Jump to content
Българският форум за музиканти

каменов

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

каменов last won the day on September 25 2011

каменов had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

About каменов

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

751 profile views
 1. Здравейте, Преподавам уроци по Висша математика и механика, изучавани главно в техническите университети. Цена 10 лв./час.Връзка ЛС или скайп. Благодаря за вниманието! Поздрави, Тихомир
 2. каменов

  Zakk Wylde - Farewell Ballad

  Ей, колко гот ми стана . Гледам някой е правил нов кавър на тази песен, а то се оказа, че са ъпнали моя ! Благодаря за коментарите хора! И BTW проблема го реших! Оказа се Windows - a. Ако някой има подобен проблем, да пише на ЛС . Лека и със здраве!
 3. каменов

  Бърз урок по правопис

  ^ Мдам . Има и едно друго нИещо (освен мИекането). Много обичам обявите по улиците - "Търсиме келнер", "Търсиме оператор" и т.н. Това също е сериозна липса на знания. Един интересен факт. Преди години имаше едно предаване по Канал 1 за българскиЯ език, даже може още да го има. Там споменаха любопитен факт. Изречението "В или извън България" граматически не било правилно. Пишело се "Във или извън България". Гледах по интернет и навсякъде, но никъде не открих подобен случай. Интересно ми е дали някой знае нещо по този въпрос и защо се пише така?
 4. ^ Благодаря за коментара. Това беше и идеята на самата тема - да се говори за проблемите, чрез отговорите на които ще се помогне на някой, тръгнал да се самоосъзнава. Без въпроси, няма отговори - има незащитени твърдения. Религията, стимула към парите, материалното и т.н. са проблеми които хората трябва да разрешат индивидуално за себе си. Това се нарича самоосъзнаване. Не, примерно, да видиш реклама на най новия ТВ на Samsung за 4 800 лв и да кажеш .. оо купувам го, а да се замислиш наистина ли имаш НУЖДА от този телевизор, наистина ли ще ти донесе баланс (щастие), на който се крепи всичко и т.н. Ето да помислите на една мааалко преправена, от мен, сентенция "Нуждая се само от необходимото, за да преживея до момента"
 5. ..... а и никой не е казал, че няма Бог . Просто да вярваш в Бог и да вярваш в религия е малко .... различно. Ок, спираме до тук с това . Пари, религия ги оправихме (то не, че има какво да им се оправя). Никой не спомена нищо за предразсъдъците. Никой не каза колко ни пречат в ежедневието и никой не каза как "в движение" делим хората все едно за някакви (не знам думата) .....
 6. ^^^^^^ Отговора на гатанката с поука е: БОГ. Нали той е "написал" всичко. Той знае какво ще наpрави малкия наркоман. Знае, че няма да послуша родителите си, знае, че ще пострада. ако има такъв, който в действителност е "написал" всичко това, той е виновен за това кой умира и кой не. Разнищихме единия от проблемите на обществото. Ако разнищим поне 5, ще спя спокойно
 7. P.S. Тези учени не са фактор. Има едно прословуто изречение на Айнщайн по повод хвърляне на зар. Когато един учен се изказал, че няма как да се знае колко ще е числото при хвърляне на зара, освен чрез теория на вероятността, Айнщан казал "Ако знам силата на хвърляне на зара, съротивлението от летенето, състоянието и теглото на всяка от страните и т.н. аз ще мога да кажа точно колко ще се падне ... НО Бог не е играл на зарове като е създавал Вселената". За Бог, той не приема споменатото в Библията, Корана и т.н. Твърдо е вярвал в това, че физиката и реакциите са създали всичко. Под "Бог" той говори за "физика". Религиите и всичко останало е измислено от хората за неща които не са могли да си обяснят. Дори и по повод теория на случайността той казва " не я отричам, просто не дава най-точната оценка на нещата, но без нея не можем". Самия той доста неща е направил и открил в тази насока. Това е друга тема. Всеки има правото да вярва в каквото и да е. Никъде в библията не се казва да се "вярва на Иисус" ... говори се "да имаш вяра". Идеята е да вярваш. Тогава постигаш целите си. Ти ако не вярваш, че можеш да караш кола и се страхуваш да се качиш, как ще караш кола?
 8. ^Ок, да речем Библията не е бестселър, а е самата истина . В нея се говори за карма, а може би не съм прав? Всичко било наредено и "писано" да стане, нали така? В Библията се говори (не знам в кое евангелие), че на добрите хора се пращат лоши неща за да се изпита вярата им. Някакси, няма логика бе хора. Значи, "Бог е написал" нещата, знае се какво ще стане, но ти праща трудности да види какво ще направиш и после те съди . Ма чакай, той знае какво ще стане, нали го е написал? Няма логика. И другото. Пращат се сумати лоши неща, то не бяха потопи, не бяха страшни съдове (деня на страшния съд бел. ).. ..... но ни обича . Християнската религия е нищо повече освен добър превод на египедската, която е само 3000 години по-стара (поинтересувай се). Пиитах те на ЛС защо Христос е дорен на 25.12. ..... Ако някой знае, нека ти каже, ако не ще добавя по някое време. Религията е нищо повече от мащабен начин за контрол над масите. Няма жива сила която да ме убеди, че това не е така. Всяко нещо има както научно, така и логично обеснение. Как може да си толквоа сигурен за неща, писани преди 2000 години? Отвори един учебник по История за 5 клас и сравни нещата които пише там. Казвам го от личен опит и то пресен. Ще видиш историята доста извъртяна. Ама археолозите били намерили това, ама археолозите били намерили онова. Лъжи бе брат. То и пирамидите са гробници ... ама мумии и тела не са намерени. Лошото е, че темата е пряко свързана с религията ... доста пряко. Прави сте за будизма, но той просто отваря погледа ... как трябва да се разсъждава. Дори и при него се казва да не се приема всичко като чиста монета, а да бъде премислено и анализирано.
