Jump to content
Българският форум за музиканти

Annonnymоus

Members
  • Мнения

    272
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от Annonnymоus

  1. То всеки лютиер би трябвало да може да й направи сетъп. Може ли да правиш китари и да не можеш да направиш сетъп на един джазмастър? Аз лично съм ползвал услугите на Vandell Guitars и Djerjinski Custom Guitars (не знам дали е позволено да се дава линк към страници, но лесно би могъл да ги намериш и 2-мата във фейсбук). Успех!
  2. Накратко - решил съм да си правя алуминиев пикгард. Въпросите са 2: Има ли фирми, които биха се навили за 1 бройка да правят цял проект и ако да - колко ли би ми излязло? (Това е въпрос към хора, които са минавали по тази процедура за едно или друго нещо, независимо дали е било за пикгард или друг детайл) Още по-пипкавото е, че пикгарда, който имам за мостра, не е с най-желаните от мен размери и бих коригирал това онова по финалния проект. Вторият въпрос е има ли с какво да го изрежа в домашни условия? Нямам никакви инструменти (циркуляри, прободни триони, флексове и т.н.). Забравих колко дебел беше листа, но със сигурност е по-тънък от стандартен пластмасов пикгард. Пояснявам, че става въпрос за пикгард без отвори за адаптери - подобен на тези за акустична китара. Благодаря предварително!
  3. Зависи от контекста. Иначе на драго сърце бих прочел защо смяташ, че е глупост, не защото не допускам възможността да греша, а именно затова. Къде съм сбъркал, според теб, в опита си с въпросната глава?
  4. Е, това е пък последното, което лично аз бих направил. Кой с каквото се уреди. Аз си взех 50 ватов Гарланд за смешни пари. Свири всичко, за което се сетиш, само трябва задкитарното устройство да има уменията.
  5. Ми аз не можах да го издуя много, беше 2 дена при мен, но като го сравнявах с Пийвито... да. Под жужаща нямам предвид шумна, а че самата кривня е една такава... безплътна. Просто характера на гейна е такъв. Но пък момчето си я харесва, де... П.П. Не знам и колко ще ти свърши работа за метъл също, защото колкото повече увеличаваш гейна, толкова по-мазно става, структурно си остава същия. Аз лично предпочитам High-gain усилвател с намален гейн, отколкото обратното. Слагаш му един TubeScreamer и заспива.
  6. Недей, един приятел има DSL 20-ката и е куха, жужаща, стерилна... абе гаден звук просто. Иначе кофти за Оринджа, ама важното е, че си пробвал и си разбрал от 1-во лице, че не те кефи. Пък за метъл по-скоро бих си взел Peavey 6505, даже и 20 ватовия му вариант няма грешка. Виж за чисти ще те поизмъчи... абе направо ще се разминеш с чистите (което бе и причината, поради която го продадох). Иначе... Bugera, Jet City? П.П Що не видиш 2-ра ръка някой Engl, те са сравнително универсални като звук?
  7. С класическите китаристи не съм запознат, но някои от най-техничните китаристи в метъла са левичари, които свирят на дясна китара, така че не бих се притеснявал особено.
  8. Да, само дето шанса да ги чуеш всички тия неща при блек метъл е нищожен. Все пак не говорим за стил, в който китарата е разсъблечена от всякакви ефекти и резонанса, състейна й и изобщо тембъра й играят кой знае каква роля. Тъй си мисля аз, пък как е...
  9. Ще чуеш осезаема разлика според мен. Аз щом чух такава даже и през един 15 ватов Фендър Фронтмен като си смених адаптера на Шектъра... Съвсем друга бира е.
  10. Толкова просто е, стига да ти е удобна китарата. Иначе не го гледай Самот с какво свири; това, че ти харесва неговото свирене, не означава, че китарата му ще ти е удобна. Някои от моите музикални "герои" свирят с китари, които не бих пипнал през живота си... Най-ярък пример за това е Джони Мар, който свири с някакъв ужасен Ягуар - къса мензура, микроскопични прагове, ужасно малък радиус на грифа, единични адаптери и т.н - всичко, което прави една китара неподходяща за мен. Никога не бих си го причинил. Та... знам ли, вземи си един хубав адаптер 2-ра ръка и пробвай. Освен ако китарата ти не е някакво пълно дърво, де. Те Ямаха имаха нелоши Пасифики, не знам твоята каква е.
  11. Аз си свиря с един Omen 7 от години, само съм му сложил SD Nazgul на бриджа, че стоковия беше ужасно мазен. Не знам този, към който си се насочил, с какви адаптери е, дали са променили стоковите като характеристики и т.н., моята китара е от 2011. Иначе изработката им е добра. Ibanez от друга страна винаги са ми правили лошо впечатление като изработка; не съм свирил дълго с такъв, само тези, които съм пробвал в Икономов и други тукашни магазини. Някои хора пък много ги хвалят, и то хора, които разбират доста повече от мен. SD Distortion-а е safe bet за метъл. Обаче ако не можеш да се оправяш с флойд системи, сигурно няма да ти е много удобно с тоя Ibanez. Аз поне не бих си взел, но и аз никога не съм се учил как да боравя с такива (не ми е и представлявало интерес). Harley Benton на Thomann бяха изкарали едни нелоши метъл машинки тази година, но пък те отиват към 1000 пари вече. Neck-through, EMG-та, стоманени прагове, заключващи ключове на Grover, Graph tech нътове... Имаха и баритони и 7-ци даже.
