Jump to content
Българският форум за музиканти

rusnaka

Members
  • Мнения

    280
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Hammond SK1, Roland FA-06

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Клавишни инструменти, звукозапис и грамофони!

Последни посетители

1084 профилни разглеждания

rusnaka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

5

Обществена Репутация

1

Community Answers

  1. Най-лекото, което намерих у нас е Bespeco - 2,3kg. Пак е по-добре от моите... Ако не изскочи нещо отвън, тя ще е.
  2. Здравейте! Някой има ли идея, дали има осезаемо по-лека стойка за клавир от стандартните. Понякога ми се налага да пътувам с градски транспорт, метро или пеша за по-дълго време и оставам без ръце от мъкнене. Имам K&M, имам Hercules (мноого тежка), имам и някаква куче марка, ама и тя не е лека. Стойката, която търся ще обслужва клавири до 12 кг. Даже най-често ще се ползва с лек Роланд (около 6кг.). Ако някой има информация, моля за помощ! Благодаря!
  3. Здравейте. Нека след 3 години и нещо темата да живне пак. Пиша със следното питане. Семеен съм с дете. Нямам определена стая вкъщи за тази дейност - запис на глас и други неща с кондензаторен микрофон, а искам да го правя. Това може да стане единствено в хола - около 22 кв. Има ли начин, без да да се размества нищо, само с някакви пана да се обере максимално от реверберацията и обасяването в някаква част от стаята? Ако има, то има ли кой да ми ги изработи (защото аз съм сакат за тези работи). Благодаря!
  4. Здравейте! Питането ми е конкретно за тези два модела, тъй като при тях HP клавиатурата е нова разработка и се отличава от предишните HP клавиатури на NORD. Всичко това е описано в Норд форумите, но аз имам желание да я пробвам лично. Ако някой съфорумник притежава някой от двата модела, ще се радвам ако ми отдели 10 минути. Благодаря предварително!
  5. Напоследък много ревюта изгледах на синтезатора Roland FA-06 и доста ми грабна окото. Както винаги, всяко от видеата има различен звук - от много дебел и хубав, до доста плосък. И варианта си остава да го чуя и пробвам на място. Малко ме притесни факта, че никъде не намерих информация някой да го внася и продава в България, но все пак не съм обезкуражен. Ако някой съфорумник притежава този инструмент или пък знае да се продава някъде и да може да се пробва, ще бъда много благодарен, ако удари едно рамо!
  6. Здравейте отново с друго запитване. Никъде ли в България не се предлагат конкретно тези 2 модела? Трябва ми хубава, здрава, разглобяема и сравнително лека стойка за 2 клавира. Най-доброто, което намерих е това, но го няма никъде.
  7. Привет! Издирвам човек, който притежава Roland VR700, тъй като имам особен интерес към него. Без да съм проучил 100% съм сигурен, че го няма никъде наличен по нашите магазини, така че моля, ако някой е собственик на това чудо да пише. Благодаря!
  8. Свирил съм на PC3x, много ми хареса тогава - и като пиано и като клавиатура. SP4-7 просто е с waterfall клавиатура, но бих искал да я пипна, преди да го взема. Тук неотдавна беше продаден един брой SP4-7, щях да го взема аз, ама са ме изпреварили. Не знам защо доста колеги ме разубеждават да си взимам тази марка, а на мен толкова ми харесва...
  9. Хвърлил съм око на този инструмент и бих искал да се срещна с някой колега, който е собственик на такъв, за да ми разясни туй-онуй за него.
  10. Джуното има такава опция. MOX6 пък е орязан вариант на Мотиф XS, ама много лошо орязан - като свирих на него, разбрах, че са сменили ефект процесора с много по-евтин такъв, който звучи доста гадно. Ако го бяха оставили същия, както при Мотиф-а, щях да препоръчам него, но така сякаш съм повече за Джуното...
  11. Нека го кажа директно - НЕ СТАВА!!! Трябва ти аранжор, самосвирка, хитър петър - както искаш го наречи. Yamaha PSR, Korg PA и т.н. ММ6 не просвирва коректно всички миди файлове и има някакво подобие на аранжор в него, което е крайно недоразвито и има почти само модерни и електронни стилове.
  12. И на мен много ми се иска келепирец, ама нямааааааааа... Като я прочетох тази обява за първи път преди около година, ми падна шапката...
  13. Истината е, че това просто са 2 различни синтезатора. Приличат си по джойстика, по това, че имат тъчскрийн и по марката. Всичко друго е коренно различно. Звуците, ефектите, цялата операционна система, архитектурата и т.н. И двата са добри, можеш да намериш много мнения в Интернет от професионалисти, които използват и единия, и другия. Един музикален продуцент беше писал в официалния форум на Корг, че за нищо на света не би си продал М3-ката и не би минал на Кронос. Той твърдеше, че М3 е по-удобен за работа и че предлага неща, които Кронос няма. Често може да се прочете и точно обратното. Въпрос на личен избор. Когато ще се купува скъп професионален инструмент е добре да се проучат нещата много добре, защото дали ще се дадат 4000 или 5000 за него, няма особена разлика. По-важно е другото. М3 е с архитектура на Тритоните, което за много музиканти е добре познато и удобно. За други е по-удобен новият енджин. Та така.... За много хора е важен фактът, че при М3 можеш да си махаш модула и да си го извеждаш на разходка ако щеш .
  14. Здравейте, пичовИ! Вчера най-накрая се докоснах до Корг Кронос-88. За съжаление обаче, очакванията ми бяха много по-големи от това, което видях и чух. На хартия този инструмент забива в земята всеки друг клавир. Аз имам Корг М3 вече от 6 месеца, даже бях пуснал обява, че го продавам, тъй като исках да взема Кронос, но вече се отказах напълно. Корг Кронос е добро решение само за този, който няма М3, Мотиф XS или XF или някой друг нов върхов модел. РЕАЛНИТЕ разлики между моя и Кроноса са доста малко. Оказа се, че акустичните пиана съвсем не са чак толкова по-добри от тези на М3, фендераците пък съвсем. От хамонд секцията очаквах много повече - и тя не е кой знае каква. Тежката клавиатура ми беше адски неудобна. Само да вмъкна, че наскоро ходих в Ямаха в Дружба и останах очарован от новите тежки клавиатури на Ямаха - много ми се вдигнаха в очите! Преди бях свирил на CP-33 и мога да кажа, че е също толкова неудобна колкото клавиатурите на Корг - визирам RH3. Е, ако не си бях взел М3 и трябваше сега да направя своя избор, може би щеше да е Кронос-61. Макар че лично за мен, свалящият се модул на М3-ката е едно от най-големите и предимства, което аз използвам постоянно. А голямото предимство на Кронос са сетлистите. Пробвах това и останах много впечатлен. Звуците, разбира се, са добри, но при условие, че отскоро имам М3, от който съм доста доволен, не мисля да правя ненужни засега ъпгрейди.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.