодаря на всички още веднъж!
 3. mrtoi

  Диез или бемол

  Разбрах. Благодаря за отговора!
 4. mrtoi

  Диез или бемол

  Здравей CyberGene! Благодаря и на теб за отговора, но аз не питам за записване на акорди. Въпросът ми е, когато си нотирам соло на китарата и за да го обясня по лесно разбираемо, да речем че тоналността е до мажор, която няма никакви знаци в арматура, налага се да запиша алтерована нота, има ли правило, което да определя дали да я запиша като бемол или диез? Давам пример отново, в до мажор например, ако се наложи ла диез ли да запиша или си бемол? Надявам се,че вече бях изчерпателен.
 5. mrtoi

  Диез или бемол

  Благодаря ти Лими за отговора. Квартовия и квинтовия кръг ги знам много добре. Запознат съм и с още много неща, но въпросът ми е принципен. Нотирам да речем дадено нещо в до мажор, който няма никакви знаци в арматура. Има ли правило, което да определи дали трябва алтерованите тонове да ги запиша с бемол или диез. Защото аз сега си ги записвам, така както преценя че ще се прочетат по-лесно на прима виста да речем. Е, разбира се когато се записват акорди, там правилата са си ясни. Естествено, че когато се запише да речем ми мажор, с който ти даваш пример се записва ми, сол диез, си а не ми, ла бемол, си. Надявам се, че въпросът ми е станал по-ясен.
 6. Здравейте! Имам въпрос към знаещите. Има, ли значение, когато нотирам нещо и се наложи да запиша нота, която е алтерована, дали да се запише с диез или с бемол? Например ла бемол или сол диез. Благодаря на всички предварително!
 7. mrtoi

  ROLAND G-800

  Благодаря!
 8. ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет.
 9. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря на всички за отговорите! Оказа се, че мястото на send/return не е между предусилвателя и крайното стъпало, а се намира почти в края на предусилвателното стъпало. Дано технически да не е прозвучало глупаво. И по тази причина, след като се включи в тази верига volume педала, той не може да намали силата на звука до край. Благодаря все пак на всички, които се отзоваха и написаха мненията си по този въпрос!
 10. Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал.
 11. mrtoi

  ROLAND G-800

  Здравейте! Може ли някой да ми опише последователността за сваляне на тоналността с половин тон на Roland G-800, и нейното запаметяване. Става въпрос за глобално понижение с половин тон на всички звуци на синтезатора. Благодаря предварително!
 12. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Благодаря ти nolly за отговора. Така мисля и аз. Ще пробвам.
 13. Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото.
 14. mrtoi

  Мястото на Volume педал

  Здравейте! Имам volume педал, който до сега включвах накрая, след ефектите и преди входа на усилвателя. Сега реших да го включа между send и return на усилвателя. Какво е мнението ви за такъв вариант? Усилвателят е лампов, ако това има значение. Благодаря предварително.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.