  12. Ми аз не бих си взел китара с мини-хъмбъкъри за метъл, честно казано. И алнико 2 магнити. Иначе пънкарии можеш да свириш с всичко, то не е ли това идеята? Мръсно, грозно, сурово...
  13. Не знам тогава. Аз имам Presonus Audiobox 96, но никога не съм обичал да свиря с карти, така че нямам никакво по-конкретно мнение за въпросния интерфейс. Върши ми работа и това е общо взето. Не искам да го препоръчвам, защото, както казах, нямам отношение към картите и не искам да подвеждам автора на темата.
  14. Имаше едно нелошо Бери за 100тина лева, ама в България не знам дали се продава. Няма Миди изход, но не си споменал да ти трябва. https://www.thomann.de/gb/behringer_u_phoria_umc202hd.htm
  15. От лампа до лампа има огромна разлика. Аз лично не съм го пробвал тоя Крейт, пък и не разбирам особено, ама новите Крейт се ползват с лоша репутация. Има го и другото, че често очакванията ни се разминават с реалността и добрият китарен тон реално е много далеч от това, което сме свикнали да чуваме и което търсим първоначално. Поне аз бях така отначало, пък даже и по-натам, като слушах изолирани китарни писти си казвах "ебати ужасния тон", 6505-цата ми звучеше много "рехаво" и други такива простотии. Та така.
  16. Това последното изречение е голяма лъжа, която всички сме изричали поне веднъж в живота си и немалко пъти сме си вярвали. Дано ти хареса усилвателя!
  17. Тогава го вземай и не го мисли. Щом си ти е на сърце и вече си си го избрал, не оставяй другите да те разколебават. Най-тъпо да се поведеш по акъла на някой и накрая да съжалиш за грешния избор, поне при мен е така. Иначе аз попитах и от любопитство, но и защото лично аз щях наистина да проверя дали Владо Балев може да измисли нещо за определения бюджет (който беше и по-висок от цената на Оринджа). Но пък то щеше да е продиктувано от различни нужди (повече мощност и прочие).
  18. Как се спря точно на тоя Ориндж, след като искаш нещо метълско и лампово? Не се заяждам, просто питам.
  19. Въпреки, че е строго индивидуално - за мен Дънлоп Джаз 3 (Dunlop Jazz III) са най-удобните перца за метъл, особено тези с чертичките за по-добър захват (Max grip). И евентуално вече другите им размери (XL), ако тези са ти малки, както и Tortex Flex версията, те също са готини. В момента последните са ми go to перцата, независимо какво свиря, т.е. удобни са за всичко според мен - от дет метъл до инди. Иначе за китарата - ако праговете са износени, грифа е зле генерално и моста е калпав също... само да ги оправиш ще ти излезе колкото една читава нова китара. Понеже виждам, че имаш някакви поне основни познания - защо не разгледаш китарите на Thomann, а именно Harley Benton? Много достъпни цени, страхотно качество, ако попаднеш на китара и знаеш кое да й инспектираш. Проблемът при тях е, че качествения контрол не е на нивото на някои по-големи производители, макар че доста ужасии четем и за Гибсън... Та, мисълта ми е, ако имаш някакво понятие от китара, дай шанс на някой Бентън; в случай, че има проблем (макар в повечето случаи да е козметичен), винаги можеш да го върнеш, а Томан имат репутацията на магазин със страхотно обслужване.
  20. С този красавец И звяр се сдобих още преди Коледа, но нещо бях позабравил за форума, та затова чак сега се фукам.
  21. Честито, готин усилвател! Аз преди време му бях хвърлил око, но нямах говорители/кабинет за 150 вата и се спрях на друг. Иначе и на мен ми направи впечатление точно заради това демо на Ола.
  22. Annonnymоus

    Фретборд

    Какво стана, колега, свикна ли? Така като слушам ми звучи все едно натискаш твърде много и пръста ти опира във фретборда. По принцип идеята е струната да прави контакт с прага, не с дървото. Иначе ако праговете са някакви миниатюри, сигурно е неизбежно да пипаш и дървото. Аз затова мразя малки прагове.
  23. Ще се възползвам от темата на колегата да попитам къде (и при кого) в София могат да се сервизират лампови усилватели? Засега не ми се е налагало, но да си имам предвид за в бъдеще, все пак консуматив са тия лампи, ще се сменят все някога.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.