Jump to content
Българският форум за музиканти

drums_fan

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Drums

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg&biw=1680&bih=858&tbs=isch%3A1&sa=1&q=dw+drums&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=

drums_fan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ако може някакъв вид ноти, за тези две песни: AC/DC - Black In Black и Ozzy - I don't wanna stop. Благодаря предварително!
  2. Ами не знам мойто мнение колко ще тежи понеже и аз съм начинаещ. С тези пари може да си вземеш хубав комплект втора ръка и да ти останат за няколко чинела. Под комплект имам предвид Малък барабан, том-томи, флор том, каса и фус за около 800лв. марки като Mapex или Tama, за DW не съм сигурен дали ще намериш толко евтини но ако потърсиш хубаво по магазини втора ръка каквито не мога да ти предложа за съжаление, ще намериш всичко. Чинелите ще ти излезнат скъпо... Другия вариант е нов комплект на Mapex за около 700лв и остатъка от парите може да инвестираш в чинели, стол, метроном или каквото искаш. Относно това че е за начинаещ не мисля че има разлика дали си начинаещ или не, като се има предвид че ще се занимаваш сериозно! Успех!
  3. Ако може имам един въпрос. Попринцип обичам звука на барабаните да е мек, и ще ги ползвам предимно за свирене на рок и метъл, но се чуда какви точно трябва да бъдат кожите за да подхождат на стила на свирене и същевременно звукът да е ясен и мек? Разгледах някой отговори и видях доста различни модели и видове кожи и ако можете да помогнете ще съм много благодарен. Не е спешно, просто за информация.
  4. Ами аз се занимавам от няколко месеца с барабани, вече почти година. Мисля че задължително трябват няколко урока, колкото за основните неща. Наистина в интернет има уроци, дори да разбираш всичко от тях няма как да си сигурна че можеш сама да си усещаш грешките си, а свикнеш ли с тях после трудно се влиза в "пътя". Мисълта ми е че учителя е по-скоро да те наблюдава и оправя грешките ти, отколкото да те учи да свириш. Когато свириш на барабани се унасяш и дори й да знаеш "теорията" може объркаш нещо много лесно, на мен постоянно ми се случваше, без да усетя правя грешки и когато учителя ме поправи се усещам, ма късно! Иначе трябва да си имаш цял комплект барабани - малък (соло) барабан, голям (бас) барабан, том-томи, нисък том-том, педален чинел (фус) за да се научиш, все пак няма как да се научиш да ползваш нещо като го нямаш. Трябва да си в "свои води" за да можеш на спокойствие да практикуваш...Успех!! П.П. Ето няколко комплекта: http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16...M_L_22F_BK.html http://www.musicworld.bg/bg/c_42/i_27423/M..._VR5254_BL.html ..в сайта има и още но са скъпички, най-добре ще е втора ръка.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.