Jump to content
Българският форум за музиканти

Galadriel7

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Galadriel7

  • Рожден ден 07/08/1993

Profile Information

  • Gender
    Female

Galadriel7's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. На мен китарата на този етап ми трябва за да развия най-най-базови знания и умения. Иначе ще видим какво ще стане със струните (btw, китарата вече е настроена, звучи добре и като че ли всичко е наред) и колко ще издържа да свиря с толкова дебели. По-миналата нощ учих разни неща до 2ч сутринта, след което клавиатурата на лаптопа ми се струваше като пухена възглавничка като пиша; казах си, че на другия ден няма да свиря, само че не издържах на изкушението. И така. Цялото това удоволствие по всяка вероятност е само временно, докато науча основните неща и си взема прилична китара. Но новата китара съвсем не ми гарантира предимство заради изнежените ми пръсти - металните струни са си метални струни, нали?
  2. Снощи нагласих някои от струните. Днес дойде един приятел (на майка ми) и оправи каквото аз не бях донаправила. Започнах да настройвам китарата... настроени са не всички струни, но не ми остана време тази вечер... Но с две думи нещата вървят добре. И да, огънах струните малко като ги вкарвах в струнника. Между другото, имам едни съмнения, че пета и шеста струна са малко по-дебели, отколкото трябва. В смисъл на нъта нали има едни... като легла, за всяка от струните - ами от първа до трета лягат точно, обаче пета и шеста (че даже и четвърта) излизат от (по-точно едва се събират във) въпросните "легла". Освен това шестата струна ме притеснява и заради друго. Другите струни дори като не са настроени, издават някакъв чист звук, тази каквото и да я направя, все си бръмчи... Като погледна колко изписах за проблеми, чак ми става жал за китарата. А даже не съм изписала всичко, което не й е наред, но другите неща ги причислявам към козметичните неперфектности, затова няма да ги коментирам сега.
  3. Muzicantini, нямам с какво да я снимам, затова и писах в тая тема - за да знаете за каква китара става въпрос. Иначе L.K ме разбра - в YouTube и изобщо на запад си нямат представа от български китари, следователно не съм гледала tutorial-и, които да съответстват на китара като моята. Пък и аз от глупост първо опитах да си сложа струните, после реших да се мотая из наръчници и форуми. Благодаря за бързия отговор , ще се захвана след малко или утре и ще пиша резултати...
  4. Пускам си въпроса тук, понеже е за точно такава Кремона... Нещо като подарък ми е, първата "моя" китара. Получих я преди по-малко от 2 седмици и макар че съм абсолютен профан, ми стана ясно, че струните са за смяна (някои изглеждаха износени, а първата направо липсваше). Купих си днес метални струни за нея (D'orazio .010 / .047). Та въпросите ми са: 1) Размерът на струните подходящ ли е, или трябва нещо още по-тъничко? 2) КАК да му се не види се слагат тия струни? Прерових една камара сайтове и форуми и изгледах хиляда клипчета (всичко това на английски), в които се обяснява как се сменят струни на акустична китара, обаче методите са неприложими тук, заради главата.. или ключовете. Или и двете. (Да, терминологията ми бяга...) Между другото, пиша това след доста дълго мъчене да сложа струните по някакъв мой си начин. (blush) Извивах, навивах, правих някакви магии (и всичко това с голи ръце, без разни string winders (както и да се казва това на български) или каквито и да било други инструменти). Много се надявам да не съм прецакала струните.. И така, надявам се някой да може да помогне със съвет. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.