 9. ^ Точно, все едно някой да каже колко много точни неща има в науката .. история . Те манипулират нещата, каквито са били преди 100 години, какво остава за нещо писано преди 3000.
 10. Как жените наричат беден дебел мъж - СВИНЯ, а как наричат богат дебел мъж - МЕЧО ........
 11. ^ Много си прав. Тъй като видях по-горе да се споменава за добро и зло и т.н. искам да вметна нещо, казано от Айнщайн, някой си там, дребен учен, благодарение на когото използваме 90 % от нещата днешно време. Като ученик, както всички знаем изкарвал слаби оценки, не защото не знаел, а защото се опитвал да подложи всичко под въпрос. Не знам дали това е легенда (последния му жив съученик починал 1995 доколкото знам) има мнгоо истина в него. Когато учителят казал, че един от класа е лош защото направил нещо, Айщайн казал "съществува ли тъмнината?" Учителят "естествено - нима не си виждал как сутрин става светло, а през ноща - тъмно". Айнщайн отвърнал "Според физиката тъмнината е нищо повече от липса на светлина, светлината можем да измерваме - тъмнината НЕ", попитал отново "студа съществува ли?" Учителят - "нима не ти е било студено никога, естествено, че съществува студа", Айнщайн отвърнал - "НЕ, това което тялото ни нарича студ, всъщност е липса на топлина. Топлината може да се измерва, студа - не! Злото е същото, то е липса на добро!" Има малко поука в историята. Това, че от край време хората се делят на добри и лоши и т.н. не винаги означава, че е правилно. Трябва, точно както каза колегата горе, да се стигне САМ до истината. Психолозите също работят на този принцип, те ти показват вратата (както прави Корана, Библията и всички такива бестселъри), ти сам трябва да преминеш през нея. Нито Християнството, нито Исляма са "правилни" религии. Създадени са за съвсем друго нещо, но нека да спрем с религиятта, че форума май го беше забранил коментара върху религиите. Както се казва в клипа, който постнах някъде в темата - не трябва да подлагаш на съмнения религията (иронично), ако имаш някакви въпроси отиди на гуру / свещеник и т.н. Те имат право да говорят и техните думи не подлежат на коментар и съмнения . Хора, изберете си някакъв път, следвайте го, ярвайте в СЕБЕ СИ и в това, че Вие сами управлявате настоящето си и всичко ще е наред . Как па от толкова много успели хора в света, богати, милионери ... как поне веднъж не видях снимка на някой как излиза / влиза в църква / джамия да се моли. Толко снимки видях ... то не бяха в бяната, не бяха на най затънтените места, не бяха на лощадките за излитане към космоса.... Това, че се молиш на някоя "висша сила" не означава, че ще имаш милостиня. Вярвайте си и всичко ще е 6, та даже и "+'.
 12. А Бог е? Или по-скоро любимия въпрос, който задавам на хората - каква е разликата между Господ и Бог и има ли такава?
 13. ^ Споменах по-горе за предразсъдъците . Това е доста сериозен проблем на хората. Сами си слагат граници, които не могат да прескочат. И в личния живот е така. Донякъде в твoя коментар има предразсъдъци . Говориш за хората от гетата, баращи макарите си, но това е предразсъдък. Има адски много които не си барат макарите а работят (главно като общи работници и т.н.) и гледат да направят нещо. Също така делиш хората (примера с одеалото и т.н.). Аз не знам някой който да се е родил с маркови дрехи, собствена къща и т.н. Също така не знам и някой да си е отишъл от този свят с пари. Има една арабска поема ли е, басня ли е, не знам по този повод. Всички се раждаме равни. След време, благодарение на родители (основно) и стечение на обстоятелствата, всеки сам достига до нещо. Не е важно до къде си стигнал, а от къде си тръгнал (тук идва сериозното родителско рамо). Хората постоянно се делят. Това е друг начин да се манипулират доста лесно. Дали ще се делим на Левски-ЦСКА, дали на СДС-БСП, дали на Българи-Турци-Цигани, дали на бели и черни ... Много са критериите които хората, чрез предразсъдъци, използват за разделяне на групи. Когато видим един човек за части от секундата ние вече сме го вкарали в някоя група (виждаш някой, който слиза от X5, показва верту на което пише 1/100, вади пура и сяда на Калипсо в кв. Гоце Делчев. Тук всички казваме ... баровец/мутра/на мама детето и т.н. Без да го познаваме, без да сме си казали нищо с него. Но той се оказва личен шофьор, на който Вертуто му е менте за 300 лв, пурата е 5 лв от женския пазар, а идва с джипа просто да изчака шефа да си свърши срещата в баровското кафе ). Пълно е с предразсъсъци и колкото по-отрано се изкоренят, толкова по-чист характер се изгражда
 14. Дадох такъв пример и спирам да говоря за това . Ако те интересува, прочети по-нагоре. Да, има и щастливи. Имаш си позиция, аз също - това е и идеята,всеки да я изкаже и защити.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.